IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
621
15.3.22 13:57

@Linusren jen se raduj a tes, svatebni pripravy jsou krasna etapa vztahu :hug: Miminko uz bude jen takova tresnicka na dortu :* treba to tak opravdu ma byt zlati, ony ty nevolnosti opravdu nejsou uplne koser s predstav si, ze bys tam od 20h skuhrala. Takhle si to naplno oba uzijete a pak uz to hupky dupky bude :lol:

Moc hezky obrazky holky, ja spis jedu abstraktní mazanice, hodne me oslovila pouring technika. To je smíchání barvy s mediem a lití na platno…ale bordle z toho je slusny 🙈 😂

Co se tyka toho zapisu u pediatricky, asi to mate jinak ve velkych městech. Ted jsem tam byla a pry zadne listy pro porodnici vyplnovat nebudu, staci jim prave onen tehu průkaz s razítkem. Az se prcinek narodi a budeme 1.den doma, mame si zavolat a pani doktorka nas poprve navštíví doma :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
15.3.22 13:59

@Majdasss mně peníze chodí od sociálky po částech jak jim to hlásí sestřička, že pokracuji, takže většinou od kontroly nebo když sem si volala, že mi z práce volali, že jim to nepotvrdili na začátku měsíce :) je to nižší, zvedne se to po 31. Dny u pobírání nemocenské u sociálky, píšou mi to u peněz jako komentář v bankovnictví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
15.3.22 14:10

@Babybabe
Tak pokud Ti to takto už řekla sestřička na gyndě, tak jasný :wink:, mě ještě o pediatrii nerikala vůbec, ta moje je “tabulková”, přesná jak švýcarský hodinky :lol:, teď půjdu na kontrolu v 27tt, tak si myslím, že by mi už řekla, ať mimčo zaregistrují k pediatrii. Do porodnice se jde na papíry k porodu v 32/33tt, tak bych měla i tak přes měsíc čas, ale jak říkáš, taky jsem chtěla k nám. My máme obvodní 5 min od domu a dětská je hned vedle a taky perfektní, nejkrásnější hernička/koutek v čekárně co jsem kdy viděla a nádherná čekárna, že jsem tam z toho byla úplně namekko ❤️️ :mrgreen:. Hlavně, doktorka má tak úžasné recenze, že jsem se tam taky raději hlásila dřív, než to nechat na poslední chvíli…
Ale však mě znáš, já jsem po tom všem… prostě raději ve všem opatrná 😇.
Teď už je to přeci jen lepší, když už vím, že je miminko životaschopné a že by to bylo snad v pořádku a zachránili nám drobečka, s každým dalším týdnem jsem klidnější, ale bylo to psychicky náročný 🙈 😁 😱. Teď už od včerejška stříháme do porodu jen metr, tak už je to jiné 8o. Bylo pro mě ale lepší si to moc nepřipouštět a potom se radovat a teď jsem už šťastná jako blecha. Každý to máme nastavené v hlavě jinak… to je jasné :wink: :kytka:. Hlavní je, aby bylo vše v pořádku a člověk se mohl radovat 🙏🏻 😇 ❤️️ :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
15.3.22 14:17

@Babybabe
Ty papíry musíš vyplňovat všude kam jdeš rodit, na to je standard… :wink:
Je to anamnestický dotazník a dotazník na dítě, kvůli zápisu jména a narození na matriku, buď si stáhneš on-line na stránkách porodnice, kde rodíš a přineseš vyplněné na sepisování dokumentace, v tom 32/33tt a nebo s tím budeš zdržovat sestřičku, která Tě schytá na sepisování dokumentace před porodem… až tam půjdeš :mrgreen:. K tomu potřebuješ úředně ověřenou kopii oddaciho listu a doklady.
Do porodnice se chodí na kontrolu a právě sepisování dokumentace měsíc před TP :kytka:. Ty dotazníky neseš do porodnice, pediatr s tím nemá nic… jen tam vyplňuješ kolonku na pediatra, kde bude dítě registrováno, nebo si do dotazníku necháš dát razítko přímo od pediatra… toť vše 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
15.3.22 14:26

@Linusren moc děkuji :srdce: a děkuji za info :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
15.3.22 14:28

@Lucinta děkuji moc za vysvětlení :srdce: a chodí ti od socialky 60% mzdy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
15.3.22 14:29

@Elkapelka jasný, děkuji :andel: a chodí 60 procent z platu od socialky, že?? Než se to zvedne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
15.3.22 14:35

@Lucinta Jasne, S tim se pocita. Vsak jim z toho clovek nechce delat holubnik :)) ja te pochopila prave tak, ze to ty dotazníky do porodnice musi znovu potvrzovat pediatr vis :) ja citim, ze uz se musim zacit radovat, jinak puknu :)) rano jsem byla v reznictvi a pani prodavacka mi povida “tu rousku mate dobrovolne? Vzdyt uz nemusite” a ja automaticky po pravdě odpovedela, ze jsem opatrna, protoze jsem tehu. To jsi mela videt tu jeji okamžitou uprimnou radost. Hned se ptala, zda si nechame rict pohlavi a jestli vymyslime jmeno. Loucila se se slovy “hezky den, dávejte na sebe pozor”. Neskutence mile a to se nikam nezname, obcas tam zajdu na nakup :lol: tak ko to hned zlepšilo den :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
15.3.22 14:46

