Klinické centrum Iscare

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4753
31.5.13 15:39

Malvajs tak to s tím hrazení UTZ slyším poprvé 8o Tak třeba ti ještě do toho 20dc nějaké folíky pěkně narostou. Turková mě také vždy dokázala rozhodit ale jinak je v celku v pohodě. U koho jsi byla před ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malvajs
31.5.13 16:06

@medmenka Taky jsem na ni koukala jak z jara, ze je hrazeno jen 6 UTZ. No ona byla taky celkem v pohode, ale takova odmerena. Poprve jsem byla u Mdr. Musilove i s manzelem. A v utery u Mudr. Kubinove. K te jdu v to utery zase. No ja jsme spis prekvapena, ze se ve me nic nedeje :-( i kdyz od zacatku rikam, ze pokud mame nejaky problem, tak v me ovulaci. Rikam si, jestli nejit rovnou na to ivf. Uvidim co mi reknou v to utery.

• Citovat
  • Upravit
4273
31.5.13 16:22
@Malvajs píše:
Ahoj holky, tak jsem zpet :-( a jsem na tom jeste hur, nez posledne. Folikuly tam nejake malinkate mam, ale zadna slava. Jeden je pry vetsi, tak jsem si vyzadala rozmer a pry ma 9 mm (jsem 16 dc), dalsi kontrolu UTZ mi dala na utery (20 dc), ale pry tomu moc nedava. Taky jsem se dozvedela, ze je pojistovnou UTZ hrazen jen 7× do roka, takze si pry vycerpam vse a pak to musim platit (asi 300 Kc). Doporucila mi IVF, at se nad tim doma zamyslime. Pry jeste muzeme dalsi cyklus clostik, ale ze pry je u me mala sance na iui. Byla jsem u Mudr. Turkove, v podstate jsme se musela na vse ptat, a asi za 4 minuty jsem byla venku. Tak ted babo rad, jsem uplne rozhozena. Pak mi rekla, ze mam vysadit utrogestan, pritom na prvni navsteve pred mesicem mi jina Mudr. rekla ze ho mam brat dal. AAAACH joooooo. Takze tohle jsou me skvele novinky..

no s tim UTZ mi to taky vzdy Turkova rikala, pak jsem se vzdy objednavala k jinym s tim ze k ni nee a niikdo po me nic nechtel a na pojistovne nedluzim, takze to spis jen Turkova chce… :roll: takze podle me je lepsi se objednavat k jinym a ja bych tomu sanci dala :) clostik uz jsi brala nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malvajs
31.5.13 16:32

@Luca89 No ale jak muze jedna doktroka tohle chtit a ostatni ne? Nene clostik jsem jeste nebrala nikdy. Rekla mi, ze muzeme pristi cyklus nasadit, ale ze mi iui nedoporucuje, ze je tam mala pravdepodobnost. Utrogestan pry nemam ted davat, mela jsem ho zitra nasadit, tak uvidim. Dva cykly jsem ho mela a dostala jsem to po 30 dnech. Pred nim jsem to mela po 28 dnech, se spinenim pred (proto mi ho na gynde napsal). No uvidim jak na tom budu v utery. jinak na dnesek meli jen dva casy a oba byli k tyhle doktorce, tak jsem si nechtela moc vybirat. prislo mi, ale ze nema jako moc zajem, nebo jak to popsat, proste pink, utz, pink nic tam nemate, pink muzeme zkusit utery, ale vidim to blede, pink doporucuju ivf. Divny

• Citovat
  • Upravit
4273
31.5.13 16:41
@Malvajs píše:
@Luca89 No ale jak muze jedna doktroka tohle chtit a ostatni ne? Nene clostik jsem jeste nebrala nikdy. Rekla mi, ze muzeme pristi cyklus nasadit, ale ze mi iui nedoporucuje, ze je tam mala pravdepodobnost. Utrogestan pry nemam ted davat, mela jsem ho zitra nasadit, tak uvidim. Dva cykly jsem ho mela a dostala jsem to po 30 dnech. Pred nim jsem to mela po 28 dnech, se spinenim pred (proto mi ho na gynde napsal). No uvidim jak na tom budu v utery. jinak na dnesek meli jen dva casy a oba byli k tyhle doktorce, tak jsem si nechtela moc vybirat. prislo mi, ale ze nema jako moc zajem, nebo jak to popsat, proste pink, utz, pink nic tam nemate, pink muzeme zkusit utery, ale vidim to blede, pink doporucuju ivf. Divny

to taky netusim, ale neresila jem to, podle men zalezi na tom, co napise do karty.. :nevim: jinak me taky nejprv rikali ze at jdu na ivf ze clostik asi nema cenu, jazembovska ale mela jiny nazor a hle, cenu to melo, ja bych aspon cyklus, dva zkusila a pak teprv ivf..ale je to na tobe…nam se povedlo dokonce doma bez IUI!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
31.5.13 16:43

