IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
739
3.3.22 10:20

Kontrola

Hezký den, kočky,
Tak už zítra jdu na vstupní prohlídku ke své gyndarce, tak mám radost a doufám, že mi i co nejdříve napíše tu neschopenku…
Chci se vás zeptat, kdo jste také na neschopence, jak je to, když si nestihnu vybrat veškerou dovolenou v práci?? A je to tak, že neschopenka činí 60 % z platu??
Děkuji za veškeré info, zazivam to poprvé, tak vůbec nevím :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
3.3.22 10:34

@Majdasss tedaaa, to je fofr, jsi me normalne předběhla, ja jdu k dr az v utery, ma dovcu :)) jak je to s dovcou nevim, o neschopenku se ale taky zacinam zajimat. Dost vazne uz uvazuji nad tim, ze zustanu mesic doma (pres to kritické obdobi), naberu sily a na zbyvajici tri mesice se potom jeste vratim…Prvnich 14dni hradi zamestnavatel a potom sociálka. Prvnich 16dni je to 60procent, následujících 30dni 66 procent a delsi doba tusim 72. Zkratka cim dele doma jsi, tim vyssi denni zaklad ti davaji ;) co je ale podstatne a nevedela jsem to, ze tyhle mesice, kdy pobiras nemocenskou se ti nezapočítávají do průměru pro výpočet materske! Ta se totiz pocita z 12ti posledni odpracovaných mesicu, pokud jsem to spravne pochopila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
3.3.22 10:41

@Babybabe No, vzala mě brzy, protože já mám ještě ke všemu od puberty zkrácený děložní čípek, tak ať můžu být doma co nejdříve a ještě ke všemu ty děťátka ve školce jsou pro mě taky riziko No…
Určitě je dle mého celkove lepší být v těhotenství doma, plne to schvaluji :D
Děkuji za info a těším se, co nám v úterý povíš! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
3.3.22 10:58

@Majdasss boooze, Kez by mi to “byt doma” takhle posvětil i muz, je proti :roll: samozrejme, udelam si to stejne po svem, ale mrzi me to…pry, ze zpohodlnim a vypadnu z rezimu…ale co nadelam, kdyz mi je cele odpo a vecer vecne zle a spala bych jak medved 🙈 🐻 Jojo, v utery dam vedet, snad bude vse na jednicku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
3.3.22 11:29

@Babybabe je proti?? To je mi líto, vždyť jde o vaše děťátko a ono když je ženský celý den zle, tak je to hodně nepříjemný…vždyť po mateřský budeš dalších XY let pracovat, tak co, lepší být v klidu doma a připravit se na miminko… No ale doufám, že nakonec doma budeš :srdce:
U mě jsou všichni proti kromě mých rodičů a manžela. Zbytek mi pořád říká, že to není nemoc, že to musím vydržet a tak… vždycky někdo bude mít řeči, bohužel, ale jak říkáš, musíme vědět, co je nejlepší pro nás a ne pro ostatni :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
3.3.22 12:17

@Majdasss taktak, manzel rika, ze vetsina žen chodi do prace, tak proc bych mela byt vyjimka…ano, fyzicky se tam nenamaham, ale sama vis, co prace s detmi obnasi. Clovek se na ne neumi mracit, tak se porad smeje a vydává ze sebe vsechnu energii. Nehlede na to, ze jsou porad zarymovane a to nechces…jsem rozhodnuta. Pokud mi byvala kolegynka kývne na zástup, zustanu doma bez vycitek az do 8.4.. Potom se to prehoupne velikonocema, kveten narocnejsi vydrzim a v cervnu uz bude pohodicka. Jak rika kamaradka “kolikrat za zivot budes tehotna, odfrkni si, kdyz to tak citis” a ma recht 💪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
3.3.22 15:33

@Babybabe přesně tak…je to prostě riziková práce a když už ty naše vysněný miminka čekáme, tak si je musíme hyckat, že :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
4.3.22 10:54

