Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@menopur píše:
Dobrý večer. Nyní stimuluji menopurem a 3 prášky míchám s jedním „ředidlem“ jednou denně. Již loni jsem absolvovala jednou IVF ale píchala jsem puregon v peru. Zdá se mi, že ten menopur na mě tak nepůsobí jak ten puregon. Beru to tak, že po puregonu sem měla vaječníky jak „tenisáky“ a dost sem je cítila a ted po menopuru je necítím. Píchám 3dny. Tak se chci zeptat, jaké s tím máte zkušenosti ostatní.
já měla jen meropur a cetrotide. Meropurem také 3 prášky v jednom „ředidle“ a vaječníky jsem cítila až tak 10 dc. Takže se neboj, ono to zabírá, i když nic necítíš.
Alenka84 - neboj vyjde to a i kdyby ne, vzdyt Ti teprve bylo jenom 28, nemusis panikarit ![]()
Lili - moc drzim palce, miminko urcite donosis, budou Te hlidat a kdyztak pujde cisarem
Alenko84 - my se snazime teprve od letosniho ledna ale zato jsem dost netrpeliva.
@lulllu píše:
Lili - moc drzim palce, miminko urcite donosis, budou Te hlidat a kdyztak pujde cisaremAlenko84 - my se snazime teprve od letosniho ledna ale zato jsem dost netrpeliva.
Tak já právě první rok snažení taky byla, pak to spíš ustoupilo, nějak jsem rezignovala
A 28 mi ještě nebylo, až za měsíc ![]()
@lulllu píše:
Alenka84 - neboj vyjde to a i kdyby ne, vzdyt Ti teprve bylo jenom 28, nemusis panikarit
Já nepanikařím vůbec, jen mě to už nebaví
Je to nápor na psychiku, tohle dlouhé snažení…
Napor na psychiku to je, to vim sama, i kdyz my se snazime teprve od ledna, ale mne nebude 28
V lete mi bylo 32
Lulllu, bohužel mi z 11 vajíček oplodnili pouze jediné, takže nemám nic na mražáku…
takže zřejmě budu muset absolvovat všechno znova. Nevíš, jestli se mezi jednotlivými IVF musejí dodržovat nějaké pauzy, nebo mohu jít hned další měsíc nanovo. díky
@lulllu píše:
Napor na psychiku to je, to vim sama, i kdyz my se snazime teprve od ledna, ale mne nebude 28V lete mi bylo píše: Více
no myslím, že to že jsem mladší to nijak neulehčuje ![]()
@kapybara píše:
Lulllu, bohužel mi z 11 vajíček oplodnili pouze jediné, takže nemám nic na mražáku…takže zřejmě budu muset absolvovat všechno znova. Nevíš, jestli se mezi jednotlivými IVF musejí dodržovat nějaké pauzy, nebo mohu jít hned další měsíc nanovo. díky
1-2 měsíce se doporučuje pauza kvůli hormonální stimulaci
@alenka84 píše:
1-2 měsíce se doporučuje pauza kvůli hormonální stimulaci
děkuji za odpověď, je to běs to čekání, jsem netrpělivá:(
Alenko84-moc držím palce, neboj, jednou to vyjde, také znám Iscare zevnitř důkladně a vyšlo to ale trvalo to pár let ![]()
@kapybara píše:
děkuji za odpověď, je to běs to čekání, jsem netrpělivá:(
neboj, to uteče ![]()
@lilie22 píše:
Alenko84-moc držím palce, neboj, jednou to vyjde, také znám Iscare zevnitř důkladně a vyšlo to ale trvalo to pár let
pár let? Nestraš
Já doufám, že v tom třetím roce snažení už to klapne…nejhorší je, že u nás ani není nějaký větší problém, jen horší spermio (ale na ivf bylo o tolik lepší, že bylo dokonce v normě)
@Luca89 píše:
Juj, jak tak čtu, jsem proti vam piskle holky![]()
Jsem se chtěla zeptat kolik ti je, ale předpokládám že ta číslovka za jménem znamená to samý co ta moje ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.