Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Co mi rekli v CAR, tak mezi jednotlivymi IVF, by mel byt odstup 3-4 mesice, 1 az 2 mesice slysim poprve
Vim Alenko, ze i kdyz je Tvoje touha po miminu velika, je jedno, jestli Ti je 27 nebo 37, ale aspon cas nehraje vyrazne proti Tobe ![]()
@lulllu píše:
Co mi rekli v CAR, tak mezi jednotlivymi IVF, by mel byt odstup 3-4 mesice, 1 az 2 mesice slysim poprveVim Alenko, ze i kdyz je Tvoje touha po miminu velika, je jedno, jestli Ti je 27 nebo 37, ale aspon cas nehraje vyrazne proti Tobe
jo, to máš pravdu, že „mám čas“ (jak nenávidím, když mi to někdo říká), ale po dvou letech snažení je ti mizerně bez ohledu na věk…takhle jsme to myslela ![]()
@lulllu píše:
Co mi rekli v CAR, tak mezi jednotlivymi IVF, by mel byt odstup 3-4 mesice, 1 az 2 mesice slysim poprveVim Alenko, ze i kdyz je Tvoje touha po miminu velika, je jedno, jestli Ti je 27 nebo 37, ale aspon cas nehraje vyrazne proti Tobe
s tím odstupem možná záleží jak na stimulaci reaguješ…po hyperstimuláku je určitě větší pauza, než když je vše naprosto OK
Alenko promin, nechtela jsem prudit zbytecne
ja taky nemusim poslouchat vzdyt Ti neni nad 35 a snazite se teprve od ledna a to ne uplne v kuse…ale snazim se uvedomit si, ze muze to byt i horsi. Kdyz clovek po tom touzi, tyhle slova jsou na nic no, chapu
Clovece s tou pauzou po IVF mi rekli, ze 3 mesice bez komplikaci ![]()
Ahoj holky, mám teď poprvé na IUI píchnout ovitrelle bohužel pregnyl není na skladě. Chci se zeptat je to na stejné bázi??Teda píchá se to stejně do břicha jako pregnyl??Jen je rozdíl v tom, že už je to namíchané???Předpokládám že budu muset zkusit pak testnout kdy bude ovitelle z těla pryč s pregnylem jsem měla už 6den bílo na testu.
@lulllu píše:
Alenko promin, nechtela jsem prudit zbytecneja taky nemusim poslouchat vzdyt Ti neni nad 35 a snazite se teprve od ledna a to ne uplne v kuse…ale snazim se uvedomit si, ze muze to byt i horsi. Kdyz clovek po tom touzi, tyhle slova jsou na nic no, chapu
Clovece s tou pauzou po IVF mi rekli, ze 3 mesice bez komplikaci
Aha, tak mně neřekli nic, já to někde četla
No každopádně, shodneme se na tom, že pauza být musí, nejde to hned
Pak by to měl zhodnotit doktor, který bude plánovat další ivf…
Omlouvat se nemusíš, neřekla jsi nic špatného, každá jsme ohledně toho na něco citlivá, ono kdo to nezažil, neví jaké to je…(snažit se, když to nejde) Ale na prvním místě je stále rada: Nemysli na to, půjde to hned!
Nejlépe od někoho, kdo počal na první pokus, nebo omylem ![]()
@MisTer píše:
Ahoj holky, mám teď poprvé na IUI píchnout ovitrelle bohužel pregnyl není na skladě. Chci se zeptat je to na stejné bázi??Teda píchá se to stejně do břicha jako pregnyl??Jen je rozdíl v tom, že už je to namíchané???Předpokládám že budu muset zkusit pak testnout kdy bude ovitelle z těla pryč s pregnylem jsem měla už 6den bílo na testu.
Jo jo, je to to samé, jen je tam 7500 jednotek, v pregnylu 5000, ale já třeba píchala pregnylu dvojnásobek, takže jsem ho měla na testu déle…ovitrelle u mě zmizel tak cca 10 dní po aplikaci, už nevím přesně
Aha tak já mám asi slabší mám tam na krabičce napsáno 6500jednotek. Díky za info!!!Vyzkouším aspoň uvidím dvě čárky:) i když falešné…
@MisTer píše:
Aha tak já mám asi slabší mám tam na krabičce napsáno 6500jednotek. Díky za info!!!Vyzkouším aspoň uvidím dvě čárky:) i když falešné…
Tak možná si to jen blbě pamatuju ![]()
Chápu to dobře že když má víc jednotek než pregnyl, že je tedy asi účinější???
@MisTer píše:
Chápu to dobře že když má víc jednotek než pregnyl, že je tedy asi účinější???
no účinnější…řekla bych že folikul praskne (resp. vajíčko dozraje) bez ohledu na to kolik je tam jednotek, takže bych to netvrdila ![]()
Mister - Ja mela ovitrelle jednou u IUI (1 injekce )a pak u IVF (2inj) a bylo to v poradku
Ja jsem po 1 injekci v sobe Ovitrelle nemela uz 7 nebo 8 den
Alenka84 - ano kdo to nezazil, tak to nemuze pochopit, ze nejde na to nemyslet. Treba ja jsem od lidi kolem mne slysela a hlavne od manzela, ze je v mem pripade unahlene jit na IVF po necelem 3/4 roce snazeni, kdyz mam ovulaci i kdyz dost pozde a kdyz muj muz ma supr spermiogram. Lekari asi vedeli proc mi to doporucili…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.