Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katy3011 cekame na vysledky a pak pripadne KET. Mela sem 4 vajicka, zustaly 2 embrya a pokud budou zdravy, tak KET, ale az za mesic, ted sem 14dc a s vysledkama jeste nevolali, takze uz nestihame. Od odberu bunky a zamrazeni je to 18 dni a maji na to 2 - 4 tydny, tak jeste neplasim a porad cekam, az se ozvou.
Ale uz sem zvedava a sem jak na trni, kdyz zazvoni tel, co ti budu povidat. ![]()
@radka.vos 2 ebrya tak to je pěkný výsledek.. já se příští měsíc poradím kdy na ivf můžu jít znovu.. mě ze 4 embryí třetí den jedno vložili a zbylým se zastavil vývoj..a to co mi vložili bylo také pomalejší, takže to nevidím.
@katy3011 no ja z toho moc nadsena nejsem, protoze jeste porad nemame vysledky. Muzou tam byt spatny chromozomy, z toho nemoci, downuv syndrom a pod. Navic ja mam ichtyozu (ekzem) a sem prenasec. Na holce to neni tak hrozny, ale pokud to bude mit kluk, tak je to mnohonasobne horsi. Takze je to takovy zatim, ze dost mozna ani ty 2 embrya nemame. Ale samozrejme doufam, ze aspon 1 bude v poradku. ![]()
Predpokladam, ze dalsi ivf uz dame s vyssi davkou a prodlouzeny protokol, protoze sem mela „jen“ 4 vajicka, tak bych rada trosku vic, kdyz je pak jeste moznost, ze nejaky budou postizeny. ![]()
Kdy u tebe probehl ET? Treba to zrovna da, musis verit.
![]()
@radka.vos v úterý.. fakt s tím nepočítám..všechny byly pomalý.. jedno jakš takš.., tak mi ho vložili, ale ten den i ty ostatní odešly.. tak to moc nevidím. No zeptám se příště zda by byla možná nějaká jiná léčba, kde bych měla těch vajíček víc.. Mám nízké AMH, tak nemám moc času. A to mi je 31 ![]()
@katy3011 aha, tak to ja mam naopak vysoky a stejne sem byla lakoma.
Me je 34, tak me spis tlaci vek.
Myslim, ze mezi stimulacema musi byt aspon jeden mesic pauza, aby si telo odpocinulo, tak uvidis, co ti povi doktor.
Do testovani mas jeste spoustu casu, ale treba se embryo v prirozenym prostredi jeste chyti. ![]()
@radka.vos no, uvidíme..uvažuji i o adopci.. nevíte jak přibližně dlouho se čeká na dítě?
@katy3011 pockej, to je tvoje prvni ivf, ne?
Na adopci mas jeste asi casu dost, vydrz, co udela 2 stimulace, pokud ti pozmeni leky. ![]()
Jinak jak dlouho se ceka netusim, ale pry je to fakt na roky, co sem nekde cetla. ![]()
@katy3011 ahoj znama adoptovala a vim ze to neni jednoduche. Rikala ze stale chodi socialka musíš s partnerem podstoupit psychotesty a rekla bych ze to je narocnejsi než IVF uz si nepamatuji co vse rikala. Jestli ti neni 40 zkusila bych ještě IVF. Uvidis nadeje umira posledni. Ja sama jsem ted 6 den po ET a je fakt ze mam nervy ale pokud to nevyjde jdu do toho znovu. Verim ze budu mit aspon 1 ditko ![]()
Ahoj holky, tak ja jsem dnes 2 DC, mela jsem zacit stimulaci, ale pojistovna mi jeste neschvalila zadost…tak jsem z toho docela takova v rozpacich. Dalsi mesic v pytli…
@Ledge ceka…
Jsem rano koukala do papiru a podminkou zahajeni stimulace je, ze je schvalena uhrada pojistovnou. A nejvic jsem nas… na CAR, protoze zadost odeslali o tyden dele, nez bylo dohodnuto. Takze se to nestihlo na tenhle cyklus. ![]()
@Ledge My jsme taky museli čekat, dokud neměli schváleno, že to bude. Ale je pravda, že my jsme měli schváleno za týden a půl od podání žádosti…
Dámy, jak je to s dlouhým a krátkým protokolem? Jak je od sebe rozliším. Doktor mi naordinoval léky, ale v tu chvíli jsem řešila tolik věcí, že něco jako dlouhý a krátký protokol mi vypadl z hlavy.
@Sashie Na dlouhý protokol se začíná stimulovat cca 22DC. Dostaneš injekci, která uspí činnost vaječníků. Takový malý přechod. Pak se čeká na MS, ta dorazí cca do 10dní. Pak Ti dle utz udělají rozpis léků. A začínáš stimulovat 5-8den MS. Stimulace cca 10dní, pak Pregnyl a opu. Krátký protokol, tam stimuluje už od 2dne MS. A předtím se nic jiného nebere.
@KackaP15 @Sashie Tak to jsem měla štěstí, u nás nečekali… Možná i proto, že šlo o čas, právě mi odbylo 39.