Malvajs: je to pravda, že pojišťovna hradí 7 UTZ za rok, ptala jsem se na to na začátku těhu na OZP, páč jsem měla docela komplikace a chodila jsem ke svému gyn.dr. 2× týdně na kontrolní utz a on mi to také řekl, tak mi to přišlo divné. A ještě tam snad bylo nějaké omezení max 4× za kvartál či co. Popravdě jsem byla v Iscare snad milionkrát a nikdy jsem za UTZ neplatila, ale u Turkové jsem nebyla nikdy. A co jsem slyšela, tak to Turková dělá a dodržuje. A vzhledem k tomu, že jsem na ni neslyšela dobré ohlasy, tak jsem se jí bála a navíc jsem si zamilovala jinou dr. :) Ostatní lékaři možná udělají utz a nenapíšou to na pojišťovnu, udělají ho jako na náklady zařízení, zdarma. A nebo prostě uvedou, že UTZ udělali, ale pojišťovna to neproplatí. Pak to musí nějak vedení vysvětlit. Nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
31.5.13 16:48

Malvajs: setkala jsem se s názorem, že v Iscare hodně tlačí páry do IVF, ale osobně si myslím, že to není dáno zařízením, ale lékaři.. já jsem nikdy neměla pocit, že by mě do IVF někdo tlačil, naopak mi furt dr. říkala, že jsem na IVF mladá, že ještě něco zkusíme, ale já to už nechtěla a sama jsem jí IVF navrhla. Prostě jsem k ní měla důvěru a měla jsem pocit, že nejsem pro ni jen plná peněženka, ale že se mi snaží někdo pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malvajs
31.5.13 16:52

@Luca89 Takze tobe pomohl clostik? A kde jsi mela problem? A kolikaty mesic se povedlo? Omlouvam se, ze jsme te zavalila dotazy, ale davas mi nadeji :-) @f-l-e-a Taky mi prijde, ze to bude mozna tim, ze to nekdo „zere“ vic a nekdo min. No kazdopadne 300 Kc me uz asi nevytrhe, pokud bude treba, tak to klidne asi zaplatim. Nastesti jdu pristi tyden k jine Dr. A koho sis tam zamilovala? :-)
Ja jmme taky trosku ve stresu z toho, ze se mam v zari vracet do prace :-( uz mi psali jake mam plany, tak jsem napsala, ze planujeme druhe, ale nedari se, tak se mi pry ozvou. No vzit me musi po trech letech, bojim se jen, ze jak nastoupim, tak nebudu mit moc casu behem dne litat po doktorech, no snad se to nejak udela. Muzu jit samozrejme na 4 letou materskou, ale toho se bojim, co kdyz se to vubec nepovede a ja budu jeste bez prace. A po tech 4 letech me nemusi vzit ani zpatky :-( Proste na **** :-)
Taky jsem cetla ze ne kazdy na ten clostik zareaguje, je to mozny? A pry se po nem delaji cysty. tak ja nevim, jeslti to zkusit v cervnu s tim clostikem. Pokud by byl problem jen v nedorustani vajicek, tak by to treba mohlo pomoci, ne?

• Citovat
  • Upravit
Malvajs
31.5.13 16:53

@f-l-e-a a ty jsi tedy otehotnela po ivf? Omlouvam se, mozna jsi mi to uz psala, ale nepamatuju si, pardon :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1111
31.5.13 17:04

Chodila jsem k dr. Jaržembovské, jen jednou, když měla dovču, tak jsem byla u dr. Ďurechové. Ale znovu už bych k ní nešla, byla hodná, to jo, ale plánovala mi úplně jiný postup než jaký jsme plánovaly s paní dr. Jaržembovskou. Letos v lednu, když jsem chodila do Iscare kvůli IVF, tak se u ní v ordinaci zaučovala dr. Kubínová. Tak jestli se od ní učila, tak by mohla být také fajn, byla taková mlaďučká. Jinak ano, otěhotněla jsem po prvém pokusu IVF. Na clostík každý reaguje jinak, dokonce i já jsem v různých měsících ragovala jinak. U mě se obecně tvořilo dost folikulů, ty ale pak všechny nepopraskaly a bohužel to pak končilo často cystami… Kdyby ses na emimino nalogovala, tak bys toho o nás věděla více, páč to máme v podpisech :palec:

@Malvajs píše:
@f-l-e-a a ty jsi tedy otehotnela po ivf? Omlouvam se, mozna jsi mi to uz psala, ale nepamatuju si, pardon :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malvajs
31.5.13 17:20

@f-l-e-a Ano na logu pracuji :-) Chodim sem pod jednim nickem, ale chtela jsem ho zrusit a prihlasit se pod Malvajs. Nechci aby to vedely kamosky, ktere znaly muj predchozi nick. nechci aby vedely co resim. Dnes jsem psala adminum, chteli vedet duvod, tak snad to dneska zrusi a ja se znovu prihlasim :-)

• Citovat
  • Upravit
4753
31.5.13 18:41

Malvajs Kubínová je taky moc fan u té už jsem také párkrát byla a ve středu mi dělala KET. Já jsem clostík brala celkem 6× po vetšinou jsme se snažili doma a 2× jsem byla na IUI a bohužel bez úspěchu. Někdy jsem na něj reagovala dobře a jiný měsíc zase nic moc. A ovulace nebyla žádná. Tak jsem šla do IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malvajs
31.5.13 20:24

@medmenka No ja asi zkusim jeden mesic ten clostik a popkud vyjde iui, tim myslim, ze na nej budeme vubec moci jit, tak to zkusim. A pak asi uz nebudu na nic cekat a rozjedeme to ivf. Navzdory tomu si porad rikam, ze to treba vyjde prirozene :-) jsem blahova :-) tenhle vikend to budeme zkouset, treba si s tim priroda poradi sama. Ale byl by to zazrak, kdyz od lonskyho srpna nic.. Drzim Ti palce at vam to KET vyjde, takze budes testovat za 14 dni?.. Jaky je rozdil mezi ivf a KET? Musim si o tom neco pocist. Nejdriv jsem cetla diskuse o vynechani antikoncepce, pak ze jsem snazilka, pak dlouhodoba snazilka, pak nosifol a mereni ovulace, pak utrogestan, car, iui a ted jsem ve fazi zvazovani ivf a neplodnost…husty jaky to vzalo obratky. A to jsem si blahova myslela, ze to bude rychly jako se synem. No ale jak mi rekla Mudr. Turkova, je to prece jenom 3,5 roku co jsem otehotnela a prece jenom mi bude 38. Jinak receno mi rela, ze jsem stara breca :-)

• Citovat
  • Upravit
4753
31.5.13 20:46

Malvajs Tak třeba se vám zadaří a nebudeš muset podstupovat IVF. ;)
Za 11 dní budu testovat a doufat že nám to vyjde. KET je (kryoembryotransfer): Přenos rozmražených embryí do dělohy, která byla zamražena při předchozím IVF. U nás bohužel při IVF nedošlo k embryotransferu jelikož jsem dostala hyperstimulační syndrom nakonec jsem skončila v nemocnici na kapačkách s břichem jak 6 měsíci. Měla jsem přehnanou reakci vaječníků na hormony. Měla jsem kolem 50 folíků s toho cca 39 vajíček a oplodnilo se 18.
Mám je mražené po dvou, chtěla jsem si nechat zavést obě dvě, ale bohužel to přežilo jen jedno. Tak doufám že je to bojovník :pankac:
Prd jsi stará, to ti jen Turková závidí tvůj věk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malvajs
31.5.13 21:52

@medmenka Jezismarja, 39 vajicek?? Tak to je husty. Chudinko mala, tak to sis zkusila taky hodne :-( O tom jsem nikdy neslysela, pane boze, zni to hrozive. Ale ja verim, ze jste si to uz vybrali a ted se na vas usmeje stesti a za par dni najdes na testu //. Moc Ti to preju. Doufam, ze das vedet :-) Budu to tady hlidat :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.