Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bronnicka ahoj
proč myslíš, že to doktor špatně naplánoval??
To mě mrzí, ale nevěš hlavu
my měli 4 IUI a půjdeme taky do IVF ![]()
@Destiny4974 nervozitu chápu, taky jsem u prvního IUI byla děsně nervozní
ale nakonec vše dobré ![]()
Ahoj holky, po delší době se vám zase ozývám, aktuálně jsem 15+3 po úspěšném 1. ET 🙏 ❤️️ nebojte se holky ničeho, ani IUI ani přímo IVF není žádná hrůza. Je to ve finále jedna velká rychlovka a ejhle, už jsem 16. týden 🙏 🤩 dostala jsem na předpis amelgen 1-0-1 a nakonec jsem ho mohla přestat aplikovat už v 10 tt, tudíž mi jedno celé balení zbylo (44 tobolek z 45), v lékárně jsem platila cca 800 Kč za toto balení. Vezmete si ho holky některá za 300 Kč vč. poštovného?
Mela jsem ve stredu 2 foliky (12 a 15) s tim, ze mi rostly cca o 1 mm denne a IUI mi delal v patek..ovitrelle jsem pichala ve ctvrtek vecer a v patek iui kolem 11 a vecer jsem mela hned brat amelgen…nebylo to skoro ani 24 hod od injekce a jeste maly foliky a pokud vim, tak progesteron pak ovulku blokuje…ale mohou to byt jen domnenky…o tom zadna..kazdopadne to nevyslo..tak nas asi ceka ivf…a to vubec nevim co cekat…🙈
@Bronnicka @Destiny4974
Holčičky, moc oběma držím palce, aby ta cesta za miminkem byla co nejkratší.
Já na miminko čekala dlouhých 8 let, s manželem 3 roky, s ex 5 let, ačkoliv jsme s manželem oba zdraví, tak nám moc iui nevyšlo, celkem jsme absolvovali 3×, 1× biochemko, 1× potrat, 1× nic a 1× to ani nedošlo do finále, po stimulaci se mi vytvořila cysta… Pak jsme si dali téměř 3 měsíce pauzu a šli do IVF a to nám hned vyšlo. Zvládala jsem ho lépe než iui, vyhovoval mi přesný rozpis, že jsem věděla, co se bude dít a tím pádem jsem byla víc v klidu. Věřila jsem tomu, stejně jako má lékařka z caru, že když jsme oba zdraví, tak to má u nás vysokou pravděpodobnost úspěchu a úspěch se dostavil. Jsem ve 3tím trimestru/7mém měsíci/27tt a za chvilinku už tu bude to naše vymodlené štěstí s námi ❤️️🍀. Přeji Vám hodně štěstí a brzy // 🙏🏻 🍀 ❤️️.
@Bronnicka
Vím jak se cítíš, ještě v létě jsem prožívala podobné pocity… Měla jsem strach a obavy, ale naprosto zbytečně, opravdu to pro mě byl daleko příjemnější proces, než iui, byla jsem víc v klidu a pohodě ❤️️😘. Vůbec se nemusíš bát, kdyby cokoliv, klidně písni, když budu vědět, ráda poradím, pomůžu, uklidním
. Hlavu vzhůru, hodně sil, budou potřeba, miminko už se za Tebou určitě chystá 🍀 ❤️️.
Tak to mám za sebou holky. Akorát se u mě objevilo nějaké nachlazení.
Mám kašel a škrábe me krk. Mám i zvýšenou teplotu, ale to nevím, zda je z injekce nebo od nemoci.
Tak mám strach, že se nezadaří, když mi není dobře.
A skrz ty teploty. Achjo.
No a dneska tam byla jiná doktorka a ani mi neudělala UTZ, aby se ujistila, zda je tam ovulace. Prý stačí ten UTZ z úterý. No nevím, je mi z toho smutno.
![]()
@Destiny4974 a to jsi tam sla, ikdyz ti neni dobre? 🙈 …s ultrazvukem si nelamej hlavu, na moji klinice mi ho nedelali tesne pred nikdy. Dulezite je, zda jsi mela dostatecne vyzrale foliky a o uvolneni uz se postaral Ovitrelle
nechtej, abych ti popisovala svoje pocity pri 3.pokusu. Byla jsem rezignovana, uplakana a podivej se, jak jsem ted stastna (skoro 13tt). Sladka odmena ceka na kazdou z nas, musis verit ![]()
@Destiny4974 jéžiš, tak prosimtě hodně čaje, kloktej vodu se solí a tak, at to ze sebe vypudíš ten bacil případný.. dopadne to tak, jak to dopadnout má a pokud to nebude úspěšné, tak hlavu vzhůru a další pokus na vás bude čekat
ale zkus tomu věřit a naladit se pozitivně
.. mě teda dělali utz před výkonem jen jednou a po výkonu skoro vždy. Koukáme s paní doktorkou, kam ty spermie šoupla
nicméně je škoda, že jsi ji nezkusila poprosit. Je to záležitost pár vteřin ty jo
@Destiny4974 mne taky v den inseminace nedelali uz ultrazvuk, prostě mi tam stříkla spermijky a hned jsem šla
, no a o dva týdny pozdější jsem měla pozitivní test ![]()
Rymu jsem měla také, protože zima a práce s dětmi
, tak se nestresuj, jak to má být, tak to bude ![]()
Dostala si čípky Progesteron besins?
Já právě dostala teplotu už po píchnutí Ovitrelle, celkově jsem byla unavenější. Takže jsem tomu nevěnovala zas takovou pozornost. A krk mě začal škrábat dneska a kašlu z toho. Jenže taky babo raď, zda je to nachlazení či z práce. Jsem zdravotní sestra a dělám teď hodně dvanáctky. Je nás málo a furt mluvím. 😁
A asi hodně stres. Nečekala jsem, že to na mě bude mít takový vliv. Nějak mi to nejde vytěsnit z hlavy. ![]()
Každopádně lékařce jsem to řekla, že nevím, zda se o mě něco pokouší nebo jsem vykřičená. Tak jen říkala, že se nemám nervovat, že málo kdo je vždy stoprocentně fit.
A jediný problém jsou déle trvající horečnaté stavy.
Utrogestan jsem dostala, od zítra budu zavádět.
Nezlobte se, já jsem fakt hrozná. ![]()
@Destiny4974 ale prosim te, nejsi hrozna. Kazda z nas tu mela nejakou křížovou situaci, od toho tahle skupinka je. Abychom si radily, motivovaly se a byly si oporou
Je tisickrat lepsi ze sebe sve obavy vypustit nez se sama uvnitř sebe zbytecne trýznit ![]()
@Destiny4974
Neboj se, zlatí, jestli tam je ten Váš bojovníček, tak se bude držet nachlazení, nenachlazení. Já měla v 9tt covid a taky jsem měla strašný strach… A všechno je v pořádku, miminko zdravé, teď už o něm vím až až
, kolikrát mám pocit, že mě chce prokopnout břicho 😂 😇. Držím palce, hlavu vzhůru
. Já to taky 24h po odběru vajíček pomalu vzdávala a vidíš a stačilo jedno šikovné embryjko z 11 a čekáme naše vymodlené miminko ❤️️🙏🏻 🍀.
@Babybabe Moc děkuji! Tak nějak to na mě vše padlo, možná se mnou o něco více mlátí hormony.
![]()
@Lucinta To je krásná zpráva, hlavně zdravíčko vám všem.
Na jednu stranu mi hlava říká, že ne vždycky jsou děti počaté za stoprocentního zdraví a nějaký případný nachlazení by nemělo být překážkou.
Na druhou stranu mi tam furt leze myšlenka, že ty teploty spermie zlikvidují a budeme se v tom zase plácat, protože už to trvá opravdu dlouho.
Ale to známe všechny tady asi, ta touha a ten čas, je to náročné.
Kdo by nechtěl najít ty vytoužené // hned napoprvé, že?
A máte pravdu, dostala jsem Progesteron Besins 200 mg, od zítra budu zavádět jednu tabletku každý večer. Taky jste to tak měly?