Klinické centrum Iscare

Napsat příspěvek
Velikost písma:
859
29.6.12 11:04

@handa30 a kdy jsi byla? tak oni to předtím ty centra taky nevěděli, tím, že to ti blbci udělali zpětně :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
29.6.12 11:07

@terulilinka - oni to mohou udělat zpětně, ale pouze od 1.4.2012, žádný zákon nemůže platit zpět před novelou… podle mého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
859
29.6.12 11:08

@lilia81 :-D posrali :-D oni bohužel nevidí do těch problémů co mají lidi a proto vymýšlí takovýhle ptákoviny! a to se mi Heger zdál sympatickej.. má utrum! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
859
29.6.12 11:09

@lilia81 to si taky myslím, proto se ptám kdy byla, třeba se jí to netýká :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
29.6.12 11:10
@terulilinka píše:
@handa30 a kdy jsi byla? tak oni to předtím ty centra taky nevěděli, tím, že to ti blbci udělali zpětně :x

Já byla dvakrát hned za sebou - myslím, duben a květen…to je teda fakt v pytli :( To bych si raději zaplatila 4500,– litru a nechala si pokusy na IVF.
Přece nemůžou něco odsouhlasit zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
29.6.12 11:21

Dobrý den,

vzhledem k situaci, která po Vaší novele zákona od 1. 4. 2012 panuje jsem se rozhodla napsat tuto stížnost.

Vámi znovelizovaný zákon postrádá logiku věci a vypovídá o naprosté neznalosti problematiky umělého oplodnění, proto bych Vám ráda nejdříve vysvětlila několik zásadních pojmů!

IUI – zkráceně inseminace tj. vložení spermií partnera do dělohy ženy v načasovaném termínu dle ovulace (prasknutí folikulu s vajíčkem) v ženině tělě … z logicky věci tedy toto není umělé mimotělní oplodnění, neboť oplodnění se neodehrává uměle mimo tělo ženy
IUI – může být prováděno v nativním cyklu, kdy ženě dozrávají vajíčka, v cyklu podpořeném léky (něpř. Clostylbegyt) k růstu vajíček nebo v cyklu podpořeném injekcemi (fostimon, gonal, menopur a další) opět k růstu vajíček

IVF – umělé mimotělní oplodnění, při kterém dochází k odběru vajíček z těla ženy a k jejich oplodnění spermiemi partnera mimo tělo ženy

Následné úpravy zákona považuji za fatální chyby:

• počítat veškeré IUI (inseminace), které si pacientka nehradí sama jako umělé mimotělní oplodnění – tedy v rámci 4 hrazených cyklů IVF!!! Z výše uvedeného nedochází k umělému mimotělnímu oplodnění!!!
  • Dále pak zákon naprosto neupravuje situaci, kdy při IVF nedojde k transferu embrya ze zdravotních důvodů (například hyperstimulační syndrom ovárií – OHSS – tj. nestimulování vaječníků ženy) a transfer 0 embryí je počítán v rámci IVF pokusů jako transfer 2 embryí, tudíž má žena nárok pouze na celkově 3 pokusy IVF hrazené pojišťovnou. Vážení autoři, chcete mi tedy říci, že od 1.4.2012 platí že 0=2? Změn v učebnicích matematiky jsem si zatím nevšimla!!!

Prosím o vyjádření k dané problematice a postupech nápravy naprosto nelogické novely zákona do 30 dnů od obdržení tohoto emailu, jak je ze zákona Vaší povinností.

S pozdravem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
29.6.12 11:22

Tak co říkáte mailu?

pokud neodpoví, zavolám kámošce na novu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
29.6.12 11:31

Holky, jak to tu tak čtu, tak je to opravdu mazec :(
lilia81: super napsané!

Možná by to opravdu chtělo zmedializovat, možná nějakou petici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
29.6.12 11:34

@HanHa - už jsem to prdla na mail televizním novinám na nově :) třeba se toho chytnou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
29.6.12 11:35

Lilia super :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
29.6.12 11:35
Lili, jsi šikula!!! Jednička s hvězdičkou!!
@lilia81 píše:
Dobrý den,

vzhledem k situaci, která po Vaší novele zákona od 1. 4. 2012 panuje jsem se rozhodla napsat tuto stížnost.

Vámi znovelizovaný zákon postrádá logiku věci a vypovídá o naprosté neznalosti problematiky umělého oplodnění, proto bych Vám ráda nejdříve vysvětlila několik zásadních pojmů!

IUI – zkráceně inseminace tj. vložení spermií partnera do dělohy ženy v načasovaném termínu dle ovulace (prasknutí folikulu s vajíčkem) v ženině tělě … z logicky věci tedy toto není umělé mimotělní oplodnění, neboť oplodnění se neodehrává uměle mimo tělo ženy
IUI – může být prováděno v nativním cyklu, kdy ženě dozrávají vajíčka, v cyklu podpořeném léky (něpř. Clostylbegyt) k růstu vajíček nebo v cyklu podpořeném injekcemi (fostimon, gonal, menopur a další) opět k růstu vajíček

IVF – umělé mimotělní oplodnění, při kterém dochází k odběru vajíček z těla ženy a k jejich oplodnění spermiemi partnera mimo tělo ženy

• počítat veškeré IUI (inseminace), které si pacientka nehradí sama jako umělé mimotělní oplodnění – tedy v rámci 4 hrazených cyklů IVF!!! Z výše uvedeného nedochází k umělému mimotělnímu oplodnění!!!
  • Dále pak zákon naprosto neupravuje situaci, kdy při IVF nedojde k transferu embrya ze zdravotních důvodů (například hyperstimulační syndrom ovárií – OHSS – tj. nestimulování vaječníků ženy) a transfer 0 embryí je počítán v rámci IVF pokusů jako transfer 2 embryí, tudíž má žena nárok pouze na celkově 3 pokusy IVF hrazené pojišťovnou. Vážení autoři, chcete mi tedy říci, že od 1.4.2012 platí že 0=2? Změn v učebnicích matematiky jsem si zatím nevšimla!!!

Prosím o vyjádření k dané problematice a postupech nápravy naprosto nelogické novely zákona do 30 dnů od obdržení tohoto emailu, jak je ze zákona Vaší povinností.

S pozdravem
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
29.6.12 12:13

Je to bez chybičky napsaný :palec: Jinak je to fakt k posr*** Jestli chtějí zkrouhnout IVF i těm, kteří mají po IUI. Je mi z toho :poblion: Tak to se mám na co „těšit“ než se dopracujeme k IVF, tak to ještě 100× změní :cert:

@lilia81 píše:
Dobrý den,

S pozdravem
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
29.6.12 13:00

Lili ty jsi teda třída :palec: :palec: :palec: :potlesk: :potlesk: dobrýýýýýý! Mě to taky sere ani nevíte jak teda spíš v úterý kdy jsem tam šla natěšená že dneska bude IUI a rovnou odjedeme na dovolenou obrečela jsem to ještě cestou z Iscare proč mám takovou smůlu, že zrovna teď. Je to svinstvo chtěj jen šetřit prachy pojištovnám!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
29.6.12 13:09

@MisTer - to je mi líto, že IUI nebude, já tam včera šla taky s tím, že mi akorát řekne, že sliznice je v háji a KET nebude, já to obrečela už v pondělí, kdy řekla, že mi dá teda poslední šanci, jsem jí řvala v ordinaci… :oops: a nakonec mi tam šoupne v pondělí mimina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
29.6.12 13:26
@lilia81 píše:
@MisTer - to je mi líto, že IUI nebude, já tam včera šla taky s tím, že mi akorát řekne, že sliznice je v háji a KET nebude, já to obrečela už v pondělí, kdy řekla, že mi dá teda poslední šanci, jsem jí řvala v ordinaci… :oops: a nakonec mi tam šoupne v pondělí mimina ;)

Tak to držím moc palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.