Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Shari81
pristi jaro si uzijes s mrnouskem, to je lepsi preci
taky se opatruj
@Zrzanka Tak to jsme na tom stejne, ja jdu taky v patek zase na kontrolu. A jaky den dc jsi? Tak si budeme drzet palce, jo?
jinak je hezky tady cist tu diskusi holek o miminkach a porodech a ocekavani pohlavi
uz se taky tesim, az budu resit tohle a ne jen rust vajec ![]()
Ahojky holčinky…tak jsme se dnes zaregistrovali do porodnice
jen doufám, že jsme vybrali dobře…paní v kartotéce mě fakt pobavila: vy máte kardiostimulátor?? A proč jako nerodíte v IKEMu??? Vždyť tam rodila i Vendula Svobodová…má odpověď: připadá Vám, že jsem Vendulka Svobodová, abych mohla rodit v IKEMu??? a paní..no já nevím..a oni tam jako nemají porodnici?? S velký smíchem jsme s manžou radši odešli, nebo bychom se taky mohli dozvědět, že rodit doma je vlastně úplně fajn při srdečních potížích
![]()
@Shari81 Velka gratulace
Uz aby to tak bylo i u me ![]()
A kde budete rodit? ![]()
@Luca89 a @ajinka30 nakonec jsme se rozhodli pro pražské Podolí..co jsem četla, tak je v součastnosti nejlepší…tak uvidíme..
@Shari81 Ja premyslim nad Bulovkou, byla jsem tam uz nekolikrat hospitalizovana s cystama a i kdyz pristup nemaji take zrovna nejlepsi, tak jsou tam opravdovy machri, co se tyce gynekologie a porodnictvi ![]()
@Shari81 Gratuluji k registraci
sestricka byla vtipna, rodit v Ikemu jako Vendulka Svobodova
nekdy me lidi dokazou pekne prekvapit
Tak jste se s muzem aspon pobavili, ne? Jinak kazda porodnice ma svoje, nekdo ma dobrou zkusenost s tou a nekdo zase spatnou. Taky zalezi na jakou porodni asistentku zrovna narazite. Ja rodila u Apolinare, mela jsem vyvovalany porod, ktery nakonec skoncil cisarem. Za tu dobu co jsem tam byla se vystridaly tri smeny a tim padem i asistentky. Musim rict, ze kazda mela jiny pristup i rady, stejne tak kdyz nam ukazovaly, jak mame s miminkama pracovat pri koupani, kojeni a td. Kazda radila neco jinyho. Clovek si z toho musi vzit co potrebuje a zbytek pustit za hlavu
Jinak jsme meli taky rodit v Podoli, nakonec teda Apolinar. A jeste vtipna historka, kdyz me sla navstivit tchyne druhy den po porodu, tak me hledala v Podoli a ja „behala“ u Apolinare a navigovala ji telefonem, kam ma jit. Asi po 15 minutach se me zeptala, ve ktere porodnici vlastne jsem
Proste si neuvedomila, kde nakonec rodim a behala a ptala se po me uplne nekde jinde
to mam veselou tchyni, ze? ![]()
@Malvajs píše:
@Shari81 Gratuluji k registracisestricka byla vtipna, rodit v Ikemu jako Vendulka Svobodova
nekdy me lidi dokazou pekne prekvapit
Tak jste se s muzem aspon pobavili, ne? Jinak kazda porodnice ma svoje, nekdo ma dobrou zkusenost s tou a nekdo zase spatnou. Taky zalezi na jakou porodni asistentku zrovna narazite. Ja rodila u Apolinare, mela jsem vyvovalany porod, ktery nakonec skoncil cisarem. Za tu dobu co jsem tam byla se vystridaly tri smeny a tim padem i asistentky. Musim rict, ze kazda mela jiny pristup i rady, stejne tak kdyz nam ukazovaly, jak mame s miminkama pracovat pri koupani, kojeni a td. Kazda radila neco jinyho. Clovek si z toho musi vzit co potrebuje a zbytek pustit za hlavu
Jinak jsme meli taky rodit v Podoli, nakonec teda Apolinar. A jeste vtipna historka, kdyz me sla navstivit tchyne druhy den po porodu, tak me hledala v Podoli a ja „behala“ u Apolinare a navigovala ji telefonem, kam ma jit. Asi po 15 minutach se me zeptala, ve ktere porodnici vlastne jsem
Proste si neuvedomila, kde nakonec rodim a behala a ptala se po me uplne nekde jinde
to mam veselou tchyni, ze?
taky pěkná historka
my jsme původně taky chtěli k Apolináři, jenže co jsem četla poslední recenze, tak se prý hodně zhoršili a právě Podolí má nejlepší hodnocení..tak uvidíme..
