Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucinta moc dekuji, jsi tu takovy nas andel, ktery najde vrela slova pro vsechny a vsem svym nadhledem dokaze pomoci, dekuji ❤️️. Myslim, ze za nas za vsechny ☺️️😇.
Thule je proste spicka, Svedi si zakladaji na kvalitnich vecech a zpracovani. Ja kdysi zahledla tento kocarek v metru a vedela jsem okamzite, ze nic jineho nechci. Zkouska v krame me o mem prvotnim dojmu jen utvrdila (ne, nechodime okukovat kocarky jen tak 😁,to kdyz znami byli pro ten TFK😇), protoze my jsme porad nekde v prirode, v horach, v lesich… mesto minimum a pro tyto ucely je Thule proste ideal. Tesim se, az nam tu napises svou recenzi a prvni dojmy ☀️️.
K tem informacim o ivf, pokud by te to neobtezovalo, tak bych si urcite rada vyslechla zkusenost s vyberem technik, co ma smysl + take otientacni cenu cyklu.
Ja zvazuji k picsi, prodlouzene kultivaci, mizna asistovanemu hatchingu, mikrofluidnimu sortingu jeste genetiku, jen ten je proste darda… jsem na vazkach. Pokud bychom sli do genetiky, (nevim v jakych pripadech je potreba) tak jsme v tom byli dohromady asi za 100. Pokud bez genetiky, tak cca 40-50,zavisi kolik vyjdou stimulacni leky(nemam vubec predstavu)
Jak jste se rozhodli vy? Poradili dr? Dekuji 🌺 😇
@Petrolejkaa Nene, pupik je zatim stejny. Maly špiček tam mam, ale ten je z vyzrani a nicnedelani 😂 O vikendu jsem manzela premluvila na par foto a to byl porod s nim, selfie snad lepsi
Jojo, uz mam po covid karantene, takze vcera jsem zase nastoupila do prace. Zatim je to v pohode, jen se mi chce strasne spat 😴 Ta prace s detmi hodne ubírá energii, ale musim vydrzet 💪
Ted jeste ctu tvuj prispevek ohledne ceny a to je sileny masakr!
Ja uz byla na konzultaci k IVF take pred posledni IUI. Dr mi doporucila icsi a prodlouženou kultivaci a dostali bychom se cca na nejakych 26tisic. Rikala, ze cim vic si toho clovek navymysli, tim je to samozrejme drazsi, ale ze na poprve by melo u nas stacit toto…tak asi zalezi, jake vsechny aspekty se u vas prolitaji, ale je to teda sila…jenze, clovek by dal vsechny penize sveta ta jednoho zdravého drobecka vid
ja si na IVF zalozila kasicku a ted si to nechavam bokem na vybavicku, mam strach si to jit ulozit zpet na ucet, abych to nezakrikla 🙈
Holky, Tak mám výsledky, hodnoty nevím, ale prý to vyšlo těsně pod hranici, takže jdu v pátek kontrolní odběr, snad to bude v pořádku, mám trochu strach…snad to může být tím, že je to teprve 14 dnů od inseminace
![]()
@Majdasss kocicko,to bude urcite dobre 🍀 ✊ ✊. Do patku se ty hodnoty muzou vzchopit a byt v norme. Ono na ty tabulky nemuze clovek koukat jako na modlu, jsou orientacni. Vajicko se mohlo oplodnit klidne o den pozdeji, nez by bxlo podke tabulek. Drzim pesticky a jsem s tebou, neboj, bude to urcite dobre!❤️️
@Petrolejkaa děkuji
Snad to bude v pořádku, říkala, že je to pozitivní, ale lehce pod hodnotou No… mám z toho smíšené pocity ![]()
@Majdasss neboj to bude v pořádku
v pátek už budou krásné hodnoty
@Elkapelka děkuji
Snad máš pravdu, může to být tím, že se vajíčko oplodnilo třeba o den déle, snad ![]()
@Petrolejkaa
Jeeee, Ty jsi zlatá, děkuji moc za krásná slova ❤️️, nepřijde mi, že bych od malinka dělala něco extra 😇. Razím heslo: když můžu, pomůžu, když vím, poradím, ale když mě někdo nas💩, klidně se urazím a ohradím
.
Jj, já znám to Thule právě spíš přes ty kola a ten náš držák. Nejezdime na kolech okolo domu a nevyrazime jen z domu na cyklostezky, na dovcu jsme jeli v létě na jižní Moravu, na znojemsko, nebo si je bereme na chalupu a okolí a i to už je s koly za autem pěkný kus cesty, tak jsme si chtěli být jisti, že můžeme být bez starostí. Když už něco vybíráme, ležíme v recenzích a testech a potom se člověk snadno rozhoduje, když je to důležité, potrpíme si na kvalitu a někdy je sice potřeba si připlatit, ale ještě se nám nestalo, že bychom peněz litovali… Samozřejmě, když je to důležité, na spoustě věci se naopak člověk snaží ušetřit a ve finále se to potom zprůměruje… ![]()
Příklad, boty bundu potřebuji kvalitní, ať už na normální nošení, nebo na tůry, běh, Fitko, atd, ale potom je mi skutečně jedno, jestli mám svetr za 500, nebo 5000, ten rozdíl fakt nepoznám a nepotřebuji byt od hlavy po paty v drahých značkách.
