Klinické centrum Iscare

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2972
14.6.12 13:09

@lilia81

no já tu nemám nikoho sice máme tchýni ale ta je možná tak na baterky a budeme se spolíhat sami na sebe a myslím že i tak to pujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
14.6.12 13:11
@lilia81 píše:
Holky, jen vyjádření VZP k tomu, jak je to se 4 cyklem IVF a neproběhnutým ET při prvním cyklu:

Dobrý den,

bohužel ve Vašem případě musím konstatovat, že i když byl Váš první cyklus přerušen již před samotným transferem, dle znění zákona nebyla dodržena podmínka aplikace 1 embrya v prvním pokusu, a tudíž máte celkově nárok už jen na 3 pokusy, tj. po tomto nezdařeném máte platné již jen 2 hrazené pokusy. Proto je u těchto pokusů již jedno, kolik embryí Vám bude přeneseno, nárok na 4 hrazené cykly Vám již zanikl.
Je mi líto, že Vám musím toto sdělit, protože chápu, že to musíte cítit v podstatě jako diskriminující podmínku – v tomto smyslu jsme to i my jako Pojišťovna již sdělovali tvůrci zákona, a tím je Ministerstvo zdravotnictví ČR, ale do doby, než dojde k event. úpravě platného předpisu jsme coby plátci povinni se tím řídit.

Cože?? Jako že tím, že se nepovedl transfer přijdeš vlastně o dva pokusy? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
14.6.12 13:12

@lilia81 tak to je maso…takže když byl 0 ET, tak nárok zaniká, kdyby bylo 1 ET, tak nárok je… to dalo asi hodně práce tohle vymyslet… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.12 13:18

@lilia81
hustý…to někdo vymyslel opravdu hlavou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
14.6.12 13:20

Jo holky, když je 0 ET, tak jen 3 pokusy IVF, samy pojišťovny ajk je patrné to považují za diskriminaci, ale nic s tím nezmůžou

já se divím, že mě ještě překvapuje, že tady jsou v týhle republice zákony proti selskýmu rozumu!!!

když mám 0 mimísů na ET, tak logicky musím mít stejný nárok jako s 1 ET!! od kdy se O ET = ET 2 embryím??? normálně 0=2 v týhle zemi!!! já čumím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
14.6.12 20:43

Ahoj holky vedle v diskuzi psala holčina toto nevíte některá kdo ted byl v Iscaru? Já se chystám cca za 14dní ale do té doby bych chtěla vědět jak to je

Holčiny, kdo se chystáte na IUI, nevím, jestli to víte, ale je teď novinka, že každý pokus IUI se počítá jako pokus IVF (čili umělého oplodnění). Je to docela fest změna, ZP to uzákonili zpětně od dubna a hodně holčinám se díky tomu stalo, že mají díky absolvovaným IUI vyčerpané všechny pokusy na IVFko a jelikož ho budou potřebovat, budou si ho v celé výši platit samy, a to jsou sakra peníze. Tak jenom pozor na to, ale oni vás na to v CARu upozorní. Takže už neplatí, že na IUI má člověk nárok bezplatně 6× za rok, ale jen 4× za život jako je tomu u IVF, tam tedy jsou buď tři nebo čtyři pokusy dle počtu zavedených embrií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
14.6.12 20:50
@MisTer píše:
Ahoj holky vedle v diskuzi psala holčina toto nevíte některá kdo ted byl v Iscaru? Já se chystám cca za 14dní ale do té doby bych chtěla vědět jak to jeHolčiny, kdo se chystáte na IUI, nevím, jestli to víte, ale je teď novinka, že každý pokus IUI se počítá jako pokus IVF (čili umělého oplodnění). Je to docela fest změna, ZP to uzákonili zpětně od dubna a hodně holčinám se díky tomu stalo, že mají díky absolvovaným IUI vyčerpané všechny pokusy na IVFko a jelikož ho budou potřebovat, budou si ho v celé výši platit samy, a to jsou sakra peníze. Tak jenom pozor na to, ale oni vás na to v CARu upozorní. Takže už neplatí, že na IUI má člověk nárok bezplatně 6× za rok, ale jen 4× za život jako je tomu u IVF, tam tedy jsou buď tři nebo čtyři pokusy dle počtu zavedených embrií.

co to je za blbost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
14.6.12 20:52

No to nevím prý je to novinka zase jestli to není nějaká fáma jako když někdo říkal, že od dubna bude IUI placené. Proto mě to zajímá jestli jste někdo ted byli v Iscaru jestli Vám někdo něco řekl nebo ne protože o tom by asi měli informovat kdyby něco takového nastalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
14.6.12 20:55
@MisTer píše:
No to nevím prý je to novinka zase jestli to není nějaká fáma jako když někdo říkal, že od dubna bude IUI placené. Proto mě to zajímá jestli jste někdo ted byli v Iscaru jestli Vám někdo něco řekl nebo ne protože o tom by asi měli informovat kdyby něco takového nastalo.

to si někdo vymyslel, je to nesmysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
14.6.12 20:55
@alenka84 píše:
to si někdo vymyslel, je to nesmysl…

kdo to kde říkal??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
14.6.12 20:56

V diskuzi o clostíku hledám jak šílená na netu a jediné změny v Icaru od dubna jsou o IVF, ale to je známé už dlouho.
 http://www.iscare.cz/…_4_2012.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
14.6.12 20:57
@MisTer píše:
V diskuzi o clostíku hledám jak šílená na netu a jediné změny v Icaru od dubna jsou o IVF, ale to je známé už dlouho.
http://www.iscare.cz/…_4_2012.html

a hlavně i kdyby něco takovýho vymysleli, tak to nemůže mít zpětnou platnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
14.6.12 21:00

Nedalo mi to a napsala jsem do Iscaru email abych měla jasno protože mě to docela vyděsilo, vždycky brzo odpověděli. Tak snad je to někkoho jen blbá sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
14.6.12 21:04
@MisTer píše:
Nedalo mi to a napsala jsem do Iscaru email abych měla jasno protože mě to docela vyděsilo, vždycky brzo odpověděli. Tak snad je to někkoho jen blbá sranda.

mně se to fakt nezdá…to si někdo buď spletl nebo vymyslel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
14.6.12 21:05

To doufám, hlavně by to byl podraz každého by tím hned nutili na IVF protože by se odečítali pokusy přijde mi to fakt divný tak doufejme, že to tak není až odepíšou dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.