IVF 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23.9.18 18:24

Holky děkuji za podporu :) zkusíme vše, mám dotaz jak jste zvladaly hormon.injekce ? Beru antidepresiva , může se po hormonech zhoršit psychický stav ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
23.9.18 18:42

@Elenkalea2010 injekcí se neboj, dá se to zvládnout v pohodě…A o antidepresivech informuj doktora a in ti poradí…držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
23.9.18 20:18
@Elenkalea2010 píše:
Holky děkuji za podporu :) zkusíme vše, mám dotaz jak jste zvladaly hormon.injekce ? Beru antidepresiva , může se po hormonech zhoršit psychický stav ?

Já začala IVF až po 40, takže jako samoplatce vše. Absolvovala jsem 9 transferů, stálo mě to hooodne přes 200 tisíc, ale touha po miminku byla silnější…sice po 4 letech, ale dočkala jsem se…už brzy porodim své první ( a poslední) miminko :srdce:
Jinak hormonální terapie ovlivňuje psychiku dost, určitě lékaři o antideprrsivech řekni..
Držím pěsti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
25.9.18 11:00

@Ajaandy
Jůů, no to je krásnej sněhulda :* . Tak ať vše i dál klape jak má :hug: .
@kocourek88
Tak snad ještě // vykouknou :think: . Moc bych ti to přála!!!
Já si byla včera pro stimulační protokol a léky. Jsem dnes 31 DC a tak mi včera ďobli i agolutin aby se MS už rozeběhla. Čekám už tedy jen na tu a pak začínám se svým druhým IVFkem :dance:
@Elenkalea2010
Přesně, pokud ty peníze máš a opravdu o to moooc stojíte, tak do toho určitě jděte! O darovaných vajíčkách a možná tedy i spermiích jste nepřemýšleli? První bych tedy i tak zkusila co se povede s vaším vlastním materiálem. A posílat embrya na genetiku? To teda nevím proč? :think: . Jednak jsou to peníze navíc a ještě hrozí že to embryo nepřežije. Určitě bych vložila čerstvá (klidně dvě) a pokud bude co, tak nechat zamrazit a vložit při KET. Na jakou kliniku budete chodit?Jinak léky opravdu dost ovlivňují psychiku,ale myslím že se to dá zvládnout. Doktoří poradí ;-). Neboj se do toho jít ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
25.9.18 14:39

@Pučmeloun ahojky, moc děkuju, ale ty mršky se ukázat nechtějí :( dnes jsem 11. den a ráno bylo opět bílo :( už se smiřuju, že to zase nevyšlo no. Takže taky brzy budu muset řešit asi druhé IVF.
Definitivně si to potvrdím ve čtvrtek na krvi, ale popravdě tomu už nevěřím noo :roll: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5948
25.9.18 14:43

@kocourek88 to me mrzi, ze se nechteji ukazat. Moc dobre to zname tady asi vsechny. Drzim palce at se treba stane zazrak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
25.9.18 14:46

@mzat vím, že by člověk měl být pozitivní, ale mám chuť do něčeho kopnout. Teď jsem tomu fakt věřila, když to bylo v tom nativu. No, počkám do krve, ještě malou naději mám, ale fakt malou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
25.9.18 18:56

@kocourek88 třeba se ještě ukáže, záleží kdy se prdolka zahníznil. Uvidíš jak dopadne krev. A co si měla za centrum? Kdyby náhodou jste šli druhý pokus jestli by nebylo lepší změnit car

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
26.9.18 09:04

@kocourek88
Tak to mě mrzí :-(. Malá naděje ještě je. Někdy se to stává že testy nic neukazují a krev je pozitivní. Ale i kdyby to nedopadlo, tak nevěš hlavu. Přeci jen máš ještě tři ivf k dispozici a tak není nic ztraceno ;-). Jasně, komu by se chtělo to všechno absolvovat znovu, já z toho taky nebyla nadšená. Teď už to ale beru v pohodě a těším se že zase bude šance, že tentokrát to třeba vyjde. Přeci jen se odehrály nějaké změny v medikaci a tak se šance zvyšují. Myslím že není hned nutné měnit centrum pokud si tady byla spokojená. To že to nevyšlo nemusí a pravděpodobně není zapříčiněno špatnými postupy doktorů. Prostě si jen neměla štěstí. Budu držet palce! :* :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
26.9.18 10:28

@Lucoule @Pučmeloun holky, co se týče změny CAR, tak úplně nevím no. Jsem v takovém menším - EUROPE IVF a právě spíš přemýšlím, že bych ho změnila. doktoři v tomto CAR jsou sice fajn a příjemní, mají dobrou laborku, ale o dost teď zdražili a když jsem to porovnala s ostatními, tak je tam třeba i 5000 rozdíl, což už pro mě není málo.
No a taky bych asi chtěla před druhým IVF udělat různé testy - chtěla bych od někoho prověřit, jestli třeba má endometrioza nemůže nějak bránit uhnízdění. Nebo jestli třeba němám špatnou sliznici? :nevim: přijde mi divné, že jsme vždy měli „krásné blastičky jedničkové kvality“ a nikdy se ani náznamek neuchytilo…vím, že to byly „jen“ tři pokusy, ale zase když mě všude ujišťují, že jsem mladá a kromě tý endometriozy a neprůchozích vejcovodů mi vlastně „nic není“ :nevim:
takže bych asi chtěla trošku nějaké ujištění nebo spíš snahu zjistit, kde je chyba, než na blind zkoušet další pokusy…ve finále imunologii i všechno ostatní se mi dělaly na základě mé iniciativy, a to se mi moc nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
26.9.18 11:21

@kocourek88
Tak je to sice na hlavu,ale imunologie a genetika se opravdu dělá až po několika nepodařených pokusech, takže ji běžně sami od sebe takhle brzo nenabízí. S tou endiometrozou nevím, to asi určitě komplikace být může, i když nevím jak u umělého oplodnění. No a se sliznicí, co by si tam chtěla zkoumat? tam stačí že naroste na těch 10 mm, a to ti kontrolují utz. Vím, že existuje nějaký test sliznice (zdaleko to není běžná praktika všech center) , ale jak moc to bude prospěšné k dobrému výsledk to nevím. Každopádně to určitě bude taky něco stát :think: . Já sem taky vždycky plná pochybností, ale teď se snažím to nehrotit. Doktoři prostě nejsou všemocní a štěstí je podle mě celkem podstatná věc. Pokud máš ale o CAR nějaké pochybnosti a neo ti vadí ceny, tak určitě zkus štěstí jinde. Já naopak kvůli cenám a kvůli nedůvěře že by to snad jinde bylo lepší, zůstávám stále v tom samém CAR. Ale pokud se tu toto ivf a následné KETy nepovedou, tak už jinam přejdu, to už opravdu o náhodě nebude :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
26.9.18 13:43

@kocourek88 Ahoj, jsem na tom podobně, už jsem mela 4 transfery taky údajně nádherných blasticek a nic z toho, pak jsem změnila centrum a absolvovala 2 IVF, to dopadlo dost bídně, zůstala mi jen 1 blasta na PGS, výsledek zatím nevím, takže možná ani nebude transfer :-(. Taky už nevím co dál, imuno i genetiku mám vyšetřenou, ale přijde mi, že to pořád stojí víc a víc za prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
26.9.18 15:09

@Pučmeloun no já ještě očíhnu ceny a uvidím, jak to bude teda dál. Přemýšlím i nad tím, že půjdu do té studie, co teď probíhá v Cube. Ale přítel je celkem proti, tak bych chtěla zkusit zajít alespoň na konzultaci a nechat si vysvětlit, o co vlastně jde. To chci vše nechat až po té zítřejší krvi, až mi definitivně potvrdí, jestli se zadařilo nebo ne. No uvidíme, snad se stane zázrak a nic z toho nebudu muset řešit :mrgreen:

@Synekdoche7 tak to mě moc mrzí :( to už pak opravdu člověk neví, čemu věřit a hlavně je to strašně náročné furt mít nějakou naději, že se to nakonec opravdu podaří viď? :,( snad ten jeden bojovníček bude v pořádku a bude to TEN PRAVÝ! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
26.9.18 19:43

@kocourek88 a sliznici ti měřili před zavedením embryjek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
27.9.18 08:51

@kocourek88
Hele a když půjdeš do té studie, tak se ti to počítá jako další pokus, nebo je to mimo? :think: . Mělo by to být mimo, když to hradí zadavatel studie a né pojišťovna ne? To mi přijde celkem výhodné. A jedna známá co byla se mnou v Podolí, tak z té studie má už dcerku ;-). Dopláceli myslím akorát icsi, jinak léky a vše ostatní měla hrazené. Byla na jednom ivf, 1 et, a na 1 ket se jí podařilo otěhotnět. takže pokud si vhodná adeptka na studii, tak proč do toho nejít? ;-). Já vhodná bohužel nejsem. Co sem tak četla podmínky u jedné studie co tenkrát probíhala, tak jim vadí pco a myslím že požadovali pravidelný cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí