Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, promiňte, že Vám lezu do diskuze ![]()
@handa30 Hani, já měla OPU minulý týden, na ultrazvuku jsem měla šest foliků a ve finále při OPU pouze 4 vajíčka…, ale tím tě určitě nechci strašit…, tobě to dopadne dobře. Nechali jsme si vajíčka oplodnit přirozeně, přítel měl hodně dobrý spermiogram. Bohužel, zbyl nám pouze jeden bojovníček, zítra by měl být transfer, měli jsme prodlouženou kultivaci, ale to jedno se ne moc dobře vyvíjí, tak uvidíme zítra… Tobě, budu držet pěstičky!!!
no já jsem pokaždé při IVF také předpokládala hodně fol., ale zase na druhou stranu lepší 7 než 20 a pak mít problémy. Takže podle dávkování jsem byla ráda, že do sebe neperu tolik hormonů, jen to nezbytně nutné. Ale chápu, že každý reaguje na jinou dávku odlišně. Ze 7 folíků je dobrá pravděpodobnost na zamražení, neboj, zvlášť, pokud bude i ICSI.
@J_A_N_A 28 píše:
Ahoj holky, promiňte, že Vám lezu do diskuze
@handa30 Hani, já měla OPU minulý týden, na ultrazvuku jsem měla šest foliků a ve finále při OPU pouze 4 vajíčka…, ale tím tě určitě nechci strašit…, tobě to dopadne dobře. Nechali jsme si vajíčka oplodnit přirozeně, přítel měl hodně dobrý spermiogram. Bohužel, zbyl nám pouze jeden bojovníček, zítra by měl být transfer, měli jsme prodlouženou kultivaci, ale to jedno se ne moc dobře vyvíjí, tak uvidíme zítra… Tobě, budu držet pěstičky!!!
Jani, moc Ti držím zítra palce. Ať bojovníček bojuje a zítra ho máš u sebe.
@Yasmi píše:
no já jsem pokaždé při IVF také předpokládala hodně fol., ale zase na druhou stranu lepší 7 než 20 a pak mít problémy. Takže podle dávkování jsem byla ráda, že do sebe neperu tolik hormonů, jen to nezbytně nutné. Ale chápu, že každý reaguje na jinou dávku odlišně. Ze 7 folíků je dobrá pravděpodobnost na zamražení, neboj, zvlášť, pokud bude i ICSI.
Yasmi, díky za povzbuzení. ISCI bude, jsem zvědavá jak to dopadne.
Nevím, jak to dopadne, dnes to je pátý den kultivace a teprve je ve stádiu částečná morula, moc tomu nerozumím, tak doufám, že mě zítra neřeknou, že není to transferovat ![]()
@handa30 píše:
Jani, moc Ti držím zítra palce. Ať bojovníček bojuje a zítra ho máš u sebe.
@J_A_N_A 28 píše:
Nevím, jak to dopadne, dnes to je pátý den kultivace a teprve je ve stádiu částečná morula, moc tomu nerozumím, tak doufám, že mě zítra neřeknou, že není to transferovat
Jsou to nervy
Musíme se držet!! ![]()
To jo, naštěstí jsme teď zaplatili „jenom“ 5500 Kč za prodlouženou kultivaci, léky jsem měla hrazené a nic jiného jsem nepotřebovala.. Když ale kolikrát čtu, kolik za IVF zaplatí a pak se to ani nezdaří, to je děs… Na peníze kašlu, ale moc jich není.., aby jsme si za všechno mohli připlácet. Ale pro mimi všechno ![]()
@J_A_N_A 28 - http://www.reprofit.cz/…_prehled.pdf
tady to máš názorně a krásně vysvětleno, jak se co jmenuje ![]()
@f-l-e-a Ahojky, já také musela na endrošku, můžeš zkusit endokrinologický ústav na národní, mají tam 2 dny v týdnu, kdy vezmou 10 nových pacientů s doporučením. Ale byla jsem tam už od půl 6
Najdeš ty dny na netu
Neboj, endoška se může během několika měsíců dát dohromady, já dostala prášky a za pár měsíců šla na IVF
Jen potom tam stejně musím každý měsíc a pořád mi zvedjaí dávky…ale hlavně at je mimčo OK ![]()
@lilia81 píše:
@J_A_N_A 28 - http://www.reprofit.cz/…_prehled.pdftady to máš názorně a krásně vysvětleno, jak se co jmenuje
Díky, Lili…už jsem si to vytiskla na domácí samostudium ![]()
@handa30
taky jsem to studovala denně, když jsem volala do CAR ![]()
@lilia81 jak píšeš v podpisu, který den jsi měla výstavní morulky?? Já jsem dneska 5 den PK a morulky jsou ještě nějaké zpožděné ![]()
Holky díky za odkaz z Reprofitu, už jsem to studovala a došla jsem k tomu závěru, že to neodpovídá našemu vývoji,,, co má být se stane a je lepší hned ze začátku, než pak mimi chvíli nosit v bříšku a najednou o něj přijít. Matka příroda je mocná ![]()
@J_A_N_A 28 - některé embryjka jsou pomalejší, ale neznamená to, že to pak nedoženou - tak klid ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.