Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@alenka84
doufám ![]()
holky kolik jste platili za ty léky na IVF já jen na co se máme připravit ![]()
@mishka123 píše:
@alenka84
doufámholky kolik jste platili za ty léky na IVF já jen na co se máme připravit
záleží co dostaneš…já měla merional a ten komplet proplácí pojišťovna
Pak cetrotide na blokování ovulace a to jsem doplácela něco kolem stovky, takže léky já měla vyloženě za hubičku. Ale byly to injekce, co jsem si musela sama ředit, pokud budeš chtít pero, je to o dost dražší, to ti řekne někdo kdo to měl ![]()
Jo a ještě ovitrelle stojí asi 350, já měla tenkrát pregnyl, ten je o hodně levnější, ale teď je prý výpadek. Ale třeba do Vánoc zase bude
@alenka84
děkuju ![]()
jojo ten Ovitroš jsem měla u IUI
a ty pera jsou v podobné stříkačce asi jako Ovitroš? ![]()
Mishka - ja jsem mela pero Gonal a doplacela jsem spolu i s cetrotide 2200 Kc. Gonal je o hodne pohodlnejsi a tim padem i aplikace je o hodne rychlejsi, jenom jsem nandala jehlicku, ktera je kratka a hodne tenka, nastavila davku a pichla a sla do prace. Ja mela 3 davky cetrotide a pak 2 baleni ovitrelle jsem pichla
To pero Gonal vypada uplne jinak nez ovitrelle strikacka, vypada proste jako pero
a je hodne snadna manipulace.
@mishka123 píše:
@alenka84
děkuju
jojo ten Ovitroš jsem měla u IUIa ty pera jsou v podobné stříkačce asi jako Ovitroš?
no ovitrelle je normální injekce, pera vypadají jinak…ale jak to nevím
Ten merional je ve výsledku taky stejný, jen to není předplněnné, ale je zvlášť voda a zvlášť prášek
Aha
tak že bych šla do něj taky… No ty pera se mi zdají docela drahý… A asi to mu stejně stejný účinek… No uvidím co mi poradí. Děkuju ![]()
@mishka123 píše:
Ahatak že bych šla do něj taky… No ty pera se mi zdají docela drahý… A asi to mu stejně stejný účinek… No uvidím co mi poradí. Děkuju
Myslím že ty pera mají přesnější dávkování…no oni ti něco navrhnou, ale určitě se tě zeptají, jestli si zvládneš píchat injekce nebo ne, od toho se to pak odvíjí ten návrh
A ty injekce fakt nejsou nic hroznýho, i když je to nepříjemné…zvlášť pak ke konci stimulace, to pak už trošku bolí jak je to břicho rozpíchané
@alenka84 tak to je hezké – no mě prve ten hrozně příjemný embryolog v ISCARU pověděl, že to nevypadá na mražení a i ta primářka laboratoře paní Teplá, no a pak jsem si měla volat druhý dne po transferu a nakonec mi pověděl, že se ještě dovyvinuli do hodnot mražení - že to dotáhli na blastocysty, jestli to dobře pamatuju - a já s nima už teda od transferu vůbec nepočítala, páč to takhle bylo všechny pokusy, že ty další už nejsou kvalitou na mražení, tak jsme se s nima rozloučili jako a ono ejhle - úplně mě ta zpráva nadchla druhý den, co jsem tam pak volala… tak by měli být blastocysty -tak to jsem pak na to zvědavá v tom březnu/dubnu
tak odpočívej a opatruj se!!!
![]()
Holky, omyl - není to jen o pohodlnosti aplikace- na každého muže působit každy lék jinak - já na Puregon ( pero ) reagovala hůř než na…a Tedď mám okno - bylo to od M ( injekce ) - tak si radši nechte poradit ![]()
Jo - už jsem si vzpomnela - Menopur…
@mishka123 - já platila za léky asi 2000,– měla jsem fostimon, ale hodně vysoké dávky a cetrotide. Ono pokud ovuluješ sama od sebe, tak si myslím, že ti budou dávat čisté FSH, jen aby bylo více vajíček, merional je myslí kombinovaný, fostimon je čistý FSH hormon. Byly to lahvičky s fízákem a lahvičky s práškem, dostalas 2 jehly, jednu na ředění tlustou a jednu tenkou na píchnutí. Takový malý chemik, ale mě to bavilo si to míchat. Gonal je sice prej dobrý, ale fakt strašně drahý!!!
No ovulku mám v pořádku FSH také
takže asi mi dají ten Menopur?
Uvidím no maximálně budu dělat na chvíli sestřičku
![]()
jinak moc děkuji za rady a zkušenosti ![]()
Lili prosim tě dělala ti Jaržembovská před IVF imuno a genetiku???
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.