Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky děkuji za podporu
zkusíme vše, mám dotaz jak jste zvladaly hormon.injekce ? Beru antidepresiva , může se po hormonech zhoršit psychický stav ?
@Elenkalea2010 injekcí se neboj, dá se to zvládnout v pohodě…A o antidepresivech informuj doktora a in ti poradí…držím palce ![]()
@Elenkalea2010 píše:
Holky děkuji za podporuzkusíme vše, mám dotaz jak jste zvladaly hormon.injekce ? Beru antidepresiva , může se po hormonech zhoršit psychický stav ?
Já začala IVF až po 40, takže jako samoplatce vše. Absolvovala jsem 9 transferů, stálo mě to hooodne přes 200 tisíc, ale touha po miminku byla silnější…sice po 4 letech, ale dočkala jsem se…už brzy porodim své první ( a poslední) miminko ![]()
Jinak hormonální terapie ovlivňuje psychiku dost, určitě lékaři o antideprrsivech řekni..
Držím pěsti ![]()
@Ajaandy
Jůů, no to je krásnej sněhulda
. Tak ať vše i dál klape jak má
.
@kocourek88
Tak snad ještě // vykouknou
. Moc bych ti to přála!!!
Já si byla včera pro stimulační protokol a léky. Jsem dnes 31 DC a tak mi včera ďobli i agolutin aby se MS už rozeběhla. Čekám už tedy jen na tu a pak začínám se svým druhým IVFkem ![]()
@Elenkalea2010
Přesně, pokud ty peníze máš a opravdu o to moooc stojíte, tak do toho určitě jděte! O darovaných vajíčkách a možná tedy i spermiích jste nepřemýšleli? První bych tedy i tak zkusila co se povede s vaším vlastním materiálem. A posílat embrya na genetiku? To teda nevím proč?
. Jednak jsou to peníze navíc a ještě hrozí že to embryo nepřežije. Určitě bych vložila čerstvá (klidně dvě) a pokud bude co, tak nechat zamrazit a vložit při KET. Na jakou kliniku budete chodit?Jinak léky opravdu dost ovlivňují psychiku,ale myslím že se to dá zvládnout. Doktoří poradí
. Neboj se do toho jít ![]()
@Pučmeloun ahojky, moc děkuju, ale ty mršky se ukázat nechtějí
dnes jsem 11. den a ráno bylo opět bílo
už se smiřuju, že to zase nevyšlo no. Takže taky brzy budu muset řešit asi druhé IVF.
Definitivně si to potvrdím ve čtvrtek na krvi, ale popravdě tomu už nevěřím noo
![]()
@kocourek88 to me mrzi, ze se nechteji ukazat. Moc dobre to zname tady asi vsechny. Drzim palce at se treba stane zazrak
@mzat vím, že by člověk měl být pozitivní, ale mám chuť do něčeho kopnout. Teď jsem tomu fakt věřila, když to bylo v tom nativu. No, počkám do krve, ještě malou naději mám, ale fakt malou ![]()
@kocourek88 třeba se ještě ukáže, záleží kdy se prdolka zahníznil. Uvidíš jak dopadne krev. A co si měla za centrum? Kdyby náhodou jste šli druhý pokus jestli by nebylo lepší změnit car
@kocourek88
Tak to mě mrzí
. Malá naděje ještě je. Někdy se to stává že testy nic neukazují a krev je pozitivní. Ale i kdyby to nedopadlo, tak nevěš hlavu. Přeci jen máš ještě tři ivf k dispozici a tak není nic ztraceno
. Jasně, komu by se chtělo to všechno absolvovat znovu, já z toho taky nebyla nadšená. Teď už to ale beru v pohodě a těším se že zase bude šance, že tentokrát to třeba vyjde. Přeci jen se odehrály nějaké změny v medikaci a tak se šance zvyšují. Myslím že není hned nutné měnit centrum pokud si tady byla spokojená. To že to nevyšlo nemusí a pravděpodobně není zapříčiněno špatnými postupy doktorů. Prostě si jen neměla štěstí. Budu držet palce!
![]()
@Lucoule @Pučmeloun holky, co se týče změny CAR, tak úplně nevím no. Jsem v takovém menším - EUROPE IVF a právě spíš přemýšlím, že bych ho změnila. doktoři v tomto CAR jsou sice fajn a příjemní, mají dobrou laborku, ale o dost teď zdražili a když jsem to porovnala s ostatními, tak je tam třeba i 5000 rozdíl, což už pro mě není málo.
No a taky bych asi chtěla před druhým IVF udělat různé testy - chtěla bych od někoho prověřit, jestli třeba má endometrioza nemůže nějak bránit uhnízdění. Nebo jestli třeba němám špatnou sliznici?
přijde mi divné, že jsme vždy měli „krásné blastičky jedničkové kvality“ a nikdy se ani náznamek neuchytilo…vím, že to byly „jen“ tři pokusy, ale zase když mě všude ujišťují, že jsem mladá a kromě tý endometriozy a neprůchozích vejcovodů mi vlastně „nic není“ ![]()
takže bych asi chtěla trošku nějaké ujištění nebo spíš snahu zjistit, kde je chyba, než na blind zkoušet další pokusy…ve finále imunologii i všechno ostatní se mi dělaly na základě mé iniciativy, a to se mi moc nelíbí.
@kocourek88
Tak je to sice na hlavu,ale imunologie a genetika se opravdu dělá až po několika nepodařených pokusech, takže ji běžně sami od sebe takhle brzo nenabízí. S tou endiometrozou nevím, to asi určitě komplikace být může, i když nevím jak u umělého oplodnění. No a se sliznicí, co by si tam chtěla zkoumat? tam stačí že naroste na těch 10 mm, a to ti kontrolují utz. Vím, že existuje nějaký test sliznice (zdaleko to není běžná praktika všech center) , ale jak moc to bude prospěšné k dobrému výsledk to nevím. Každopádně to určitě bude taky něco stát
. Já sem taky vždycky plná pochybností, ale teď se snažím to nehrotit. Doktoři prostě nejsou všemocní a štěstí je podle mě celkem podstatná věc. Pokud máš ale o CAR nějaké pochybnosti a neo ti vadí ceny, tak určitě zkus štěstí jinde. Já naopak kvůli cenám a kvůli nedůvěře že by to snad jinde bylo lepší, zůstávám stále v tom samém CAR. Ale pokud se tu toto ivf a následné KETy nepovedou, tak už jinam přejdu, to už opravdu o náhodě nebude
.
@kocourek88 Ahoj, jsem na tom podobně, už jsem mela 4 transfery taky údajně nádherných blasticek a nic z toho, pak jsem změnila centrum a absolvovala 2 IVF, to dopadlo dost bídně, zůstala mi jen 1 blasta na PGS, výsledek zatím nevím, takže možná ani nebude transfer
. Taky už nevím co dál, imuno i genetiku mám vyšetřenou, ale přijde mi, že to pořád stojí víc a víc za prd…
@Pučmeloun no já ještě očíhnu ceny a uvidím, jak to bude teda dál. Přemýšlím i nad tím, že půjdu do té studie, co teď probíhá v Cube. Ale přítel je celkem proti, tak bych chtěla zkusit zajít alespoň na konzultaci a nechat si vysvětlit, o co vlastně jde. To chci vše nechat až po té zítřejší krvi, až mi definitivně potvrdí, jestli se zadařilo nebo ne. No uvidíme, snad se stane zázrak a nic z toho nebudu muset řešit ![]()
@Synekdoche7 tak to mě moc mrzí
to už pak opravdu člověk neví, čemu věřit a hlavně je to strašně náročné furt mít nějakou naději, že se to nakonec opravdu podaří viď?
snad ten jeden bojovníček bude v pořádku a bude to TEN PRAVÝ! ![]()
@kocourek88
Hele a když půjdeš do té studie, tak se ti to počítá jako další pokus, nebo je to mimo?
. Mělo by to být mimo, když to hradí zadavatel studie a né pojišťovna ne? To mi přijde celkem výhodné. A jedna známá co byla se mnou v Podolí, tak z té studie má už dcerku
. Dopláceli myslím akorát icsi, jinak léky a vše ostatní měla hrazené. Byla na jednom ivf, 1 et, a na 1 ket se jí podařilo otěhotnět. takže pokud si vhodná adeptka na studii, tak proč do toho nejít?
. Já vhodná bohužel nejsem. Co sem tak četla podmínky u jedné studie co tenkrát probíhala, tak jim vadí pco a myslím že požadovali pravidelný cyklus.