Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
KDYŽ JSEM TAM VOLALA, TAK PRVNÍ NA CO SE MĚ SESTRA ZEPTALA, JESTLI MÁM DOPORUČENÍ A OKOMENTOVALA TO SLOVY, ŽE JE TO DŮLEŽITÉ..
TAK JSEM SI MYSLELA, ŽE TO MÁ NĚJAKÝ VLIV NA TERMÍN, PROTOŽE JSEM TAKÉ POČÍTALA, ŽE TO BUDE NEJDŘÍV ZA MĚSÍC… A ONO NE..
OMLOUVÁM SE TEDY ZA DEZINFORMACE… ![]()
Tak to ti moc moc gratuluju a jsi hodná, že nás podporuješ
já vím člověk musí být trpělivý, nic jiného mu nezbývá
ale je to dlouhé a hlavně ty nervi
a jestli se tě můžu ještě zeptat, jak dlouho ti to trvalo, než se to povedlo, a máš neschopenku?
@Jita86 - já jsem otěhotněla hned při prvním IVF, ale byla jsem v nemocnici kvůli zánětu, tak jsem měla vlastně transfer zmrazených embryjek měsíc po a v podstatě přesně po roce snažení… neschopenku mám od srdíčka kvůli špinění a teď i kvůli vcestné placentě (placenta praevia), mám hodně rizikové těhu, ale tak hlavně že se má mimčo prima a je zdravé, no ne? ![]()
Pro Belhana : napsala jsem ti nějakou soukromou zprávu, něco se tam zmáčkla
tak dej vědět, zda ti to přišlo… ![]()
Lilia : to je pravda, hlavně, že se má mimi dobře, hlavně na sebe dávej pozor, budu ti držet pěstičky a myslet na tebe, aby to vše dobře dopadlo… ![]()
Já jsem zvědavá, jak to dlouho bude trvat mě, nejradši bych byla aby to bylo už teď, už jsme s manželem netrpělivý… tři roky, jsou tři roky… ![]()
@Jita86 - to věřím, ale jestli ti nepomáhá moc clostil, tak bych to asi jednoznačně viděla rovnou nečekat a na IVF. Doporučila bych ti brát femibion, protože v iscare dělají genetiku a imunologii až po nepodařením prvním ivf, tak abys předešla možnosti, že se ti nevstřebává listovka. Navíc IVF předejdeš eventuální možnosti alergie na spermíky.
@Jita86 píše:
Pro Belhana : napsala jsem ti nějakou soukromou zprávu, něco se tam zmáčklatak dej vědět, zda ti to přišlo…
Pro Lilia : Mě jde spíše o to, zda jim tam mohu říct, nechci IUI ale rovnou IVF víš… Jsou přeci doktoři, tak aby to nebrali špatně… Můj doktor říkal, že jim napíše zprávu, takže všechny výsledky budou mít, tak doufám, že se zachovají, jak by měli, a nebudou to prodlužovat… nedočkavost je hrozná věc:-(
a ještě by mě zajímalo, jestli, když už jsem Glostík brala, a nezabíral, zda ho budou zkoušet taky a nebo přejdeme na jinou možnost??? Co myslíš…
A ještě se chci LILI zeptat, gynekolog mi doporučil nějaký Nosilex, jsou to rozpustné sáčky, nějaké vitzamíny, B12, B6 a tuším, že i Kyselina Listová, tak jestli nebude vadit, když bych zkusila i ten Femi… Nevíš, nemáš nějakou radu,,, jinak moc ti děkuju, za podporu a tak… ![]()
@Jita86 píše:
Pro Lilia : Mě jde spíše o to, zda jim tam mohu říct, nechci IUI ale rovnou IVF víš… Jsou přeci doktoři, tak aby to nebrali špatně… Můj doktor říkal, že jim napíše zprávu, takže všechny výsledky budou mít, tak doufám, že se zachovají, jak by měli, a nebudou to prodlužovat… nedočkavost je hrozná věc:-(
a ještě by mě zajímalo, jestli, když už jsem Glostík brala, a nezabíral, zda ho budou zkoušet taky a nebo přejdeme na jinou možnost??? Co myslíš…
určitě si můžeš říct, že chceš rovnou na ivf ![]()
@Jita86 - neboj, oni tam jsou velmi příjemní a přístupní, takže si samozřejmě můžeš říct, že chceš rovnou ivf, jako si můžeš říct, že chceš vyzkoušet stimulaci injekcemi a pouze IUI, v podstatě se domlouváte na léčbě společně!
@Jita86 - nosifol neznám, ale prý je to super věc, co teď gynekologové doporučují na PCO´s, rozhodně bych to nezavrhovala, ale zatím jsem nikde nečetla, jaké výsledky má a je fakt, že jsem se ani moc nezajímala…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.