Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lilia81 píše:
@alenka84 - to taky, ale 225 jednotek jsem dostala proto, že dr. měla obavy, že 150 jednotek by na mně nezapůsobilo! já reagovala dobře i na clostil! takže v tom by asi nebyl problém!
Aha…mně říkala Dr., že je dobré ze začátku ty vaječníky „nakopnout“, proto 225 jednotek, a pak snížit dávku na 150…u mě se teda trefila perfektně, ale vždycky takové štěstí být nemusí, to je jasné
Ja taky nejsem Twiggy, ja jsem spis nebyla nadsena, ze mi dala kazdy den 150, cekala jsem, ze dva dny tak 200 a pak 150. Nechapu Lili, kdyz Tvoje reakce na clostil byla dobra, ze Ti dali tak konske davky…
Ahojky, tak já mám také novinky, MS nedorazila nedostatkem hormonu, dostala jsem duphaston na 10 dni, az prijde ms, tak na kontrolu a pak se zkusí clostilbegyt, pokud by mi snižival sliznici, tak inkejce, tak jsem zvědavá za 10 dní
…jinak všem držím pěstičky…
Lulllu - tak mě je to celkem jedno a udělala ybch to takto znovu, sice jsem měla vše zamraženo a střední hyperstimulák a na transfer šla až po, ale zásoba vajíček ej v mražáku a když budeme chtít druhé, tka jsem si jistá, že už nikdy stimulaci nebudu muset podstoupit! já jsem s postupem ok!
Lili, to chapu, ja bych to udelala taky
radsi bych mela hyperstimulak a v mrazaku 20 embryii, nez dalsi stimulaci. Proto jsem vcera psala, ze mam obavu, ze kdyz mam jenom 150 jednotek, ze budu mozna rada, kdyz budu mit aspon 2 v mrazaku…
@lulllu píše:
Lili, to chapu, ja bych to udelala takyradsi bych mela hyperstimulak a v mrazaku 20 embryii, nez dalsi stimulaci. Proto jsem vcera psala, ze mam obavu, ze kdyz mam jenom 150 jednotek, ze budu mozna rada, kdyz budu mit aspon 2 v mrazaku…
já měla víc a stejně mám jen dvě v mrazáku, to nikdy nevíš…z 30 se ti jich může vyvíjet třeba jen 5 a z deseti všechny ![]()
Alenko, to taky, svata pravda…Cetla jsem tady na diskusich, ze holka mela pres dvacet vajec a nakonec zavedli nevim jestli jedno nebo dve embrya a NIC na zmrazeni
. Ted je ctvrty den stimulky a citim uz vajecniky, ale neni to neprijemne-zatim.
Lili, myslim, ze jsi davno psala, ze mas slaby PCO. Ten mam taky, ale ja jsem ovulovala, i kdyz cca 25-35 den cyklu…a lekar mi rekl, ze u zen s PCO je vyssi riziko hyperstimulaku, obecne dobre reaguji na injekce a proto mi dal taky jen 150 denne, to muze byt taky jeden z hlavnich duvodu tveho hyperstimulaku, ten PCO a k tomu vysoke davky FSH.
Lulllu - ano, asi ano, ale mě je to už tak nějak jedno, já jsem ráda za zásobu a já hlavně neměla až tak velký hyperstimulák, ten se dal ukočírovat, tam byl problém v t infekci z těhc vpichů, co moje děloha nějak nerozdýchala!
Lili - je bezva, ze mas tak dobrou zasobu
To bych byla taky moc rada. Ja se furt klepu abych mela dost vajicek, Od vcerejska pravy vajecnik docela dost daval o sobe vedeta ten levy citim asi o 50% mene. Doufam, ze bude dost vajec teda ![]()
Omlouvám se že vstupují do diskuse…ale děvčata hyperstimulaku se dá předejít bilkovinama a hodně pít. já měla 27 vajíček 19 oplodneno a díky nutridrinku s vysokým obsahem bílkovin a 4 litrum vody každý den žádný HSS jsem neměla
Kamilka2- ano, ano to vim, snazim se hodne pit a jist bilkoviny, ja mam ale nizke davky Gonalu 150 i kdyz muze byt HSS i u nizsich davek. Mela jsi bez ICSI?
Já měla první den 175 a pak 150 a pak ještě min…důvěruj doktorům…
Holky prosim vas, co jste po IVF…druhy den picham cetrotide a mam ten typicky ovulacni hlen, bojim se aby nepraskly foliky
mela jste to taky tak nektera z vas? Dekuji.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.