@Babybabe já už si to taky připouštím a radují se, přece jen už jsem na začátku druhého trimestru, teď už se snad nic nestane, kord když dopadl screening dobře. Já byla včera na kontrole na gastru kvůli lepku a hned jsem hlásila, že jsem konečně těhotná a doktorka na to, že to na mě poznala 8o no jo, když bych řekla, že to jsou špeky, tak by mi nevěřila :) :lol: i když už se ty špeky kulatí :D

@Majdasss ano 60% ale jak píšu chodí mi to postupně, nejdřív mi to přišlo pouze za týden a teď za dva týdny. Zrovna dnes konečně dorazily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
15.3.22 14:51

@Majdasss
Není vůbec zač, já nemít tuhle zkušenost, tak vím prdlajz 🤭 😁. Já vždy krásně vidím ten výpočet denní dávky a rozpis přímo v internet bankingu, tam to budeš mít v poznámce pěkně v legendě u té částky :wink:. Vždy tam je poznámka za jaké období, datum od/do, DVZ = denní vyměřovací základ a od 61. dne nemocenské jsem to měla vyšší, jak mělo být :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
15.3.22 14:54

@Elkapelka fakt uz to poznala? 😅 ja to na sobe zatim nepozoruju (krome toho, ze jsem dnes v obvodu nedopla oblibenou podprdu 😅ale mamka mi v nedeli rikala, ze uz by to na me poznala. To asi ten muj bricho hladici reflex mimo jine :lol: ikdyz jsem cetla, ze spousta doktoru od toho zrazuje, protoze to pry muze dráždit delohu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
15.3.22 15:07

@Babybabe
Joooo, tak to jsem to asi blbě napsala 🙈 😂, hlavně, že jsme se pochopily :hug: :kytka:. No mě se teď minulý týden stalo něco podobného… Já se tím vůbec do teď okolí nechlubila, neví sousedé, neví známí, nevěděla ani paní, co se potkáme, když venčime, přeci jen, nosím teď kabáty, upřímně, začínám 7my měsíc a stále nosím všechno oblečení jako před těhu, kromě jeansu, ty mě tlačily na bříško poměrně brzy, tak asi ani nebyl důvod, aby si někdo něčeho všimnul… Až teď jsem vylitla z domu pro balíček v tricku, leginach a rozeple mikině a tahle naše milá a hodná sousedka na mě tak kouká a říká: “Lucinko, já se Vás musim zeptat…, ono to vypadá, že máte těhotenské bříško, Vy čekáte miminko?” :mrgreen: Pak mi to došlo, no jo, vylitla jsi bez kabátu, tak je vidět :lol: :lol: :lol:. Tak jsem ji přiznala, že ano, že končíme 2. trimestr/6ty měsíc, tak mi moc blahopřála, ptala se co to bude, jak mi to sluší, že mám akorát bříško a výraznější prsa, jinak by si ničeho nevšimla, co samozřejmě potěší, když už si začínám připadat jako nemotora a bylo to pěkné, dojemné…
Ono to asi bude, zlatíčko, i tím mým věkem a že jsem byla 16 let ve zdravotnictví, to má člověk za ty roky tolik případů okolo, že to nedopadlo i ve vyšších týdnech, že se vůbec bojí si připustit, že by to konečně u něj mohlo vyjít a dopadnout 😇…
A radila mi to i doktorka z caru, si to raději vůbec nepřipouštět, nesledovat se a spíš to brát tak, že se to děje někomu jinému a občas mi to šlo, občas ne, ale je fakt, že jsem takto proplula prvním trimestrem, ani jsem nevěděla jak a teď to utíká snad ještě rychleji 😱 🙈 😂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
15.3.22 15:13

@Elkapelka rozumím…tak moc děkuji a opatruj se :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
15.3.22 15:16

@Lucinta moc děkuji :srdce: Já bych taky právě věděla prd :D
Takže když mám třeba 26000 čistého a jsem od 14.3.na PN, tak mi přijde v dubnu výplata za půlku března plus náhrada od zaměstnavatele a v květnu již od sociálky a to bude 60%, což znamená cca 15 600 Kč?? Pochopila jsem to dobře?? A chodí ti peníze najednou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
15.3.22 15:32

@Babybabe u mě to bude tím, že jsem už měla břicho předtím, tak si to hodně lidí plete, teď aspoň už není tak spekate, ale už se zakulacuje. Navíc jak držím teď tu beztucnou dietu tak hubnu, ale břicho je stále stejné, což když jsem Hubla dřív tak šlo jako první a pak teprve prdka. No a všechny legíny mě tlačí, jen ty co mamka koupila přímo pro těhotné jsou v pohodě, kalhoty už taky musím nosit rozepnuté :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí