Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lucoule @kocourek88
No já nevim jestli je to dlouhý nebo krátký
. To oni mi nikdy neříkají. Mám Ovalep a Cetrotide. Teď mám píchat až do soboty 1 x denně 250 jednotek Ovalep a v neděli k tomu přidat 1×1 injekce Cetrotide a v pondělí na kontrolu. určitě mi ale ještě něco přidají, protože toho Cetrotide mám doma 5 balení a Ovalep mám 2×900 jednotek. Mám tentokrát jinou medikaci. Minule totiž bylo jen asi 9 folikulů a strašně trvalo než vůbec narostly. A to mám PCO. Před tím jsem měla Puregon a Olgalutran (nebo tak nějak se to jmenovalo) a měla jsem 200 a né 250 jednotek denně. A stimulace trvala asi tři týdny. Teď mi tedy dal jiné léky a dávkování zvedl, tak snad neskončím s hyperstymulákem, vaječníky mám totiž vajec plné dle utz…
@kocourek88
To já chápu, každý to neřeší, já se ale Babišovi snažím vyhnout všeobecně a trochu ty jeho příjmy oslabit
.
@Pučmeloun tak snad to bude dobrý. Radí všude hodně pít a i proteiny proti hyperstimuláku. Já myslím, že když to máš od 1.DC, měl by to být klasický krátký protokol, vím, že dlouhý se začíná nějak asi v půlce cyklu a měl by být i přes menstruaci
@Lucoule heleď takhle:
- věk mezi 30 - 43 lety (42 let+365 dní) - dobrý fyzický i duševní stav - BMI v rozmezí 17,5 - 32 (výpočet zde) - pravidelný menstruační cyklus - doposud byl proveden maximálně 1 cyklus IVF - detailní kritéria budou hodnocena během konzultace lékařem
Vše najdeš tady https://www.ivf-cube.eu/…udie-zdarma/
@Lucoule já se ještě musím podívat na nějaké zkušenosti lidí, ale zatím jsem na ty studie nečetla nic hrozného. Tak snad to bude úspěšné ![]()
@kocourek88
Asi jo, asi to je ten krátký. No kdyby to mělo trvat přes další menstruaci tak by to u mě kdy mám cyklus nepravidelný a někdy dlouhý i víc než 50 dní, tak to by byl opravdu dlouhý protokol
. To asi volí spíš u žen které mají pravidelný cyklus a možná že je to nějaký šetrnější postup
. A stimulaci mám rozepsanou od 2 DC, né od 1 DC. A je prý důležité začít přesně. ![]()
@Pučmeloun heleď já vlastně netuším, jak určjí, kdo bude mít dlouhý a kdo krátký protokol. Co jsem tak jako četla v diskuzích atd, tak mi přijde, že se to dává spíš ženám s nižších AMH, asi aby se to pořádně nastimulovalo a „vymáčkli“ z nich víc vajíček? Ale to jsou jen mé laické domněnky.
Já myslím, že ten jeden den už tolik nevadí
bude to OK uvidíš
@kocourek88
No to me je jedno ze mam stimulovat od 2 DC, spis me zarazi ze je to az tak presne naplanovane ze sejde na kazdem dni
…Musim si precist neco o tom hyper. , abych ho vubec poznala.Ale to asi nehrozi ze bych nepoznala co?!
@Tulipankaa Ahojda, a jak ty se mas a jak se ti dari?
@Pučmeloun Ahojky,dekuju
zacla jsem 19tyden
ale jako jsou to nervy od vysokeho tlaku(ktery pry uz ale nemam)pres parkrat velke krvaceni(na ktere ale nemohli prijit proc se deje)miminko je zdrave a zatim vsechno dobre tak se modlim at to tak pokracuje
vsechno vydrzim jen at to dobre dopadne
casto me boli bricho nebo hodne spim a mam porad hlad ale to jsou fakt drobnosti hlavne at to dobre dopadne a Tobe drzim moc moc palce
![]()
@Pučmeloun hyperstymulák poznáš kdyby náhodou si ho měla. toho se neboj, pokud tě budou hlídat tak bude vše v pohodě
@Tulipankaa
Jejda, tak to se moc pohodovému těhotenství nepodobá, co?
Tak ať už je jen líp a hlavně ať to vše spolu zvládnete až do konce. Už jste v půlce, tak to musí vyjít
. Děkuji, a i já tobě budu držet palce ![]()
@Lucoule
No taky si myslím, že bych to asi poznala. Kontrolovat mě budou, ale né každý den, takže pokud by se mi měl rozběhnout, tak to stejně bude doma. No na kontrole se na to přeptám, co mám pak případně dělat. Jestli mě mají odvézt k nim na kliniku nebo do nejbližší nemocnice? No ale chodím do Podolí a jsem z Prahy, takže by asi nebyl problém k nim. Tam asi spíš budou vědět co se mnou. Budu ale doufat, že se mi to nerozeběhne, protože to bych přišla o možnost vložení čerstvého embrya
. No, teprve dnes mě čeká první injekce a já už začínám být nervní jaký bude výsledek
. Jéé, to zase bude
. Bojim se,ale zároveň se hrozně těším ![]()
@Pučmeloun já měla náběh po odběru tak jsme nakonec měla KET. Oni někteří doktoři udávají že ty emrya co jsou mražená a následně rozmražená jsou odolnější. Ale kdo ví. Je to podle mě o náhodě