Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Elkapelka @Babybabe
Holky, pediatrii musíte mít až do papírů do porodnice, do anamnestického dotazníku
a dotazníku dítěte. Já osobně jsem se tohohle teda hodně bála, “kdyby něco”, teď je to v prvním trimestru opravdu strašně brzy, teda alespoň pro mě… Já končím 6ty měsíc a byla jsem pro razítko na pediatrii minuly týden = 26tt 😇, a vypisovat papíry k porodu jdu v dubnu… nevím, asi jsem se obávala, že bych tam pak musela třeba volat, že nic 🥺… Já jsem v tomhle asi ale přehnaně opatrná
, nebyla jsem těhotná pro nikoho z okolí, ani sama pro sebe, ve své hlavě do 14tt 😇 🙈.
Teď už to teda neschovám
. A miminko se hlásí čím dál víc, už mě vylekaly první křeče/poslíčci a už citim i když má miminko škytavku, je to takový roztomilý ❤️️.
Příspěvek upraven 15.03.22 v 12:42
@Babybabe trvale
jen nevím, teď mě 14 dnů hlida zaměstnavatel a pak socialka…musím po těch 14 dnech někam volat nebo se to automaticky převede??
Ty ji máš na jak dlouho??? Po mně ani doktorka nechtěla datum ukončení, to asi až podle mateřské
@Lucinta tedy to fakt letí ![]()
Prosím tě, ty jsi na dlouhodobé PN, vid?? Já od pondělí 14.3.taky a vím, že 14 dnů mě hlídá zaměstnavatel a pak socialka a že se po 60 dnech i ta neschopenka zvedá…musím po těch 14 dnech volat někam nebo se to automaticky převede?? A jaký den v měsíci ti chodí peníze??-
Omlouvám se za dotazy, ale nikdo mi moc nic nerekl ![]()
@Elkapelka a jak to je s „vyplatou“ na pn?? Já jsem na ni teď od pondělí, tak se děsím, co přijde v dubnu ![]()
@Dani52 Krasne prstýnky, jsou jemne a decentni. Moc se mi libi
s temi rukavky je to urcite rozumne s ohledem na termin svatby! Jeee, uplne ti ty pripravy zavidim, byla to krasa resit takove ty vyzdobicky a serepeticky ![]()
@Majdasss Chtela bych si ji nechat na mesic. Predpokladam, ze nic hlasit nemusime, ale je to poprve v zivote, co cerpam delsi pn nez dva tydny. Byla jsem za 11let doma asi jen 2× ![]()
@Lucinta dekujeme za podrobné info, dobre vedet
ja tam radeji zavolala, kdyz jsem ten pokyn uz dostala a dobre jsem udelala. Kdybych pry rodila drive, nebudou me moct prijmout z duvodu plne kapacity. Vybrala jsem si dukladne prověřenou doktorku v centru mesta a jinam bych nerada. Mam to cca 20minut chuze a nechtela bych byt zavisla na mhd nebo aute, takhle to bude pohodlnejsi
samozrejme stat se muze cokoliv, ale takove veci uz si nepripoustim a myslim jen pozitivne. Vsak za pet dni zacinam druhy trimestr a to uz je obrovsky duvod k radosti, no ne?
![]()
@Majdasss tak se hlavně opatruj
jinak ti to moc přeju, hlavně at to zvládáš v pohodě
a nic hlásit nemusíš, převede se to automaticky, max zavolat po 14 dnech doktorce a zeptat se. Já taky nemarodila, respektive jen jednou asi před 8 lety a to jsem nikam nevolala, „přeplo“ se to samo ![]()
@Dani52 ono zase na jednu stranu možná lepší, když musíte mít jídlo od nich, než to řešit jako my
a tím, že to máte takovou dálku, tak je jasný, že řešíte ubytko. My máme na „statku“ taky pár míst na spaní, ale to asi využijí spíš kamarádi, rodiče moji i partnerovi jsou pohodlní a chtějí spát doma
o babičkách ani nemluvim
.. jinak co se týká prstýnků, krásný má Bisaku, ale drahý jak prase
a ten můj ho stejně moc nosit nebude, takže pro něj zvolíme jinou variantu a já si asi vyberu takový, jaký se mi bude líbít, aniž by měl slovo snubní a bude hned o půlku levnější
a šaty nádherný všechny, ty jsi hubenoučká, takže tobě budou sedět jakýkoliv
..moji rodiče vědí o IUI a IVF, ale ty partnerovi tohle vůbec netuší, takže jim to taky neříkáme a pak do toho ty finance za svatbu, tak si říkám, že nás musej mít za blázny, když u všeho říkáme jak je to drahý a že na to nemáme
… nemám šaty a jinak asi už pomalu od každého něco máme, ale šaty budou oříšek ![]()
@Dani52 Na zapůjčení Polaroidu doporučuji Miroslava Vránu, skvělá komunikace a nejlevnější fotky co jsem našla, my měli na svatbě a super. zápujčka byla 300kč a 10 fotek 250ks. https://www.facebook.com/…/1426307691/
Jako DJ doporučuji Ladislav Čech jezdí po celé ČR a opravdu nepokazí zábavu, má vybrané písně, které hrají poklidně na obědě atd.
https://www.facebook.com/DJNaSvatbuCR
@Babybabe to je mazec prostě vlastně za jeden den mejdanu dát takovou raketu a ještě se tím x týdnů stresovat
prstýnky máte krásné! já se na to těším, že to ted takhle plánujeme, aspon nebudeme myslet že nám nejde mimčo
ono to má něco do sebe a aspon ten čas budeme mít vyplněnej ![]()
@Dani52 Pokud máte svoje zlato (klidně i zlatý zuby, roztrhlé řetízky, rozstrhlé prstýnky i po rodičích) doporučuji nechat udělat ve zlatnické dílně. Tam vyjdou cca na 2000kč za práci ![]()
https://www.facebook.com/profile.php?…
@Elkapelka Jé já taky maluju podle čísel
naposledy jsem malovala tohle ![]()
@Zuzca.K ty jo! zlato mám, díky za tip! Turnov máme 15min cesty
hned to jdu prozkoumat ![]()
@Linusren My měli takto, manžel tepané zlato, já bílé + brilianty a dohromady to bylo 9200kč z toho byly brilianty 7200kč a eloxace platinou + práce 2000 ![]()
@Zuzca.K ty jsou!
krásné!! to je luxusní cena
musím kouknout, jaký by se mi líbil a podle toho budu postupovat dál
už je sleduji na instagramu, tak uvidíme. Ale děkuji za recenzi ![]()
@Majdasss
Ahojky, úplně v pohodě, já jsem za téměř 17 let práce podruhé na PN a poprvé takto déle, takže jsem vůbec nic nevěděla a nic neřešila, všechno chodí rovnou automaticky. Mě posila sestřička nějak je konci měsíce lístek na peníze a to chodí hned začátkem měsíce, nejpozději do 12.dne následujícího měsíce a pak posila ještě jednou nějak v první pulce měsíce a to mi chodí je konci měsíce… Ale skutečně nevím, jestli to je standard, nebo dobra vůle mé sestřičky… 🤷🏼♀️
Jinak mě běží PN poslední měsíc 😱 😱 😱, v dubnu už po Velikonocích nastupuji na mateřskou, možná si ještě před tím vyberu nějakou dovču a potom zbytek mezi mateřskou a rodičákem… Už se těším, že zase budu volná jako ptáček a nebudu omezena vycházkami, když už konečně začíná být krásně ❤️️🙏🏻 😇, takové malé radosti 😂.