A máme to úplně stejně, víkendy v Praze téměř nejsme, buď chalupa, výlety, tůry, kola, Morava, kde mám svou rodinu a člověk to tam už taky má po okolí projezdene a prochozené. ![]()
K tomu IVF, já mám v tomhle trosinku výhodu, že jsem řešila se známou, která spolupracuje s ivf centry a dodává jim léky materiál, povinně se zúčastňuje veškerých jejich kongresu, atd a vůbec se v tom orientuje. My jsme tomu chtěli dát maximum, aby jsme co nejvíc zvýšili šance, že to vyjde.
Pokud jde o tu genetiku, tam je indikace hlavně, pokud Vám vyšlo něco na genetice, ta se provádí hlavně ke zjištění, které embryjko je “nemocné” a tedy nese genetickou, chromozomálni vadu, která byla zjištěna u matky, nebo otce. Pokud jste oba zdraví a Vaši přímí příbuzní také (sourozenci, rodiče, jejich sourozenci, prarodiče). My jsme genetiku měli vyšetřenou, protože u mě proběhlo biochemko a potrat a ta byla v pořádku, ale pokud bychom stihli před IVF, tak jsme měli žádanku právě i na genetické vyšetření embryí, ale to už se nestihlo, zadanka došla nám i do caru až jsem měla prcka v bříšku a druhy bojovníček už spinkal v mrazáčku. Co má význam je určitě ICSI, PK na 4 dny, tím se vyselektují ty nejsilnější embryjka, pak doporučuji se kouknout, co ten Váš Car rovnou nabízí v balíčku, my měli v balíčku na pojišťovnu rovnou ICSI, PK(4dny), asistovany Hatching, my si akorát připlaceli embryo glue, aby se embryjko lépe přichytilo a funguje taky ze začátku jako ochranný vak. Jinak bylo vše v ceně. Vešli jsme se do 40000.
Zkusím pohledat, co přesně jsme v balíčku měli a pošlu. Jinak velký význam a velmi příznivě na výsledek působí navýšení proteinů, studie prokázaly zvýšení úspěchu ivf až na 80%, pak taky navýšení kyseliny listové a vit. D, taky posílám foto, co jsem měla na recept z Caru já.
Tak takto jsme to měli my… Když budeš chtít, můžu Ti do zprávy poslat ceník. Chodili jsme do PFC- Prague Fertility Centre
Příspěvek upraven 08.02.22 v 17:09
@Majdasss
Nebooooj, bude to v pořádku, my dovnitř nevíme a nevíme, kdy se prťatko zahlodalo, ze začátku to narůstá pomaleji, možná se to u Tebe zdvojí až zítra a v pátek a v pátek už to bude krásný. Držím palce ❤️️🙏🏻 🍀.
@Majdasss jsme s tebou, moc drzime palecky, aby hcg krasne rostlo!!!
![]()
@Lucinta děkuji
je pravda, že se mohlo déle zavrtat a do toho jsem šla brzy na krev. Sestra říkala, že je to pozitivní, jen trochu pod hranicí, tak budeme doufat ![]()
@Petrolejkaa ono se to opravdu vse zmenilo posledni 2 roky. S partnerem se nastolil i klid v dusi
A ze uz to bylo treba
Paradoxne jsem v tomto „klidu“ nejšťastnější, co jsem kdy byla a to bych si par let zpet rekla, ze takhle nudne ja zit nikdy nebudu. Dulezita pro me byla jen party a party
A ano, jinak se mame dobre, az budeme uplne zdravi a podivsm se jak to vypadá konecne venku, tak uz to bude uplne nejrůzovejsi
Dekujeme. ![]()
@Lucinta jeee, to bude rozplyvani u rozbalování. Ja mam strašně moc věcí pro maleho a kazdou vec co vybiram, v duchu ladim s vecmi co mam v komode
Tak super, hlavní je, ze neni doma
My ho meli v uschovne na Babyplace skoro 5mesicu
Postylku jsme postavili tyden predtim nez jsem rodila a to jsme rikali, jak neni brzo ale neco mi rikalo, ze uz je to treba
Je to mnohem lepsi to vnitrni vedomi toho, ze uz jsou ty nejhlavnejsi veci zarizene, vid? ![]()
Jinak s tema satama kdyztak do budoucna kouknu, treba se mi zalíbí neco vic na internetu, jen aby to bylo stejne jako na fotce..
Jo a holky, nevim, jestli jsem vam uz nerikala ale muj muz kdysi vyrustal v rucne vyrezavane kolibce i jeho starší sestra atd.. Plus minus ma ta kolebka 40let. Byla samozrejme opryskana, stare drevo atd, tsk me napadlo, ji zbrousit a prelakovat(muze bratranec je stolar 🙏) a voalaaaa, jsem uplne odvarena. Jako nova ![]()
@Majdasss urcite je to v pořádku, me z IUI taky spocitali, ze mam byt uplne jiny den tt a nakonec se zjistilo, ze jsem nejspos otěhotněla az kdyz praskl druhy folikul a to se nevedelo kdy. Takze me strašili, ze podle nich ma byt uz vidět embryjko a on jen prazdny gestacni vacek a o tyden později uz i srdíčko jako zvon. Jejich hodnoty a tabulky nemůžou striktně odpovidat na kazdeho stejne, je to jen orientační, nestresuj se a vse bude v pořádku ![]()