IUI 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31
7.3.21 19:37

@Nunik1995 @Teruli03 Holky, moc a moc děkuji za odpověď!! Tak snaad :srdce:
@Katka900 U nás iui bylo, že jsem 3-7 DC užívala léky na ovulaci,11 DC na ultrazvuku, kde byli 2 folikuly, tak jsem dostala ovitrelle (injekce na vyvolání ovulace), tu jsem v pondělí večer doma aplikovala a ve středu přijel manžel do centra, tam vzali spermie a vybrali ty šampióny, poté mi je aplikovalo v takové dlouhé,, trubičce,, (zákrok tak na 10min) bez bolestí. No a pak gynoprodyl hned následující den na 14dni. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
7.3.21 22:03

Průběh po IUI

Ahojky já byla teď v úterý na IUI poprvé, zajímá mě průběh po. Měli jsme tři folikuly jeden 18mm a dva 18,8mm. Měly jste nějaké bolesti, povedlo se někomu na první pokus? Děkuji za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
8.3.21 11:45
@Loreve píše:
Ahojky já byla teď v úterý na IUI poprvé, zajímá mě průběh po. Měli jsme tři folikuly jeden 18mm a dva 18,8mm. Měly jste nějaké bolesti, povedlo se někomu na první pokus? Děkuji za odpovědi :srdce:

Já za sebou mám IUI tři. Při prvním pokusu mě zákrok nebolel, jen nějakou dobu po mě trošku pobolívalo břicho, ale nic hrozného. Až když jsem začala brát Utrogestan, tak jsem byla hrozně unavená a taková mimo. Později se přidaly snad všechny příznaky :lol:, protože jsem tomu věřila a buď si to vsugerovala a nebo za to mohl Utrogestan. Nevyšlo to. U dréhoho IUI mě neskutečně bolel i ten samotný zákrok (dělala ho jiná dr, a sama mě upozornila, že asi budu potom trochu špinit), ležela jsem tam pak 20 minut na lehátku a svíjela se v křečích, fakt to bolelo hrozně. Cestou domů pořád bolesti břicha a následně jsem celý den proležela s bolestí, a špinila jsem. Další dny už byly lepší, jen zase únava po Utrogestanu. Občas mě někde píchlo, ale byla jsem docela skeptická a nevěřila tomu, že by to vyšlo. Později mě pobolívala hlava a byla jsem pořád zmrzlá, takže zase malá kapka naděje, ale nic, opět to nevyšlo. Třetí pokus byl opět bezbolestný, nyní je to pátý den a břicho mě nebolelo ani chvilku, ani žádné píchnutí, prostě nic, akorát zase únava po Utrogestanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.3.21 12:57

@anonym123abcd dobrý den jste hodna děkuji ze jste napsala, cítím se unavená polehavam teď o víkendu jsem měla enerigie na rozdávání, dnes se cítím utahana po IUI jsem 7 den, držím pěsti ať Vám to vyjde ❤️️:smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.3.21 13:00

@anonym123abcd test si mate dělat asi ccc 19.3? Dlouho se snažíte? Při IUI mi MUDr řekla ze mám zapnutou dělohu při zavádění katedru. Už jsem, ze všech těch informaci unavená. Ovulaci jsem měla strasne silnou, bolestivou křeče nikdy jsem to nezazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
8.3.21 14:00

Děkuji, taky Vám držím palce :srdce:.

My se snažíme cca 3 roky. Hormonální profil mám v pořádku, MS mám pravidelně, ovulaci zřejmě taky. Máme za sebou i genetiku, která dopadla relativně dobře, nepřišlo se na nic závažného. Akorát u mě byla zjištěna mutace genu MTHFR, ale to by prý s tím, že nemohu otěhotnět souviset nemělo. U přítele se nenašlo nic, všechno v pořádku, ale má horší morfologii, i když při prvním pokusu byl spermiogram téměř v normě, při druhém trochu horší, a teď nejhorší. Ale dle dr to zase není taková katastrofa a otěhotnět se s tím dá. Přesto pokud to nevyjde, tak už doporučují IVF..

Test mám dělat 18.3., ale upřímně moc nevěřím, že to vyšlo :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.3.21 14:14

@anonym123abcd my z toho spermiogramu moc chytří nebyli, ale prý vpohode. My rok snahy bez ovulace menstruace cik cak a můj gynekolog mě poradně nevysetril dal duhaston a bylo a porad dokola, až jsem se naštvala zavolala na kliniku a brali nás téměř okamžitě horm. Profil mám naprosto vporadku. Ani já nevěřím, příští týden budeme chytřejší :srdce: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
8.3.21 17:44

@Kuuuky
@18verca
Holky tak to je super!!! U obou to vypada dost jednoznacne! Tak konecne tu máme první pozitivky🥳 🥳 🥳 nejaka nadeje tam tedy je💙

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
8.3.21 17:48

@Kuuuky
@18verca
Holky muzu se zeptat kolikaty pokus iui?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
8.3.21 17:55

@Popka u nás první pokus 🙂 my v lednu byli poprvé v Caru, stihli nám jen vzít krev, udělat spermiogram, potom hned v únoru první IUI a hned vyšlo 😃 já to absolutně necekala, byla jsem skeptická, naštvaná, ze to určitě nevyslo, ze mám špatný pocit a ono hele hned první test a takova čárka 😃 takže jsem byla hodně překvapena, ale samozřejmě mile, ale první reakce byla fakt šok😃 tak snad teď bude vše v pořádku ♥️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
8.3.21 17:57

@18verca super super super!!! 🙏 a citila ses nejak jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
8.3.21 18:10

@Popka vůbec nic.. já mám teda teprve zítra termín menstruace 😃 ale nemela jsem žádné podezření.. akorát mě po IUI bolelo břicho a zadá, hned po zákroku asi cely týden a potom kolem 10dpo zase začalo břicho, ale to je úplně normální, ze mě 4 dny před ms břicho bolí, takže to jsem neresila.. my se snažili dva roky a já dělala každý měsíc testy a koukala, jestli nenajdu ducha a pořad čekala ze tam bude něco, co okem nejde skoro vidět a nikdy nic 😃 až teď když jsem těhotná, tak krásná čárka, která se nemusí lovit🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
8.3.21 18:27

Zdravím holky, sleduji Vaši diskuzi a rozhodla jsem se také přispět, ať jen nepřihlížím. :-)
Do CARu jezdíme od ledna, kdy proběhla hned první inseminace. Jen s Ovitrelle, bez Utrogestanu. Po týdnu jsem začala pociťovat příznaky, možná vsugerované, bylo mi nevolno z hladu, bolela mě prsa a bylo to jiné než při PMS. 12DPO jsem dělala test, byl tam jasně viditelný duch, stejně tak 14DPO i 16DPO, už jsem se potichu radovala, ale potom jsem to odpoledne dostala.. Doktorka v CARu mi tvrdila, že to bylo ještě z Ovitrelle, ale já tomu nevěřím takhle dlouho, myslím, že se to spíš neudrželo. :-( V únoru jsem byla na druhém IUI, dnes 14DPO dělala test a nic… Tak snad do třetice všeho dobrého se to podaří :srdce:
Jinak „zákrok“ pro mě byl poprvé bolestivý - ale jen zrcadlo, samotné zavedení jen trochu, podruhé už jsem se dokázala více uvolnit a bylo to lepší. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.3.21 22:17

„@Popka“ povede se verim u všech z nas

Příspěvek upraven 08.03.21 v 22:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.3.21 22:21

@Popka já první pokus máme to podpořit všelijak :srdce: sem tam mě bolí břicho jinak nic co u Vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí