Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky nabízeli Vám po neúspěšných IUI laparku???Mě nikdy nikdo ani zmíňku, v gennetu prý nedělají IUI dříve než všechny vyšetření včetně laparky. Jde mi o to, že můžu mít oba zacpaný a proto se zbytečně takhle tejrám. Díky
@MisTer píše:
Holky nabízeli Vám po neúspěšných IUI laparku???Mě nikdy nikdo ani zmíňku, v gennetu prý nedělají IUI dříve než všechny vyšetření včetně laparky. Jde mi o to, že můžu mít oba zacpaný a proto se zbytečně takhle tejrám. Díky
mně říkali že pokud plánujeme ivf, nemá laparka cenu, ale mluvili o ní jako o možnosti…když se na to zeptáš, určitě proti nebudou
Mne laparku nedelali a sla jsem hned na IUI, ale jenom jednou-neuspesne a byla jsem rozhodnuta na 100% ze pujdu uz jenom na IVF. Kdybych nechtela hned po 1. neuspesnem IUI na IVF, urcite bych si laparku vydupala…stoprocentne
Myslim si, ze vsude by meli nejdriv delat laparku a pak teprve IUI
No mě právě přijde blbost jít nejdřív do IVF bez toho aniž bych věděla, že je to fakt potřeba. Takže já se na to ve středu zeptám protože je mě divný proč to nejde já jsem v pořádku a máme jen slabší spermio a kdyby tam byli nějaké srůsty atd tak to tam poznaj a odstraněj a je klid a ušetříme 20tis za IVF.
No u nas manzel ma spermio nadprumerne a ja slaby PCO a dlouhe cykly ovulace cca 30 den, ja jsem u nas proste IUI neverila, uz jsem se nechtela dal trapit, tak jsem sla na IVF. Zalezi jak dlouho chces cekat a kolik do toho chces vrazit penez.
Holky držím palce na iui
Já v dalším cyklu KET, už se nemůžu dočkat ![]()
Holky drzim palce na IUI a na KET! Taky mne ceka do konce roku
@lulllu píše:
Holky drzim palce na IUI a na KET! Taky mne ceka do konce roku
Díky, doufám, že nám to všem do konce roku klapne ![]()
Ahoj holky, tak měsíc s HA je za mnou. Uteklo to jako voda. Cysta dle UTZ konečně zmizela a dnes se mi snad rozjíždí i MS. Ten měsíc jsem téměř nic nepsala, ale sledovala jsem Vás. Všem moc držím pěsti! Paní Ďurechová mi minule říkala, že příště už budu stimulovat merionalem, ale Jaržembovská se tomu moc nekloní, prý by v mém případě pak byla inseminace riziková z důvodu vícečetného těhotenství a když by bylo hodně folíků, tak by mi ji ani neprovedla. Takže zkoušíme znovu clostík, tentokrát nižší dávky 1-0-0. Tak snad i přes nižší dávku něco vyroste, ale hlavně doufám, že bez cysty. ![]()
Ke KET, já jsem vždy měla cyklus jako hodinky, ale stejně se píchá před ovulací injekce, aby se vědělo, kdy ovu bude kvůli přesnému rozmražení a načasování transferu.
K laparce, já jsem před IUI byla na sonohysterosalpingografii (strašné slovo
) kvůli průchodnosti, takže to je dostatečně průkazné a neinvazivní vyšetření. Pokud je času dost kvůli věku, tak s laparkou se může nějaký půlrok klidně ztratit, ale jinak bych šla do asist. reprodukce.
Oni někdy ty důvody neplodnosti ani nezjistí, i když je člověk naprosto v pohodě, viz můj případ. Embrya vždy super kvalita, po transferu nic. Pak jsem šla na imuno a zjistila se velká buněčná imunita na vše, ale výsledky z imuno byly hotovy až po pozitivním těhu testu z krve…takže pak se v tom vyznejte ![]()
Držím palce všem snažilkám!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.