Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
My až rano, ja jsem četla ze se spermie az za 24 hod obnovi. ale urcite to i vecer u vas melo smysl. ted rychle udelat co de za praci a resty do stredy, a ve stredu zacne utrogestan, to budu zase fuet spat :-/
@Liberta Libert Já vím, že se obnovují až tak za 24 hodin, ale i když mi to řekla doktorka, že to ničemu nevadí, že můžeme, tak jsme to tak udělali, sice až někdy o půl jedenáctý večer, ale jo. ![]()
@Liberta Libert Aha, ten já neberu, takže nevím, co to znamená? ![]()
Po něm se hafo spí. je ns uvolňování žlutého tělíska pro podporu zahnizdovani vajicka
Divim se ze ti ho nedali, nebo neco toho druhu..stalo by za to to jeste zjistit. ja ho beru od vcera takze odedneska kdybys zacla, neni jeste vubec pozde…
@Liberta Libert Jo takhle, tak na spaní by to bodlo, ale mě to nedali asi ho tu nedávají jentak. Mě by to ani nenapadlo se na to zeptat. ![]()
Ahoj holky, v příštím týdnu mě čeká moje první IUI můžeme mi šoupnout nějaké rady nebo zkušenosti?
Děkujiii ![]()
@Dzejnula177 Zkušenost mám už dvakrát. Nic to není, jen si ti to srovná dole něčím, jako na gyndě zrcadla, aby si tu cestu srovnala a pak ti to tam aplikuje, neměla by si nic sítit a je to rychlovka, poležíš si tak 5 minut. Poprvé jsem tam ležela 20 minut, ale vyloženě mi říkali že pět stačí. A pak jdeš domů. Ten den nic těžkého nezvedat, necvičit, neplavat, jinak dělej ostatní věci jak jsi zvyklá a druhý den už všechno běžně. Jinak jestli potřebuješ vědět vše, tak asi takhle: po ms si dojdeš k dr. nebo CARU, kam chodíš na kontrulu UZ tj. asi 10dc, to ti vše poví, když si zavoláš. pak přijdeš, zkontrolují ti folikuly a pak řeknou, jak dál. Nevím, jak jinde, ale asi to bude všude podobný. Polde toho jak jsou velké folíky, ti dají (si přijdeš k dr.) nebo doma si píchneš pregnyl a za dva dny nebo, jak oni ti řeknou se dostavíš do instituce, kde ti provedou iui, tam ráno partner odevzdá spermie, oni je zatím rozdělí a vytřídí a připraví, pak asi za dvě hodiny, přijdeš ty nebo i s partnerem, vysvlečeš se jako jindy na gyndě, roztáhneš na křesle nohy a dál potom, jak už jsem psala nahoře. Fakt to nic není. Tak držím palce, ať to vyjde napoprvé.
![]()
@sharunka03
ahoj, zitra rano jdu na krev. vcera na testu nebylo nic a dneska jsem jeste netestovala. teprv du z prace, ten utroš mě strašně unavuje. ale strašně. Jak nejsem v praci tak spim a spim.. Jinak na sobe nic nepociruju tak nevim jak to dopadne.
Kdyz nic, pujdu jeste na jedno a kdyby ani 3. nedopadlo, jsem domluvena v Olomouci u Dr. Machače na IVF Clinic což je Reprofit na minimalce. bude stat max 20tisic ale muž má dobry spermie tak to snad bude min…Jinak nic ![]()
@sharunka03 Děkuji mocza odpověď
já nemám OVU takže si jdu 2DC na odběr krve a dostanu prej nějaké injekce které si budu pichat to mi prej ještě všechno řeknou tak počítám že ve středu bych asi měla jet do CARu ![]()
@Dzejnula177 Aha, tak dobře, tak dej vědět, jak se situace vyvíjí ![]()
@sharunka03 Jasně ozvu se, no jsem zvědavá
akorát čumím na telku a jde tam kulové tak zjištuju co a jak ![]()