Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Motýlice píše:
Ivča78: Za pár pokusů nic nedáš. IUI je neinvazivní a finančně nenáročná metoda. Pokud na dítko nijak extrémně nechvátáte, tak bych tomu dala šanci. Po 35 bych tím už ale neztrácela čas a volila bych rovnou IVF. Držím palce.
No, doktor říkal, že mi dost klesla nějaká hodnota v hormonálním profilu, takže zase tak moc času už nemáme, ale souhlasil s tím, že to párkrát zkusíme. Zase mi nechce hned hnát do IVF, ani tedy pořádně nevím, co to obnáší.
já nechci do IVF dávat peníze vůbec mě bude 27 snažíme se 3 roky mám za sebou 2 iui a zatím nad IVF neuvažuji 20 tis navíc nemáme a hlavně ani by jsme je dávat nechtěli a chci to zkusit méně náročnou léčbou než je ivf
Jojo, taky bych to nehrotila, dokud nebude situace kritická. Já jsem ostatně taky hodila nejdřív 3× pokus o IUI. Pak jsem si řekla, že už nejsem nejmladší (32) a že je čas se do toho trochu víc obout než bude pozdě. Rozhodně jsem neměla IVF v plánu hned, když jsem přišla do CAR. Postupovala jsem taky od nejjednoduššího k složitějšímu. Jinak, IVF nemusí stát 20 tis., když nechcete. Nemusíte využít všech „vychytávek“, které na vás doktoři vybalí. Nás to vyšlo i s mražením nadbytečných embryí na 6 tis. (bez mražení by to bylo kolem 1600,– za léky). A Šárko, pokud už jsi jednou otěhotněla (byť to nedopadlo), tak to znamená, že pro tebe IUI funguje a tudíž není důvod nic měnit. U mě to bylo trochu složitější, já ještě nikdy // na testu neviděla a vaječníky reagovaly na stimulace normálními dávkami hormonů vždy poměrně slabě.
holky ja teke nechci jit zatim do ivf doufam ze vyjde inseminace.mam za sebou prvni inseminaci a jsem 4dny po inseminaci,takze do testovani daleko.me je 28let tak mame jeste naky ten cas.sarko opravdu mas vyhodu ze uz jsi jednou tehu byla,ja nikdy nevydela na testu //,a to se znazime 3 roky nikde chybu u nas nenasly,jen ja mam anovulak.a jeste ke vsemu na mne asi neco leze,mam silenou rymu psikam,boli me hlava a v krku a jsem silene unavena.
Hani, neboj, určitě ti nasadili nějaké hormony, aby ovulka správně proběhla a držím moc pěsti, aby se to povedlo! Já taky nemám ovulaci. Jaké prášky jsi brala a bereš? Jsi ještě mladá, tak tě alespoň netlačí tolik čas. Ale to čekání je hrozný, já jsem to před prvním těhu taky měla, sice jsme čekali „jenom“ rok a půl, ale pro mě to bylo hrozné. Nakonec se zadařilo na druhý pokus IUI
. Říkala jsem si, že když se budeme snažit o druhé dítko, tak budu víc v pohodě, protože už jedno doma mám, ale jsem na tom úplně stejně, zase jsem tomu nějak propadla a každá mrcha mě mrzí. A tento měsíc ještě víc, protože jsem opravdu hodně doufala, že to vyšlo.
ja brala clostik 2-6dc 12dc ultrazvuk folikul jeden 18mm 14dc pregnyl 16dc inseminace.dneska jsem 4dny po inseminanci.tak uvidime
Hani, Clostík dělá zázraky, moc držím pěstičky
. Taky ho od zítra beru 3 - 7 . den, pak folikulometrie, pregnyl a pak budu zavádět Utrogestan na udržení a pak už jen čekat a čekat. Utrogestan ti nedali?
já zítra beru 2 až 6 pak kontrola asi příští pátek a pak od pondělí za 14 dní asi iui
ivco ano i utrogestan zavadim ho spodkem,protoze kdyz jsem ho polikala delal mi hroznou paseku bylo mi blbe a motala se mi hlava .ja ho zavadim ode dneska 1-1-1.ty zazraky mne se nak proste vyhybiji,a jeste k tomu jsem nemocna.
Šárko, tak jsem si volala do Gennetu a jdu v pondělí ráno na folikulometrii a právě jsem si spolka první tabletku Clostíku
.
Hani, tak to je fajn, že zavádíš i Utrogestan. Nevzdávej se, určitě to vyjde, a když ne teď, tak příští cyklus. Moc bych ti to přála!!! Já jsem si před prvním těhu už taky myslela, že otěhotnět nemůžu a budu muset jít na IVF a kdoví jestli se to povede a nakonec mi druhé IUI vyšlo. Byl to fofr
.
Ahoj, tak jsem byla dnes na UZ a byl tam folikul 22mm a endomtrium 9 mm, dosatala jsem injekci ovitrelle a zítra jdeme na UIU. Chtěla jsem se zeptat , protože jsme ještě nebyli na spermiogramu, když bude zítra špatný tak to asi neprovedou, že? A ty čísla a velikosti kolik má mít správný folikul mm?
Janyyy, to je zvláštní postup, že ten spermiogram neudělali hned. Já myslím, že když už to máš takhle připravené, tak ti IUI už udělají tak jako tak, prostě jim řekni, že to chceš zkusit, máš na to nárok. A co se týče folikulu, tak bych řekla, že to máš krásné
. Moc držím pěsti, aby to vyšlo
.
janyyy na iui musite mit aspon vcelku dobry spermiogram.my nez jsme sli na iui tak jsme museli mit hotove vysetreni manzel spermio ja hormonalni profil imuno a pruchodnost vejcovodu.doktorka mi rekla pokud je nekde v techto vysledkach bude chyba tak iui nema cenu.ale nastesti vse u nas ok.tak je mi divni jaky mate u vas postup.vsak uvidim zda iui se bude konat.
nám iui nedoporučovaliu já ho stejně chtěla zkusit a vyšel 2 pokus a jsme na tom asi tak že máme 12 mil z toho 5 mil živých i když moc dobrý není cpali nás do IVF ale to my nechceme