Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lulllu - neboooooj, dopadneš jak já
KET vyjde a příští měsíc jsi těhu! koukni na mně, pobrečela jsem si, nadávala a jak se to vyplatilo ![]()
Lili - no pobrecela jsem si, to vis, ale rekli mi, ze mam jenom slaby OHSS, nepatrne mnozstvi vody v brichu a krev vysla rozumne, jsem se divila, proc mi ho tam nechteji soupnout, kdyz to neni tak spatny. No nic no, aspon, ze je jich 8.
Lulllu - ono totiž máš současně slabý OHSS, ale s nástupem HCG, když se mimčo uchytí se OHSS zhoršuje, je to tzv. pozdní OHSS, třeba měli strach, aby pak nemuseli ukončit těhotenství, že by to vaječníky nemuseli snést…
No presne, toho se lekarka obavala, ted jsem si vzpomela, hned po OPU mi rekla, ze vajecniky potrebuji klid a za dva cykly to tam muzeme dat, vajecniky mne nastesti uz neboli, ale byl to pro ne zahul…
Ahoj holky, rada bych se zeptala tech, co maji po KET. Prosim vas, jaka je priprava na KET? Musi probehnout ovulace a pote se vlozi embryo? Ja mam totiz dost dlouhe cykly a neptravidelnou ovu cca 25-35 den, a nevim jak se to pak resi, jestli budu muset neco brat na vyvolani ovulace aby probehla v „normalnim“ terminu. Dekuji mockrat.
@lulllu píše:
Ahoj holky, rada bych se zeptala tech, co maji po KET. Prosim vas, jaka je priprava na KET? Musi probehnout ovulace a pote se vlozi embryo? Ja mam totiz dost dlouhe cykly a neptravidelnou ovu cca 25-35 den, a nevim jak se to pak resi, jestli budu muset neco brat na vyvolani ovulace aby probehla v „normalnim“ terminu. Dekuji mockrat.
řeší se to umělým cylem - tj. vysoké dávky estrofemu, ovulace neproběhne a jakmile je sliznice dost vysoká, nasadí se utrouš a pak KET
Ahaaaaa, dekuji Lili mockrat za vysvetleni, Alenka84 psala, ze u ni bude KET az po ovulce tak proto se ptam, jestli ta ovulace musi probehnout ![]()
Zatim to chapu tak, ze zeny, ktere maji cyklus v poradku s ovulaci, tak u nich se asi ovulka necha probehnout a u zen bez ovulace anebo s hodne opozdenou ovulaci se postupuje jak pises LILI.
@lulllu píše:
Ahaaaaa, dekuji Lili mockrat za vysvetleni, Alenka84 psala, ze u ni bude KET az po ovulce tak proto se ptam, jestli ta ovulace musi probehnout
jo jo, já mívám ovulaci celkem pravidelně kolem 14. DC, takže u mě to není problém ![]()
Ahojky, tak nesu nové informace, dostala jsem Clostík a čekám na pondělí, jak zabral nebo nezabral
jsem zvědavá a do toho dneska kamarádka porodila chlapečka ![]()
Lili prosim te Ty mas zamrazene morulky nebo blasty? Ja ma 5 blastocyst a 3 morulky, myslela jsem, ze se mrazi morulky.
@lulllu píše:
Lili prosim te Ty mas zamrazene morulky nebo blasty? Ja ma 5 blastocyst a 3 morulky, myslela jsem, ze se mrazi morulky.
blasty a 2buněčná…
@lulllu píše:
mrazí se to co je
Já mám jednu blastu a jednu morulu
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.