Ty jo holky, trvalo mi to tu všechno přelouskat, ale dala jsem to. Všem budoucím maminkám gratuluji :) Já už jsem po laparoskopii a hysteroskopii opět v procesu a vůbec mě to teda nebaví. Doma jsem se měla líp, byla jsem na neschopence 5 týdnů :D
Navíc manželovi se vysypal HSV-2, takže máme zatím po snažení :( Já mam zánět u zubního implantátu takže ATB. Prostě se nic nevede :( Řekli jsme si, že se budeme snažit tak do konce června a pak zkusíme to dlouho plánované IUI. Jinak se mi po 2,5 letech konečně srovnala štítná žláza a od doktora mám zelenou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
4.3.22 12:43

@Zuzca.K koukám, že když se daří, tak opravdu vždycky všechno :srdce: jak dopadla laparka a hysteroskopie?.. IUI se nebojte, je to v pohodě :).. s tou štítkou paráda, to je dobrá zpráva :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
4.3.22 14:09

Neschopenka

Ahoj holky,
Tak dnes jsem byla poprvé u své gyndarky a miminko roste, má už 14 mm a už se tam hybalo :D
Jinak s neschopenkou problém neměla a budu ji mít od 14.3., chci se příští týden ještě v práci vše dozaridit a rozloučit se, sice mě asi v práci zabijou, ale jde mi o miminko ted, takže vše ostatní musí jít stranou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
5.3.22 17:33

@Linusren
To mi povídej, nemůžu mít nic normálně ☹️️
Měla jsem neskutečný srůsty na děloze ta prej byla totálně zadělaná a nemam průchozí vejvovod, tak to odstranili a vejvovod nechali, protože prý to vypadá ucpané jen na začátku kdyby náhodou tak by to nějaká plastika dokázala zprůchodnit 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
6.3.22 12:15

Ahojky, já mám za sebou dvoje odběry na gynde, protože mi vychází zvýšené jaterní testy :? Prý je to jen mírně a zatím v pořádku, ale bude se to hlídat. A 1.3. jsem byla na odběrech na 1. Screening, který mám teď v pátek. Snad bude v pořádku. U mě se střídá den kdy je mi fajn a den kdy je mi blbě a furt nemůžu cítit vodu, už mi dělá problém i šťáva :zed: jinak jsem jsem na neschopence od začátku února a doufám, že 22.3. už půjdu aspoň na chvíli do práce. Doma mě to fakt nebaví. Takže když dopadne screening dobře a pak i kontrola 21.3. na gynde tak si ji nechám ukončit. Mě vadí i ty vycházky, chtěli bychom navštívit příbuzné a tak a to prostě nestíháme. U mě gynda neřekla, že by mi to nějak potvrdila nebo tak, tak se snažím dodržovat :palec: navíc práci mám v pohodě, pár dobrých kolegyň a mohla bych být v kanclu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
6.3.22 13:26

Ahoj holky, po delší odmlce vás zdravím ❤️️

Včera jsem byla 8 den od transferu a testy bílé takže jsem to vnitřně vzdala. Dnes mám termín m/s a už jsem ji čekala každou minutu. Pms jak vysite. Ráno jsem vstala dala si kafe a řekla jsem si tak zkusím ještě jeden a vykoukl na mě krásný duch. Nevěřila jsem svým očím tak jsem udělala druhy a ono znovu myslela jsem ze mě sali zrak 🥺 šli jsme nakoupit a přibrala jsem clearblue a můj zrak byl úplně zality slzami 😭 😭 😭 😭 😭 😭 😭 mužu se zeptat co mě teď čeká? Zítra si zajdu ještě na krev a pak kdy je kontrola po ivf holky co mají ivf za sebou. Ale asi to bude bezne jako při iui ne? Přeji vám holky krásný den a všechno čtu jen psychika se raději na chvíli stáhla po těch 6 iui nepodarenych jsem měla strašne málo viry a dneska cely den brecim 😂 ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
6.3.22 13:54

@Denca2021 potichu gratuluji, někdy je lepší to vypustit, mě se prvně taky podařilo, když jsem to vůbec nečekala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
6.3.22 15:28

@Denca2021
Mám radost s tebou… Ja se testovala včera, taky 8.den po transferu, Mama test úplně bílý… zkusím to ještě zítra..
Břicho cítím, občas i vaječníky… Večer i prsa…
Bylo to naše 1.IVF, tak jsem jako struna…

Bereš nějaké léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital