Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@J_A_N_A 28 - chápu tě, já jsem taky na nervy! zas že nebude sliznice a když už nebyl ET, tka aby se ještě odložil KET, to bych asi psychicky neustála a odvezli by mě do Bohnic!!!!
KLIIID, důležité je, že už se něco děje a že jsou embryjka alespoň u ledu. KET bude, neboj!
Holky, jsou to nervy
Ale my to zvládnem, brzy budem těhule. Těšte se na to ![]()
@handa30 píše:
Holky, jsou to nervyAle my to zvládnem, brzy budem těhule. Těšte se na to
mě tyhle nervy čekají až tak za dva měsíce, ale těším se už teď ![]()
@puckal Ahoj, tak jsem to dnes vyřešila. V endokrinologickém ústavu by to možná také šlo, ale ten systém lístečků je pro mě tedy odstrašující. Nějaká paní na telefonu mi dnes řekla, že když se dostanu do top 10, tak to ještě neznamená, že mě vyšetří, ale že to může být propustka k objednání - a termíny teď mají tak 2 měsíce. A za 2 měsíce bych ideálně chtěla už zase chodit do CARu. Jinde jsem narazila, že vůbec neberou, nebo objednání 5-6 měsíců. Nakonec jsem objednaná do Endocare a tam jsem si vymodlila termín teď ve čtvrtek! Jsem z toho sama překvapená, že jdu tak brzy, v to jsem vůbec nedoufala. Nejdřív mi dala paní sestřička termín asi za měsíc, tak jsem začala trošku skuhrat, až mi řekla, co takhle tento čtvrtek. Je zlatá! Tak snad to bude zase posun a já se toho snažení v srpnu/září dočkám. ![]()
@f-l-e-a Ahojky, tak to je dobře, že jdeš tak brzo. Ale když jsem tam byla já, tak pokud jsi byla v první 10ce tak te prostě ten den vyšetřily včetně krve a objednaly na sono. Tak držím palce na čtvrtek, at se to hne správným směrem a brzo se zadaří, je jedno jakým způsobem, důležité je zdravé krásné miminko ![]()
@f-l-e-a - super, skvělé! to je bezvadné! tak ať si brzo v pořádku!!!!!
holky, rozhodla jsem se napsat do iscare stížnost, prostě mi to nedá, protože o tom dennodenně přemýšlím! jde o tom, že jsem výslovně v laboratoři žádala o zmarazení embryí po 2 a zamrazili mi je po 3!!! jsem z toho na nervy, za boha nechci dvojčata a zároveň mám strach, že kdyby třeba rozmražení přežila všechna, že vyhodí třeba to nesprávné, které mělo být mým dítkem … a představa dvojčat mě děsí a představa edukce ještě víc po tom všem! kdybych tady měla rodinu, tka neřeknu, ale neznáme ani svoje sousedy, jedna babička 200, druhá 400 km, přítel celé dny v práci! já prostě nejsem natolik silná, abych zvládla dvojčata a vyhazovat embrya z okna nebo platit za znovuzamražení je šílené!!!! vím, že to již nejde změnit, ale prostě z principu jim tam musím napsat!
@lilia81 to jsem ani netušila, že to jde po 3. Ale proč to dělají, když se zavádí 2, to nechápu.
@Yasmi - oni předpokládají, že po rozmražení zbydou třeba jen 2, ale když zbydou 3, tk to jedno jako vyhodí? co když to bude to správné? prostě je to děsně nefér!!!
Ahoj, mohu se k vám přidat? Chodím do centra ISCARE od roku 2009. Máme od nich doma chlapečka (2 roky) z ketu. Měla jsem 12 vajíček, na ET mi zavedli 2. Bohužel se neuchytila. Měla jsem zamrazených 6 embryí (moruly). Hned po prvním ketu se zadařilo. Teď se chystám na druhý ket abych pořídila synovi sourozence ![]()
Musím reagovat na příspěvek Lilie81:
I já jsem mám embryjka zamražená po 3. A není pravda, že je to zbytečné. Pokud to tak udělají, mají k tomu důvod. Já jsem například na transfer chtěla jedno embryo a právě tím, že bylo na výběr ze tří embryí, tak vybrali to jedno nejlepší, které se uchytilo. Navíc se po rozmražení stává, že jich dost nepřežije. Takže pokud je jich více spolu, zůstává jistota, že se kvůli špatnému rozmražení ket nezruší. Nemrazí se podle toho, kolik chcete na transfer, ale vzhledem ke kvalitě embryí a jejich šanci na přežití po rozmražení. Takže já si na laboratoř rozhodně stěžovat nemůžu. Jen díky jejich zkušenostem máme doma krásného a zdravého synka ![]()
@Jirinka81 - ale mě řekli, že jsou embrya naprosto učebnicové ve svém vývoji, takže opravdu nebyl důvod mrazit po 3, zvlášť, když to bylo mé výslovné přání! v mnohých car mrazí po 1 a rozmražují dle přání, takže opravdu vidím zde pochybení laboratoře.
Pokud jste opravdu výslovně laboratoři řekla, že chcete mrazit po 2, pak tedy samozřejmě nechápu, proč to udělali jinak. Ale v tomto případě se tím, že to tak usilovně řešíte, jen sama stresujete. A jak známo, stres je nepřítelem otěhotnění. Měla byste si užívat, že máte spoustu embryjek a chystáte se na přenos. Řešíte věci, které už stejně neovlivníte. Hlavu vzhůru a hurá na ket! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.