Klinické centrum Iscare

Napsat příspěvek
Velikost písma:
226
2.7.13 19:27
@Zrzanka já měla Turkovou u ET a byla úplně v pohodě jiná než v ordinaci máš pravdu!

ET probíhá taky v narkóze nahoře na lůžkovém??? Nevím, jak jsi to měla ty, ale já jsem po odběru vajíček měla hrozné bolesti (stejné jako menstruační bolesti). Přivezli mě na pokoj a ptali se, jestli to bolí. A já říkám, cítím, že se dole něco dělo, ale nebolí to. Ale asi tak do 5ti min přišly takové bolesti :zed: :zed:, že jsem si musela říct o čípak, naštěstí celkem rychle zabral, ale až takovou bolest jsem nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
2.7.13 19:29

@Zrzanka ET nahoře na sále, ale bez narkozy. Po opu jsem měla taky bolesti a čípky jsem měla dva a ještě dva dny po opu jsem ty bolesti měla byl to hnus!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
2.7.13 19:32

@MisTer
Krvácela jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
2.7.13 19:38

@Malvajs
Zítra si mám volat, kolik bude embryí. Doručili mi prodlouženou kultivaci, takže předpokládám, že na transfer půjdu až příští týden.

Co ty? Ty jsi tento cyklus po IUI, ne? Už jsi si dělala test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
2.7.13 19:42

@Zrzanka po opu ne jen jsem měla bolesti břicha a dost teda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
2.7.13 20:32

@Malvajs
Prodloužená kultivace (5-6 dní) by měla zvýšit pravděpodobnosti otěhotnění. Před transferem embria uloží do speciálního media - některá se budou vyvíjet pomaleji některá rychleji. Před zavedením vyberou nejkvalitnější.

Ano, je to moje 1. IVF. Taky na tebe budu myslet! Držím ti palce, abys na žádné IVF ani nepotřebovala jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.7.13 20:40
@Zrzanka píše:
@Malvajs
Prodloužená kultivace (5-6 dní) by měla zvýšit pravděpodobnosti otěhotnění. Před transferem embria uloží do speciálního media - některá se budou vyvíjet pomaleji některá rychleji. Před zavedením vyberou nejkvalitnější.Ano, je to moje 1. IVF. Taky na tebe budu myslet! Držím ti palce, abys na žádné IVF ani nepotřebovala jít.

no neřekla bych úplně zvýšit pravděpodobnost otěhotnění…spíš se za tu delší dobu vyselektují ta embrya, která neprospívají a v děloze by zanikla - proto se třeba nedělá, když se odebere málo vajíček ;) Na druhou stranu, na misce můžou zaniknout, ale v děloze by třeba přežila (přeci jen je to lepší prostředí), takže má to svoje pro i proti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
2.7.13 20:45

@Malvajs
Máme špatný spermiogram. Na podzim 2012 byl v normě a teď máme minimum pohyblivých spermií, proto už ani nedoporučují dál zkoušet IUI.

U vás je jaký problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
2.7.13 20:47
@alenka84 píše:
no neřekla bych úplně zvýšit pravděpodobnost otěhotnění…spíš se za tu delší dobu vyselektují ta embrya, která neprospívají a v děloze by zanikla - proto se třeba nedělá, když se odebere málo vajíček ;) Na druhou stranu, na misce můžou zaniknout, ale v děloze by třeba přežila (přeci jen je to lepší prostředí), takže má to svoje pro i proti

alenka84: Věřím ti, napsala jsi to lépe než já :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
3.7.13 12:09

Holky jak je to s clostíkem já ho beru 5dni třikrát denně jednu tabletu. Ale ted jsem se dočetla, že by se v jednom ccyklu nemělo brát víc jak 10 tablet to já měla. Neměla jste to některá taky tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
3.7.13 12:18

@lynč já to taky měla brala jsem 2-2-2 nemělo by se jen víc jak 6× za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
3.7.13 12:42

@MisTer děkuju docela mě to vyděsilo když jsem si to přečetla. Mě ho právě zvyšili jelikož jsem nereagovala. Tak ted uvidím snad tam něco bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
3.7.13 17:22

Holky, můžete mi poradit? V sobotu pojedu na transfer a po něm doporučují klidový režim, je to tak? Jde mi o to, jestli budu moct jít už v pondělí do práce (pracuju u PC - takže nejde o fyzicky namáhavou práci).

Jak dlouho jste byli po transferu doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
3.7.13 17:26

@Zrzanka já si myslím že se nemusíš ničeho obávat a klidně v pondělí můžeš do práce, jen se musíš šetřit a netahat nic těžkého, prostě se chovat jako těhotná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
3.7.13 18:19
@Zrzanka píše:
Holky, můžete mi poradit? V sobotu pojedu na transfer a po něm doporučují klidový režim, je to tak? Jde mi o to, jestli budu moct jít už v pondělí do práce (pracuju u PC - takže nejde o fyzicky namáhavou práci).Jak dlouho jste byli po transferu doma?

já šla hned druhý den…klidový režim být nemusí ;) V těhotenství taky většina ženských chodí do práce. Nejdůležitější jsou prý první dva dny po ET, a to ty máš víkend, tak bych se toho nebála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.