Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, chci se zeptat těch, které braly Clostík a pak si píchly ovirelle, jestli mely pak nějaké problémy? mě bolí břicho a přijdu si i nafouklá trošku..včera byla ovu a to bylo nejhorší, dnes se to už lepší........tak nevím ![]()
Luca tak já to měla teď čerstvě ve čtvrtek jsem píchala ovitrelle a sobota-neděle jsem hodně cítila ovu snad každý pohyb vaječníků…u pregnylu to bylo cítit méně.
@MisTer tak to jsi me uklidnila, jsem rada, ze to neni neobvykle ![]()
Ahoj
mohu se přidat. Zvažujeme přestup z našeho současného CAR do ISCARE. Mohu se zeptat na zkušenosti a přístup v tomto centru. V našem současném je přístup sestřiček více než ukázkový, ale lékaři mě prostě drtí.
Jsme po dvou IUI a dvou IVF pokaždé neúspěch. ![]()
Se známou udělali v tomto centru prostě zázrak ![]()
Hakys-za sebe mě sice ještě nepomohli ale jsem spokojená s přístupem. Jen neívm proč třeba po neúspěšných IUI neudělají jiná vyšetření a šetři si to až po neúspěšném IVF: Ale jinak jen sama chvála.
Máme za sebou veškerá vyšetření od genetiky, šroubovice, dědičných chorob, testy imunity, testy snášenlivosti, průchodnost vejcovodů, spermiogram partnera, testy na dědičné choroby prostě všechno a to jsem prodělali před prvním IVF, ale jsme v naprostém pořádku. Mám pocit, že se na mě dívali snad všichni doktoři ze všech oddělení v tom našem CAR, byla jsem i na odběru vzorku z dělohy, zda nevytvářím špatném prostředí a nevytvářím.
Právě dnes jsem se dozvěděla výsledek druhého IVF a prostě ten červík hlodá zda dělají všechno správně tak jak mají, např. u IUI jsem nebrala žádné podpůrné léky ani injekce a na stránkách ISCARE koukám, že se brát mají tak právě proto řeším možný přestup.
Omlouvám se za rozepsání, ale to už je pracovní deformace.
Jsem zapisovatelka
@hakys Já jsem také moc spokojená. Přístup doktorů i sester je perfektní, nemůžu si na nic stěžovat. ![]()
@hakys A máš nějaké mrazáčky po druhém IVF? Měla jsi PK (prodlouženou kultivaci )?
@hakys - nechodíš náhodou do Gennetu?
jinak já jsem byla moc spokojená, zejména s přístupen dr. jaržembovské, dr. ďurechová je taková druhá maminka, moc milá, dr. turková je tak trochu drsoň v tom, že řekne věci bez obalu, jak jsou, ale při opu mě nakonec taky uklidňovala, že to bude dobré a byla milá, u nikoho jiného jsem nebyla…
Hakys taky sem tě tipovala na gennet vím, že tam veškerý vyšetření dělají dřív než zákrok v tom je to dobré.
Žádní sněhuláčci nám nezůstali, po prvním IVF bylo jenom 6 embryí, 2 ISCI a 2 přirozeně, do IVF přežili dvě přirozené.
Druhé IVF 11, 5 vyvinutých málo, 6 zbylo, oplodněny přirozeně tři a do IVF zbyly zase jenom dvě.
Omlouvám se, letím na vláček, takže bych zbytek dopsala zítra.
Každopádně děkuji za přijetí a podporu.
Hezký den
Holky, dnes jsem volala do Iscaru a ptala se, jak jsme na tom s vývojem embryí a prý z 8mi se dobře vyvíjí 6 a dvě se zpomalila. Tak snad do čtvrtka vydrží. Ve čtvrtek ráno budu volat a poví mi, kdy bude transfér. Tak snad to do čtvrtka dobře dopadne ![]()
@včelička78 - určitě vydrží a budeš mít mimčo v bříšku! držím palce, aby to vyšlo!
@hakys já bych CAR změnila.. už jenom, že by ti to pomohlo psychicky.. pokud současnému už nevěříš, tak bych tam neztrácela čas
Jinak já jsem byla s ISCARE moc spokojená, až na období od odběru vajíček po ET - to jsem zřejmě chytila nějakou špatnou směnu, protože vždy když jsem si volala o informace o vývoji embryí, tak byli velmi nepříjemní. Zřejmě to není pokaždé, co jsem se bavila s „holkama“ na pokoji při ET, tak měly stejnou zkušenost, při předchozích pokusech prý měly moc ochotné sestřičky.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.