Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jak zvládáte to čekání? Ovitrelle v pátek ráno, inseminace v sobotu v poledne.. Dostala sem estrogenove cipky, poslední beru příští čtvrtek, v pátek by (ne)měla přijít menstruace.. Testovat mám až při zpoždění 2-3 dny.. Myslím že tim jak je to poprvé, tak se to děsně táhne i když se snažím vypustit to z hlavy
![]()
@Moniiiska13 Ahoj, já měla v pondělí 12.4. folikul 17 mm, večer v devět jsem píchla Ovitrelle 250, den na to ovulační bolesti na té straně kde byl folikul a do včerejšího rána asi rupnul, protože už pak nebolelo nic. Včera v 15 h proběhlo IUI a to už začal bolet i druhý vaječník, tak nevím jestli tam nebylo nějaké další vajíčko. Doma jsme to ještě večer pojistili… Je to můj první pokus IUI po 8 letech cílených styků bez ochrany. Syna z prvního manželství jsem měla na první pokus…a od té doby prostě nic. Už jsem stará…37 let, vysoké FSH…ale pořád doufám. ![]()
Ahoj holky já byla dneska v CAR na kontrole po potratu v 7tt…naštěstí děloha je čistá, vše odešlo samo…teď musíme čekat než se dostaví menstruace, což může trvat a pak snad druhý pokus IUI…tak doufám, že to uteče, to čekání bude nekonečný😬
@Manasa tak držím palce
to máme celkem podobný čekací termín. U nás taky první pokus, bohužel doma bez podpoření, máme dárcovské spermie, přítel žádné neprodukuje, tak u nás nulová šance na přirozené početí ![]()
Tak jsem dnes byla 15 DC na kontrole utz a folikul dle doktora moc od pondělí (7mm) nedorostl, ani mi vlastně neřekl velikost, prý je malý a už z toho nic zřejmě nebude, tak jsem zklamaná
Ještě mi řekl, že jestli chci ještě zkusit utz příští týden, že je to na mě…To mě fakt vždy naštve, jak doktoři celou zodpovědnost přehazují na nás:(
Už bych také aspoň chtěla být v té fázi, kdy čekám po IUI, teď jen stále čekám, jestli se vůbec něco bude někdy dít…
…mám pocit, že pokaždé to něco překazí…antibiotika, zánět, teď zase nedorost folikul…
Jinak držím palce všem čekatelkám, ať se brzy dočkáme ![]()
@Manasa nejsi stará je mi 36 a jsem po druhem IUI, vyjde to neboj ❤️️
Ahoj holky já mám dnes po druhém IUI,
Které jsem bylo na vlastní žádost protože po prvním IUI mi bylo řečeno, ze to pro nás nemá žádnou přidanou hodnotu, protože jsme oba s partnerem v pořádku…
(Do CARU mě poslala má gynekolozka po potratu v 17tt kdy jsem tam u ni byla a zrovna měla anovulační cyklus)
Každopádně jsem to chtěla ještě tedy zkusit to IUI.
Taková přidána hodnota k domácímu snažení..
Uvidíme ![]()
Včera jsem dostala ovitrelle dnes IUI
A třeba to na podruhé vyjde. Kéž by holky
Byl tam dneska úžasný laborant, naprosto fantastický oproti první zkušenosti z Apolináře. Takže na třetí IUI už nepůjdu..
Holky, ale já myslela ze máme šest za rok a ono to prý je šest za život. Včera mi to řekl doktor a dnes ten laborant..
Všem vám držím palce a dvě čárky a nádherné děti
Holky ten anonym jsem já
Jse @wokin to se někdy stane
Nezoufej
Já měla na podzim anovulační
Byla jsem z toho úplně špatná
Hned mě DR poslala do CARU
A od té doby každý měsíc krásná ovulace
@sarah1618
Ahojky, to je dobře, že jste si to vyžádali. Ono i kdyby to mělo mít jen psychický efekt, že víte, že se to řeší a něco se pro to mít miminko dělá, tak i to je dobré.
