Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lilia81 díky, teď jsi mě fakt uklidnila. Díky moc, celé odpoledne to řeším, nakonec to manžel už nevydržel a vytáhl mě na procházku. Teď jsme se akorát vrátili. Kéž by to mělo stejný výsledek jako u Tebe (tedy bez toho OHSS). Přišlo mi, že holky v jiné diskusi mi dávaly najevo, že je to nějaké dlouhé.. takže nebudu plašit a počkám si do zítřka. A pregnyl sis píchala dva dny před OPU zase v 21h? Já teď zase řeším, že jako vánoční dárek jsme si koupili lístek do ND a představení začíná v úterý v 19h a trvá přes 3h, tak jak si to případně píchnu.. bych musela nějak o přestávce na wc nebo v průběhu představení ![]()
@f-l-e-a držím pěsti, aby zítra kontrola dopadla dobře a OPU bylo ![]()
@f-l-e-a - mě dokonce říkala doktorka, že stimulace je jak u koho, že může být opu klidně 10tý den, ale i 14tý nebo 16tý den, kamarádka měla 16tý den! pak 5 dní kultivace a výsledek je 1 miminko v bříšku!
@f-l-e-a - nestresuj se, je to jak pise Lilia, individualni, bud rada, ze Ti ted nehrozi OHSS, ja mela 150 jednotek Gonalu 7 dnu a hyperstimulak a ET musel byt odlozen, budu mit KET tento tyden. Drzim palce ![]()
@f-l-e-a
držím palce. Já taky nakonec pichala 12 dní… ![]()
Taky ten 8 den neměli správnou velikost tak mi to ještě prodloužili…
@lulllu
držím palce na KET
jinak my máme z UTZ potvrzena dvojcatka
teda ale UTZ jsem si neuzila… Byl na pohotovosti… Tak se těším na 16. na ten v Iscare a doufám, že už budou srdíčka
@mishka123 - no to už je za chvilkuuuuu, středa! to já jdu taky k dr. znova na kontrolu na tlak, mi ho šéf zvedl ![]()
Ahojky, vsem preji hodne stesti.Ja jdu pristi tyden pro leky na druhe ivf tak se snad uz zadari
.
@mishka123 píše:
@f-l-e-a
držím palce. Já taky nakonec pichala 12 dní…
Taky ten 8 den neměli správnou velikost tak mi to ještě prodloužili…
@lulllu
držím palce na KETjinak my máme z UTZ potvrzena dvojcatkateda ale UTZ jsem si neuzila… Byl na pohotovosti… Tak se těším na 16. na ten v Iscare a doufám, že už budou srdíčka
jééé gratulace k dvojčátkům ![]()
Ahoj holky příští týden mě čeká OPU a samozřejmě se těším ale docela se toho i bojím. můžete mi prosim některá říct jak vám po tom bylo? bolelo to? a musím mít něco sebou až tam pojedu?
Kontrola dnes dopadla dobře, už jsem si píchla ovitrele a ve středu OPU. Už se na to těším a bojím zároveň.. Mám dle dr. odhadem cca 25 folikulů, tak snad to půjde dobře a nebudou komplikace.
lulllu gratulace
@len-ka po středě Ti řeknu více, s sebou bys měla mít občanku a partnera
, pak také píší noční košili, papuče, lehkou sváču na potom a pití.
@len-ka a @f-l-e-a - holky ja se OPU bala strasne, to by Ti mohla vypravet taky Lilia81, nejdriv jsem se bala, ze budu mit malo vajec, pak bolesti, kvuli OHSS jsem mela odlozeny transfer, to jsem dost obrecela, ale tento tyden me ceka KET-doufam, ze uz mi to nic nebude komplikovat, bojim se tech chripek kolem
OPU se nebujte, neboli to, fakt, me to ani pak moc nebolelo, ani jsem si nedala praasek na bolest a to jsem mela 58 foliklu…
@f-l-e-a - držím palečky!!! ať se pak miminka zdárně vyvýjí!!!
@len-ka - vůbec se neboj, OPU je v pohodě, já měla 30 folíků, takže jsem měla asi 1 brufen 200, ale až na večer, aby se mi dobře spalo… takže kdybych si ho nedala, tak je to v podstatě šumák
neboj, bude to v pohodě… na opu s sebou doprovod, po té mininarkoze bys neměla jet dom sama…
Tak jsem doma z OPU, moc pozitivně ale naladěná nejsem, polovinu času na lůžku jsem profňukala.. nevím, jestli jsem tak přecitlivělá z těch všech hormonů, ale už se za to fakt nesnáším. Asi bych v porovnání s ostatními měla být za svůj počet vajíček šťastná, ale nejsem.. mám strach, aby to stačilo, navíc jsem si dělala naději aspoň na možnost dvou KETů. Na posledním utz odhad cca 25 foliklů, skutečnost byla 19, ale z toho jen 10 vajíček. Polovina byla prázdná..
Mám teď vůbec strach, aby taky ta zbylá vajíčka byla vůbec použitelná. Dle dr. je to krásný výsledek a i ten vysoký odpad se jí nezdál neobvyklý, prý to u většího počtu folikulů není nic výjimečného. Ale řekněte to mojí hlavě.. prostě furt řeším, proč to tak je. U jiných takový odpad nebyl. Už aby byl zítřek a věděla jsem, zda bylo co oplodnit a zda se oplodnilo. Budu věřit a snad bude zítra lépe!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.