Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Luca89 u nás imunologie a manžel má málo pohyblivé spermijky. Divné je to, že jsem před 3mi lety otěhotněla hned na 1 pokus, ale skončilo to v 7tt zamlklým těhu a od té doby nic a nicOd té doby jsme byli 6× na IUI a 6× jsem si nechala sledovat folikuly ale nevedlo to k ničemu. Takže jsme se smířili i když jsme nechtěli s IVF.
@včelička78 no já imunologii ještě nemám, ale půjdu tam co nejdříve, konečně se mi to snad podaří…jinak moooc držím pěstičky, at aspon to IVF vyjde napoprvé!!!
urcite si to uz zaslouzite..my teď půl roku čekali na ovulaci, konečně přišla!!! ![]()
@Luca89 Když už půl roku čekáš na ovulaci, tak to vyjít musí!! Držím pěstičky ![]()
@včelička78 dekuji moc, ted budu 14 dní doufa, že nepřijde MS a od zítra za 14 dní si budu dělat testík… ![]()
@Luca89 tak to budeme testit zhruba stejně a MS příjít nesmí!
@lulllu píše:
Belhana - neboj, opravdu to nic neniTaky jsem se strasne bala a ta narkoza byla tak prijemna a vubec mi nebylo blbe. Jinak holky nemam cystu, dnes brzo rano jsem byla na UTZ, kontrola po OHSS, uz je vsechno v poradku, a mam tam folikl 24 mm, rekla lekarka, ze at se snazime o vikendu, ze nektere zeny maji ouvulaci tesne po MS, asi mne ty injekce nejak vyburcovaly…kdyz to nyjde tak pak KET
No uklidnili jste mě natolik, že se normálně na čtvrtek strašně těším, že se něco pohne a bude vše ok…
Ale asi je to normální, že ná každý poprvé takové obavy :ˇˇt se folíkuD
Přeju folíku at se daří ![]()
@lilia81 píše:
@belhana - tak to jsi na tom stejně jako jsem byla já a z Iscare už mám prcka v bříškunarkozy se neboj, není to klasická, ale jen fakt pětiminutovka, takže já třeba byla zklamaná, protže jsem se vůbec nevyspala a to jsem se na ni tak těšila! jinak injekcí na IVF se určitě neboj, myslím, že pokud jsi ještě neměla clostilbegyt a budete mít dobré spermio, nejdříve zkusíte s clostilem IUI. Injekce doporučuji píchat navečer např. kolem 7 hodiny, je to super, protže případně to, že by ti nebylo dobře krásně zaspíš a ráno jsi jak rybička!
No takto je krásný, že je už v bříšku… clostil mám už za sebou a nic, tak doufám, že se nepřidají ještě nějaké jiné problémy a bude vše ok.. děkuji za podporu a ve čtrtek nahlásím jak jsem dopadla…
Jak dlouho ti trvala od první návštěvy v Iscare než jsi otěhotněla… doufám, že to není na roky, chápu, že je to podle problémů individuální, ale jen tak pro zajímavost… děkují a mimi at pěkně roste…
@alenka84 píše:
A jestli si myslela stimulaci, tak mě jen bolelo břicho, jinak nic…nevolnost určitě nee
@belhana - tak jak dlouho to trvalo - přišla jsem v únoru 2012 po biochemickém těhotenství (HCG jen 16 a pak silná MS), zkoušeli jsme ještě 2× IUI s clostilem, vždy cca 2-3 folíky, pak jsem měla 1 měsíc pauzu, jeslti vaječníky najedou - nenajely, tak jsem šla do IVF, ale to i z důvodů, že mě bylo v červenci 31 a manželovi bude 40. Na přelomu května a června jsem absolvovala IVF - OPU 30 folikulů, 27 oocytů a 24 oplodněno, 9 zamrazeno hned dvojbuněčných, zbytek se nechal na PK - 9 blastocyst, ale z OPU jsem dostala zánět a skončila v podolí na antibiotikách, tak transfer nebyl. Takže jsem šla další měsíc na KET (ten byl zdarma, když jsem neměla ET) no a na narozeniny 11. července jsem byla na krvi a volali mi tu nejkrásnější zprávu k narozeninám, že HCG je pozitivní a 125
takže ani ne půlrok ![]()
@včelička78 píše:
@alenka84 píše:
Jinak já trochu uvažuju že KET ještě o měsíc odložím, dobírám antibiotika a rozhodilo mi to zažívání (dost), tak abych se dala trochu do pořádkuAle uvidím, jak mi bude za týden…snad se to do tý doby spraví, čekat se mi nechce
A co máš za problém? V mým případě je to imunologie a u manžel má špatné spermouše. Kdyby to bylo v imunologii, tak jsem slyšela, že po antibiotikách a nemoci je to nejlepší. Tělo je oslabené a nebrání se uhnízdění
u nás horší spermio, imunologii mi nikdo nedělal, to až když se teď enpovede, tak mě někam pošlou
@lilia81 píše:
@belhana - tak jak dlouho to trvalo - přišla jsem v únoru 2012 po biochemickém těhotenství (HCG jen 16 a pak silná MS), zkoušeli jsme ještě 2× IUI s clostilem, vždy cca 2-3 folíky, pak jsem měla 1 měsíc pauzu, jeslti vaječníky najedou - nenajely, tak jsem šla do IVF, ale to i z důvodů, že mě bylo v červenci 31 a manželovi bude 40. Na přelomu května a června jsem absolvovala IVF - OPU 30 folikulů, 27 oocytů a 24 oplodněno, 9 zamrazeno hned dvojbuněčných, zbytek se nechal na PK - 9 blastocyst, ale z OPU jsem dostala zánět a skončila v podolí na antibiotikách, tak transfer nebyl. Takže jsem šla další měsíc na KET (ten byl zdarma, když jsem neměla ET) no a na narozeniny 11. července jsem byla na krvi a volali mi tu nejkrásnější zprávu k narozeninám, že HCG je pozitivní a 125takže ani ne půlrok
Tak to závidím, já už tam chodím třičtvrtě roku a zatím nic ![]()
@alenka84 - dr. taky říkal, že jsme měli obrovské štěstí! ale KET se ti určitě povede!! nevím, jestli mi to pomohlo, ale brala a beru celou dobu femibion, při prvním biochemku jsem ho nebrala, jen obyč listovku a teď se zadařilo… tak si říkám, jestli to nebylo tím…
@lilia81 píše:
@alenka84 - dr. taky říkal, že jsme měli obrovské štěstí! ale KET se ti určitě povede!! nevím, jestli mi to pomohlo, ale brala a beru celou dobu femibion, při prvním biochemku jsem ho nebrala, jen obyč listovku a teď se zadařilo… tak si říkám, jestli to nebylo tím…
aha, tak femibion zobu od toho nepodařeného ivf, tak řeba
![]()
Holky, myslim, ze femibionem to neni
Ja ho zobu uz od ledna.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.