Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lulllu píše:
Nevedela jsem to, nemam s timto zkusenosti, diky za vysvetleni.
taky s tím nemám zkušenost, jen moc čtu ![]()
O estrofemu jsem necetla, jen vim, ze se bere, kdyz je nizka sliznice, ale vic jsem o tom nevedela
@lulllu píše:
O estrofemu jsem necetla, jen vim, ze se bere, kdyz je nizka sliznice, ale vic jsem o tom nevedela
jo jo, to je pravda, ale je to vlastně estrogen - hormon který se tvoří v první polovině cyklu, takže určitě jen do ovulace…
Jj, to vim, ze je to estrogen, ale u IVF jsem nevedela co a jako. Treba mne lekarka rekla, ze po OPU dostanu MS mnohem driv, ale koukam, ze tobe dorazila 2 tydny po OPU.
@lulllu píše:
Jj, to vim, ze je to estrogen, ale u IVF jsem nevedela co a jako. Treba mne lekarka rekla, ze po OPU dostanu MS mnohem driv, ale koukam, ze tobe dorazila 2 tydny po OPU.
nevidím důvod proč by měla přijít dřív…ale mnou se neřiď, já brala utrogestan
Nevim, duvod mi nerekla, proc driv, byla jsem dost hotova po opu…ale taky mi to prislo divne. Ja si myslim (nejsem lekar), ze kdyz ma zena dobrou funkci zluteho teliska, tak by mozno stacilo zacit podporit tehu utrosem az v den ET nebo KET, ale asi je to lepsi nekolik dnu pred, proto se to tak dela.
@lulllu píše:
Nevim, duvod mi nerekla, proc driv, byla jsem dost hotova po opu…ale taky mi to prislo divne. Ja si myslim (nejsem lekar), ze kdyz ma zena dobrou funkci zluteho teliska, tak by mozno stacilo zacit podporit tehu utrosem az v den ET nebo KET, ale asi je to lepsi nekolik dnu pred, proto se to tak dela.
já si akorát právě nejsem jistá, jak je to s tím žlutým tělískem při ivf…protože žluté tělísko se vytvoří z toho prasklého folikulu, nevím co všechno oni odeberou při opu
Prave to telisko muzou u OPU poskodit tak asi pro sichr davaji uz pred ET utros…
Ahoj holky, mám takový dotaz. Čekám na MS, abych si zajela pro injekce na stimulaci před IVF a začalo mě bolet břicho. Ale tak nějak divně. Jako když jsem byla po operaci děložního septa. Nevíte co by to mohlo být? Díky za radu
Lucyk82 - no to se dost tezko diagnostikuje, hlavne kdyz clovek neni lekar. Muzu Ti rict, ze po vysazeni antikoncepce, mne bricho pred MS bolelo vzdy jinak a ruzne dlouho.
Jinak ze 14 vajicek se oplodnilo 12 a po PK mrazacku mame 8.
MisTer - dekuji, bylo mi lito, ze kvuli hyperstimulaku nemuzu tento cyklus na transfer, ale jsem rada, ze je jich relativne dost ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.