Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Slunicko81 gratuluji ke kontrolce, my jsme taky o tri dni mensi a pry to nevadi
![]()
Ahoj holky, moc vám gratuluji k úžasnym zpravickam
hlavně se opatrujte @-}– chtěla jsem se zeptat - Sluníčko 81 - ty jsi tuším taky psala, že jsi měla anovulaci cykly buď? Můžu se zeptat, jak probíhá ten nativ? Nemám představu, když se mi netvoří sami zralá vejucha? Děkuji, a ještě jednou gratuluju
Jita
@Jita86 jojo mívala jsem anovulační cykly, ale chodila jsem na akupunkturu a ta mi nepravidelný cyklus srovnala, jednou jsem zkusila dělat i ovu testy a byl pozitivní, tak jsem z toho měla hroznou radost a nemohla uvěřit a tak jsem si řekla, že zkusíme ten NATIV no,dr.taky nebyla proti, chodila jsem na UTZ a dr. mi i dala ještě clostilbegyt na podporu růstu folíků a byly tam 3 hezký, ale byly rozměrově zase ale dost od sebe:-( - tak nakonec tam byl ten jeden bojovnej folík, pak k tomu jedna bojovná spermijka a pak už se dělo dílo boží a je z toho bojovník žbrblík)))
@Shari81 děkujuuu a jojo je mi to jasné, jen je zajímavé jak každej UTZ ukazuje jinak:-))…no počkám si na ten screening
-teď končím 9tt, za chvíli začnem 10tt - jůů nemůžu tomu uvěřit, že už jsme vcelku tak daleko po předešlém neúspěchu, ale furt taky není ještě zcela vyhráno, ale to není ani až do porodu defakto… tak hodně štěstí nám všem!!!
![]()
Ahojky, mam prosbicku, chci se zeptat…mam planovany prvni cyklus ivf..hormony a vse mam uz doma, cekala jsem jen na menstruaci..akorat uz tyden nedorazila, tehotna nejsem urcite, uz v minulosti se mi stalo ze jsem musala na tu vyvolavaci injekci..ale ted mam nervy a jde mi o to, jestli mi v iscaru pichnou tu vyvolavaci injekci, muze hned pote co to dostanu zacit cyklus ivf a ja si zacnu hned pichat hormony? mam totiz uz neschopenku a mam ted nervy aby to ivf skutecne probehlo ![]()
@charakterka skoro každý pokus se mi MS zpozdila min. o týden.. já bych ještě zkusila pár dnů počkat, ať ti to nevyvolávaj uměle, další látky do těla, teď před posledním pokusem se mi zpozdila o 10dnů… je to tím vnitřním stresem, to tělo to prostě nějak vycítí si myslím a vem si, že staší být i nachlazená a hned se cyklus rozhodí, takže myslím, že to je psychikou tou vnitřní… jinak to podle mě vše stejné ne? ty máš začínat 2DC nebo 3DC už nevím přesně jaký den to byl?? prostě až dorazí MS, tak začneš píchat a myslím, že zatím je NS nepotřebná, ta až tak od transferu či odběru.. min. 10dnů budeš stimulovat… já teď na poslední pokus neměla NS vůbec, po transferu jsem si vzala akorát 3dny dovolenou a jinak jsem pak jezdila do práce…
@Slunicko81
No s doktorkou jsme se tak dohodli, protoze v praci to mam fyzicky hodne narocne, s kolektivem taky a volno mi nedaji na nic.. Tak kolik dni myslis ze mam cekat nez se mam objednat? A myslis si ze kdyby mi tam pichli tu vyvolavaci injekci, ze muze zacit se stimulaci normalne tak jako podle planu? ze ta vyvolavaci injekce to nezrusi?
@charakterka nejsem dr.,ale myslím, že to nijak neovlivní, ta ti jen působí na to vyvolání té MS vlastně, sice se ty látky asi drží v těle nějakou dobu, ale nejlíp ti na to odpoví dr., tak tam zkus zavolat a zeptat se, ať tě přepojí na dr.,no heleď já na vyvolávačku jít nechtěla a jestli máš jinak MS pravidelnou, tak bych ještě zkusila počkat, ale když tě takhle zase i pak ovlivňuje ta NS, tak nevím co bude nejlepší řešení… zkus zavolat do iscaru.
@charakterka Ahoj, já měla hodně nepravidelnou MS a téměř vždy mi jí museli vyvolat injekcí. Ta injekce následnou stimulaci neovlivňuje..ale vždycky je lepší se poradit s dr…tak držím palce ať to vyjde:)
@Slunicko81 Ahojky…já jsem skoro na konci 12tt
15.5. jdu na screening, tak doufám, že bude všechno v pořádku…už mě chytá nakupovací „mánie“
mrkla jsem na Aukro a pár kousků jsem si objednala
buď na sebe opatrná, jsi v tom nejrizikovějším období, hodně odpočívej, dodržuj pitný režim a buď v klidu:) dr. mi zakázal luxovat, vytírat, koupat se ve vaně a spoustu dalšího…tak to dodržuju
tak hezké těhotnění ![]()
@Shari81
No nevim jak dlouho mam jeste cekat, dnes mam 7 den zpozdeni :/ Diky za rady jinak vsem ![]()
@Shari81 jůůůů už abych taky mohla hlásit tento týden:-))) já jdu 4.6. na ten screening - to je ještě týdnů:-)))… no dneska jse, jen z lehka vysála plovoučku chodba, obývák, umyla nádobí a uvařila a od oběda pak už jen ležím, polehávám a odpočívám, moc aktivní jsem asi byla:-) ale na mě neposedu už hrůza to nic nedělání:-), ale vydržím - pro mimi určo.. jen mě dnes víc pobolívá břišulo, chvílema, ale to asi to roztahování dělohy a tak… jinak odpočívám, co to jde:-)!
noo já se přiznám, že teda už doma i nějaký ten neutrální kousek mám, já nevydržela a už objednala, ale teď už vydržím až dokud nebudu vědět na koho nakupovat:-))))
@charakterka tak počkej do těch 10, mezitím si zavolej i dr. a uvidíš…
@Slunicko81 břicho bolí, protože se roztahuje děloha a asi si se namohla, ti říkám, neblbni, luxování nach na chlapa, já už vysavač nedržela v ruce 3 měsíce a je to boží
jen z lehka poklidím v kuchyni, uvařím a úplně nejradši peru-věsí to pak manža ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.