O těch 6 hrazených uiu za život, místo za rok, už jsem bohužel taky slyšela, zatím nám to v Caru tedy neříkali, ale myslím si, že při dalším pokusu nás určitě upozorní. Je to smutné, že léčbu alkoholiků a drogově závislých zaplatíme vlastně všichni, z veřejného zdravotního pojištění, často to je opakovaná léčba a někdy bohužel naprosto k ničemu…
Zatímco my, co se snažíme o dítě, si za chvilku budeme platit všechno… Nevím, jestli to logicky chápu jen já a určitě většina z nás tady, ale podle mě by mělo být pro každého ekonomicky myslícího, kdo o něčem takovém rozhoduje, další dítě na světě i když teď s finanční pomocí, výhodou do budoucna, jelikož by se jim narodil další daňový poplatník…
Je to pro mě naprosto nepochopitelný krok, dala bych závislým, kuřákům, alkoholikům, feťákům jejich léčbu platit, nemyslím si, že omluva, „že oni za to nemůžou, že jsou nemocní“ mi nějak pomáhá to pochopit…
Nikdo nad nimi nestál se slovy „tak a teď začni chlastat, nebo tě zabiju“. Pokud to vezmu na sebe a to čím jsem si v životě prošla, tak bych dávno musela být úplný notor a denně na šrot, alkohol absolutně nevyhledávám a k životu a „zábavě“ ho nepotřebuji, z jakéhokoliv trápení jsem se vyběhala, vyboxovala a vysportovala. Takže jestli někdo vezme do ruky flašku a poprvé ji celou vychlastá, nebo nazuje boty na běhání a prvně vyběhne… Je jen a jen volba každé lidské bytosti.
My jsme si i bez této informace řekli, že zkusíme 3× uiu a kdyžtak asi už ivf. Každopádně, když člověk vyčerpá teď, tak potom cena uiu je oproti ivf o dost nižší.
Tak nám všem držím palce, ať je tento cyklus úspěšný 🍀 ❤️️🙌🏻
@Moniiiska13 tak i přesto přeji, aby to dopadlo. Děti jsou největší štěstí v životě a každá si zasloužíme to zažít. Já si moc přála mít aspoň dvě děti věkově blízko k sobě. Jenže u prvního syna mě manžel opustil, když bylo malému 5 měsíců. Od té doby jsem marně hledala normálního chlapa, a to trvalo skoro osm let. Osm let jsem se nijak nechránila, i za tu cenu, že bych na další miminko byla sama, jenže nic. První syn vyšel na první pokus a teď tohle. Jenže jsem měla autoimunitní zánět štítné žlázy po porodu a teď doživotně musím brát léky. S přítelem se teď snažíme přes rok. Jemu je 47 a dítě ještě nemá, protože žil dlouho se ženou o 15 let starší, která už děti nechtěla. Moc bych si přála z něj udělat tatínka a on to chce taky moc… Jsem 3. den po IUI a večer mívám stravy jak u chřipky, všechno bolí, vaječníky, děloha, v kříži až do nohou…
Tak nevím, chvilkami mám pocit že to vyšlo, ale asi to je jen sugesce a nezbývá než čekat. ![]()
@Loreve no prostě si říkám že to vyjít musí… Včera si tak stojím na poště se synem ve frontě a najednou se tam objevil přítel, že už to prostě nevydržel a požádal mě tam přede všemi o ruku
… Vybral opravdu romantické místo… Tak ještě abychom to konečně završili, budeme se dál modlit o miminko
![]()
@Manasa
Krása, moc gratuluji a přeji mnoho štěstí ať se vám brzy zadaří 🍀 🙏 ❤️️
@Manasa
To je krásné, moc gratuluji a držím palce se snažením 🍀 🙌🏻 ❤️️.
Věřím, že nám to všem brzy vyjde a že tento rok bude pro všechny z nás, co toužíme po miminku, požehnáním 🙌🏻 👶🏻.