Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@f-l-e-a píše:
Tak hlásím dnešní stav - z 10 vajíček bylo jedno nezralé - takže 9 se oplodňovalo a máme z toho 7 embryjek.. snad se jim bude všem dařit dobře.. volat si budu až zase v sobotu ráno, pravděpodobný transfer je v pondělí.
Díky holky! Je to první pokus IVF, takže pokud to vše půjde, jak má, tak si nechám dát 1 mimi.
@f-l-e-a - super! držím palečky, ať zbyde ještě na sourozence do mrazáčku!
@Pešule17 píše:
Podělím se s vámi o svou zkušenost v Iscare. Byli jsme tam s manželem před rokem. Hned při vstupu jsme dostali ceník. 2krát jsme byli u jedné paní doktorky, která mě vyšetřovala a už z jejích přeřeků a omylů jsme nebyli dvakrát nadšeni. Manžel byl na spermiogramu, kde oznámili že spermie jsou pomalé. Poté nám doktorka oznámila, že nemá cenu zkoušet inseminaci a rovnou nám chtěla nabídnout termín na umělé oplodnění. Přístup se nám vůbec nezamlouval. Proto jsme se rozhodli, že zkusíme jinou kliniku. Dostali jsme se do Gennetu, kde po prvním sezení s paní doktorkou jsme se domluvili na inseminaci. Před Vánocemi jsme jí podstoupili a dnes mám pozitivní výsledek na těhotenství. Je to každého věc. Ale náš názor je, Iscare bohužel nikomu nedoporučovat.
Já mám tedy zkušenost opačnou, mě v Gennetu chtěli hnát na IVM, kvůli polycystickým vaječníkům, na netu jsem se však dočetla, že se dá zkusit i léčba Clostilbegytem, takže jsem přešla do ISCARE, tam hnedka po vyšetřeních nasadili Clostilbegyt a ejhle, dneska začínám 10tt…na ISCARE nedám dopustit…
ET potvrzen na pondělí. Dnes 6 embryjek osmibuněčných, jedno je trošku pomalejší - ráno bylo 6-ti buněčné. Tak snad se ta moje miminka udrží v plném počtu do pondělí! Trošičku se toho bojím, slyšela jsem, že přechod mezi 4. a 5. dnem kultivace bývá kritický.. v pondělí by z nich měly být blastocysty, zaváděla některá z vás embryjka v tomhle stádiu?
@f-l-e-a
já
ale nám bohužel zbylo z 10 oplodněných jen 2 v den transferu a ty máme teď v bříšku
jeden byl pomalejší, ale dohnal toho druhého ![]()
tak držím palce ![]()
@f-l-e-a píše:
ET potvrzen na pondělí. Dnes 6 embryjek osmibuněčných, jedno je trošku pomalejší - ráno bylo 6-ti buněčné. Tak snad se ta moje miminka udrží v plném počtu do pondělí! Trošičku se toho bojím, slyšela jsem, že přechod mezi 4. a 5. dnem kultivace bývá kritický.. v pondělí by z nich měly být blastocysty, zaváděla některá z vás embryjka v tomhle stádiu?
já pokaždý
@f-l-e-a - já taky! embryjka ve stádiu blastocysty se zahnizďují ten den nebo nejpozději do 48 hodin je rozhodnuto, tak se ještě den po transferu trošku šetři a pak už je to dáno… držím moc palečky! a určitě si myslím, že něco do mrazáčku zbyde!!!
Díky holky.. už skoro počítám hodiny do ET
moc se těším! Po ET mám plánovanou dovču na út+st, příp. mám v záloze i čt. Je pravda, že i přemýšlím o PN, ale fakt nevím.. nejsem z těch, co by marodili a v práci jsem hlavně mluvila jen o pár dnech dovči, takže by asi byli nemile překvapeni. Na druhou stranu nechci nic zanedbat a zpětně si to vyčítat, i když vím a obecně souhlasím s tím, že těhu není nemoc. Ale už se vidím, jak se budu bát, už teď se bojím a to jsou drobečci v bezpečí v mističce, natož až bude některý z nich u mě. Dělám v bance, takže je tam určitý stres a tlak na výkon a od začátku roku jsem toho kvůli návštěvám dr. moc neudělala, takže už čekám, kdy se po mně začnou vozit, ale teď si ten tlak prostě nepřipouštím. Spíš mám obavu z dojíždění busem a z toho styku s lidmi, a v té souvislosti s řádící chřipkovou epidemií… Ještě jsem se chtěla zeptat, jak ET probíhá? Mám napsáno, že se mám dostavit do 1. patra - ale tam jsou přeci klasické ordinace, takže pak nerozumím tomu, proč si s sebou mám vzít noční košili. ![]()
@f-l-e-a
dostavíš se do prvního patra tam proběhne vyúčtování (resp. dají ti jen papír se soupisem, pokud bude nedoplatek tak se asi musí hned zaplatit my máme přeplatek), potom půjdeš za sestřičkama a dáš jim papír s vyúčtováním, pak chvíli čekáš než si tě vyzve embryolog, který je právě v prvním patře… tam se domluvíte kolik embryjek se bude přenášet v jaké jsou kvalitě atd. pak jdeš do druhého patra na lůžkové… tam se převlíkneš do košile (mě dali rovnou tu jejich) a čekáš v pokoji až si tě vyzvou… na sále ti dají mimča a obrázek embryjek a pak tě převezou na pokoj a tam ležíš cca. 20 minut… mě s holkama co jsem tam byla před těma Vánoci pustili po 10 minutách
@f-l-e-a - Jaržembovská mi vysvětlovala, že zavedení embryjka je jako kdybys dala makové zrníčko mezi namazané půlky chleba, že se opravdu nemám bát, že bych ho vyklepala! já jela 3tí den po KET 400km za oridči po D1!!! a všechno dopadlo! opravdu při blastocystách je nejdůležitějších těch 48 hodin a pak se už neboj, nevyklepeš je!!!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.