@ajinka30 píše:
@Shari81 Ja premyslim nad Bulovkou, byla jsem tam uz nekolikrat hospitalizovana s cystama a i kdyz pristup nemaji take zrovna nejlepsi, tak jsou tam opravdovy machri, co se tyce gynekologie a porodnictvi
pro mě je Bulovka a Motol hodně z ruky…jsem z Chodova…tak snad se o tebe dobře postarají ![]()
@Shari81
tak drzim pesti…taak a pry mam tehotenskou cukrovku, vic zatim nevim, zitra jdu na gyndu a poslou me na diabetoligii. ![]()
Malvajs:
Jee tak ty už jedno dítko máš? My se snažíme o první.
Dnes mám 17DC a ty? Zítra napiš, jak jsi dopadla. Minulý týden jsem byla na imunologických testech, ale nevím, jestli už budou mít v CARu výsledek.
Ty máš nějakou inseminaci za sebou? nebo IVF?
@Zrzanka ano, mame syna, v zari mu budou 3 roky, povedl se nam na prvni a jediny pokus, pak jsme se hlidali
Vubec jsem netusila v ty dobe co je ovulace, teda tusila, ale neresila. Test jsem si delala 8 den po zpozdeni ms, myslela jsem, ze jsem nastydla
Ted se snazime od lonskyho leta o druhe, v zari nastupuju do prace, chtela jsem to stihnout tak, abych nemusela nastupovat. No nezadarilo se. Minuly mesic jsme zacali chodit do Caru a budeme zkouset iui. Dneska jsem 15 dc. Na imunologii mam taky zadanku, jdeme za 14 dni, to mi ale napsali na alergologii, protoze od tehotenstvi mam mega ekzem na krku a za usima a nemuzu se toho zbavit. Pri te prilezitosti se nechame vysetrit, jestli nejsem na manzela alergicka
manzel ma spermie v poradku, hormonalni profil mi pry vysel ok, jen jsem ted v utery na kontrole 13 dc mela malinkaty folikuly. Na podporu neberu nic, jen od 17-26 dne zavadim utrogestan, spinila jsem pred ms skoro tyden. Ten mi zabral, pac se mi mrcha rozjede hned z ostra po 30 dnech. Tak jsem zvedava, co se dozvim zitra. Ty mas jaky problem? Ach jo, mozna je muj problem jen mezi usima
u psychiatra jsem jeste nebyla, to je pravda
pred lety mi kartarka predpovedela dite v pozdejsim veku, syn se narodil, za mesic mi bylo 35. O druhym nerikala nic, tak nevim. Je mi jasny ze o proti vam, ktere se snazite o prvni, jsem asi trosku ve „vyhode“, ale ja si vzdyky prala deti tri
no to se mi uz nezadari, tak aspon jeste jedno malinkaty miminko a budu stastna. Jsem z velke rodiny, mamka je z 9 deti, tak nechci jedinacka
ale ja verim, ze je tohle stastna skupina a chodime k velkym odbornikum, vzdyt je tu od nich spousta tehuli:-) cetla jsem tuhle diskusi od zacatku a to mi vleva optimismus do zil:-) jsi skoro na den ve stejnym cyklu jako ja, tak si budeme fandit jo? Ja ti drzim strasne moooc palce, aby se vam miminko povedlo, je to super mit nekoho, kdo ti zmeni cely zivot i hodnoty v nem. Posilam pozitivni energii
omlouvam se za roman, nejak jsem se rozepsala, snad se ti to bude chtit cist
zitra se vecer ozvu jak jsem dopadla.
hodne stesti i tobe
![]()
Ahoj holky, tak jsem zpet
a jsem na tom jeste hur, nez posledne. Folikuly tam nejake malinkate mam, ale zadna slava. Jeden je pry vetsi, tak jsem si vyzadala rozmer a pry ma 9 mm (jsem 16 dc), dalsi kontrolu UTZ mi dala na utery (20 dc), ale pry tomu moc nedava. Taky jsem se dozvedela, ze je pojistovnou UTZ hrazen jen 7× do roka, takze si pry vycerpam vse a pak to musim platit (asi 300 Kc). Doporucila mi IVF, at se nad tim doma zamyslime. Pry jeste muzeme dalsi cyklus clostik, ale ze pry je u me mala sance na iui. Byla jsem u Mudr. Turkove, v podstate jsme se musela na vse ptat, a asi za 4 minuty jsem byla venku. Tak ted babo rad, jsem uplne rozhozena. Pak mi rekla, ze mam vysadit utrogestan, pritom na prvni navsteve pred mesicem mi jina Mudr. rekla ze ho mam brat dal. AAAACH joooooo. Takze tohle jsou me skvele novinky..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.