Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lulllu - je možný, že udělali chybu v CAR, ale obecně pro zamražená jsou vhodné moruly a blasty, ty 10ti buněčné jsou už tím paádem pomalé ve vývoji a třeba mě je nezamrazili vůbec, jen blasty a moruly! pak mají dobré zkušenosti se zamražením hned po 1. dni tj. dvojbuněčných… myslím, že v tomto případě je to spíš chyba vajíček, těch 10tibuněčných určo a morulka byla prostě smůla…
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Holky, rozumíte tomu? Jako ze se bude rušit iscare???
@terulilinka Jestli to dobře chápu, tak se budou rušit jen lůžka s vícedenní péčí. Lůžka s jednodenní péčí zůstávají. V případě, že bude potřeba hospitalizace na více dní, potom přebírá pacienty jiná nemocnice. Alespoň takhle jsem to pochopila já. Zatím to ale není 100%. Odboráří a další se proti tomu bouří, takže bůh-ví, jak to vůbec bude. Takže klid. Stejně se OPU a ET provádí při jednodenní péči.
@včelička78 děkuju! Díky tobě usnu
tak mi to vrtalo hlavou, ze jsem vám to sem musela dat:)
@terulilinka Není zač
Já už se taky chystám na kutě. Pořád brouzdám na netu a myslím si, že něco vyčtu a ono prd. To čekání po ET je hrozný
Tak dobrou ![]()
@včelička78 píše:
@terulilinka Není začJá už se taky chystám na kutě. Pořád brouzdám na netu a myslím si, že něco vyčtu a ono prd. To čekání po ET je hrozný
Tak dobrou
Tak u mě bylo horší čekání na ET, pak už to šlo, jsem ráda, že tentokrát jsem nervů ušetřená před KETem ![]()
Bože co ty blbci ještě nevymyslí…zrovna rušit zdravotnictví potřeba asi není!!!
Ahojky,
taky chodím do Iscaru a nemůžu si na nic stěžovat, naprosto báječný personál
a to jak lékaři tak sestry, mě moc vyhovuje přirozený lidský přístup a jejich trpělivost, vše dokonale vysvětlí, když nechápeš prostě ti to v klidu vysvětlí znova, případně i po 3:) a nebojíš se na nic zeptat, nemáš pocit že otravuješ, jako u jiných lékařů, kde jsi jakési číslo v kartotéce. Také jsem si vybrala jednu konkrétní lékařku a chodím jedině k ní.
Jinak k tvé otázce 1.konzultace, trvá cca 20 minut, projde s tebou celou vaší situaci a probere možnosti jaké nevrhuje, řekně ti jaká jsou potřebná vyšetření doplnit (odběr krve, hormonální profil apod. když ho nemáš a pak už to jede podle výsledků jak na běžícím páse.
Moc a moc doporučuji ![]()
Ahojky, tak už v pátek se budu moct testnout, dneska jsem 10.den od ovitrelle, takže to je asu ještě brzy, ale jsem nedočkavá!!
i když mám pocit, že to nevyšlo no ![]()
@Luca89 Tak to držím pěstičky, aby tam v pátek byly krásné dvě //.A proč si myslíš, že to nevyšlo? Vždyť si ještě netestovala? Já jsem dnes 12 tý den po Ovitrelle, takže mě to taky brzo čeká a můžu říct, že tvou nedočkavost chápu
Jak dlouho se u tebe drží Ovitrelle v těle?
@včelička78 - já si myslím, že už můžeš testnout! ovitrelle jsem měla v těle 8 dní…
@Luca89 - no, to já v červenci taky 100% věděla, že to nevyšlo, protože mi bylo až podezřele dobře a intuice zklamala na plné čáře!
@lilia81 Já jsem teprve 5tý den po ET a to by se tam asi nic neukázalo. Možná, že zítra to zkusím, ale bojím, bojím…
@včelička78 - já jsem testovala 6tý den od KET, ale měl jsem 2 embryjka! takže asi možná ještě 2 dny počkat, myslím, že ve čtvrtek to můžeš zkusit!
@lilia81 Teď se koukám do tvého podpisu a ty jsi taky našla ducha 6 den po KET. Byl viditelnej krásně a nebo si ho musela natáčet všemi směry aby byl vidět?
@včelička78 - byl krásně vidět, alebyl to dušík (viz obrázek), ale já měla po KETu 2 blastocyst a chytly se obě, jen jedno mimi to vzdalo pak…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.