Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lilia81 píše:
Lulllu - no já měla u tebe z tohohle obavu, ale koukni na mně, m to vyšlo hned, já říkám, že mrazáčci jsou kvalitní!!! když přežijou zamražení a rozmražení, jsou to prostě kvalitní embrya!!!![]()
já jsem taky obrečela, že jsem nešla na RT, strašně, ale bylo to zbytečné
jen bych doporučila, když si budeš volat na mražení, ať ti je zamrazí po 2 ne po 3!!! domluv se s nima!!! mě je zamrazily po třech a sice je fakt, že po rozmražení jedno odpadlo a moc se nevyvíjelo, 2 byly v pohodě, ty jsme zavedli (u KET je jedno kolik, můžeš v klidu 2, tam to nehraje roli) a nakonec je z toho 1 mímino…
úspěšnost ET 1 embrya se rovná úspěšnosti KET 2 embryí - a u mě to platí!
no tak doufám, že u mě KET 2 embryí nebude stejně neúspěšný jako ET jednoho
A to ještě za předpokladu že obě přežijou, víc jich nemám ![]()
Lili, nekde jsem cetla ze nekdy kdyz zavedou i 2 u KETu tak se narodi dvojcata, ja zas nemela tolik vajicek co Ty jenom 14 a 12 se oplodnilo a jeste nevim kolik jich doklepe do moruly nebo blasty…ale asi kdyz to prezije rozmrazeni, tak je asi dost silne. KET bude bud v listopadu anebo prosinci. mam spis strach kolik jich zbyde na mrazeni
@lulllu píše:
Lili, nekde jsem cetla ze nekdy kdyz zavedou i 2 u KETu tak se narodi dvojcata, ja zas nemela tolik vajicek co Ty jenom 14 a 12 se oplodnilo a jeste nevim kolik jich doklepe do moruly nebo blasty…ale asi kdyz to prezije rozmrazeni, tak je asi dost silne. KET bude bud v listopadu anebo prosinci. mam spis strach kolik jich zbyde na mrazeni
Taky jsem měla strach, zbyly jen dvě, ale zato jedničková
Plus to jedno na ET…oni mrazí opravdu jen ty nejlepší
@lulllu píše:
Po ovu? no vidis, tak i po IVF mas ovulaci
sice později než obvykle, ale jo…teda podle BT, potvrzená jinak není
@lulllu píše:
Po ovu? no vidis, tak i po IVF mas ovulaci
jinak mi ovulace stejně k ničemu není, protože mám antibiotika, takže jsme se nijak nesnažili…tenhle cyklus fakt doufám, že těhotná nebudu ![]()
Jejda Ty jsi jeste i nemocna, tak at si brzo v poradku. No ja jsem teda zvedava, jaky budu mit cyklus po IVF, ja mam ovulaci pozde tak 25-35 den. Kolikaty den po OPU Ti dorazila MS?
@lulllu píše:
Jejda Ty jsi jeste i nemocna, tak at si brzo v poradku. No ja jsem teda zvedava, jaky budu mit cyklus po IVF, ja mam ovulaci pozde tak 25-35 den. Kolikaty den po OPU Ti dorazila MS?
14., přesně jako v normálním cyklu, i přes utrogestan
Ja mela utros jenom jednou v zivote, v cervnu kdyz jsem byla na IUI, a MS dorazila 14 den po ovu jako vzdy i pres utros. Ja jsem teda nebyla ochotna podstupovat IUI vickrat nez jednou. Zitra jdu na krev a UTZ, jsem zvedava, co mi reknou. bolesti vubec nemam, bricho v norme, neni vubec nafoukle, kezby si to rozmyslel lekar a udelal ET…je pravda, ze vajecniky jsou asi dost rozpichane po tech 58 fol.
Holky prosim vas, dava se vzdy po OPU Estrofem na rust sliznice, nebo jenom Utros po ET, diky
@lulllu píše:
Holky prosim vas, dava se vzdy po OPU Estrofem na rust sliznice, nebo jenom Utros po ET, diky
estrofem po opu? To slyším poprvé…možná když není sliznice, ale ta bývá vlivem estrogenů z tolika vajíček většinou pěkná
Utrogestan se dává už ode dne po opu, ne až od ET
Ja se jenom ptam, nikde jsem to necetla, chtela jsem jenom vedet, jestli se estrofem dava jenom pri KET aby byla pekna sliznice
@lulllu píše:
Ja se jenom ptam, nikde jsem to necetla, chtela jsem jenom vedet, jestli se estrofem dava jenom pri KET aby byla pekna sliznice
dává se podle mě jen když je sliznice nedostatečná, já ho třeba ani před KET brát nebudu
@lulllu píše:
navíc po opu už by bylo pozdě, to se bere tuším od 2. DC, rozhodně ne až po ovulaci, to už sliznice neroste
Nevedela jsem to, nemam s timto zkusenosti, diky za vysvetleni.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.