Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ajaandy vzuchova embolie hrozi pokud by se to aplikovalo do zily a taky by to muselo byt alespon 7ml vzduchu, takze malinka bublinka pod kuzi nic neudela.
@Oliinka Vítej,dostala si Zoladex? Narkozy se neboj. Já původně taky narkozu nechtěla, ale když mi doktor vysvětlil, co vše se může pokazit, do narkozy jsem šla. Vše bylo v pohodě. Teď se chydtám na druhý pokus a pod naekozu půjdu s klidem znovu.
@HankaS82 Ahojky a moc dekuju ![]()
Ano Zoladex - ty taky? Jak ti po něm je? Me celkem dobre.. za 14 dni na utz.
Jaky jsi měla prosim pocity po vpichu injekci s narkozou? Noc dekuju za podporu ![]()
Ahojky holky, tak u nás je všechno v pohodě
Prďolka má 9mm což odpovídá dnešnímu 6+6 tt. Viděla jsem i pulzovat
to vám je nádhera, když vidíte jak tomu malému „flíčku“ na monitoru tluče srdíčko. Je to fakt síla, když si uvědomíte, že tomu flíčku už funguje spousta orgánů ![]()
@Oliinka taky jsem měla strach, ale bylo to v pohodě, na odběru vajíček jsem byla v sobotu.. v narkóze se mi zdály i sny, bála jsem se zbytečně.
Včera jsem byla na ET 3 denního, všechny zbylé 3 už prý odešli, takže na zamražení nemám nic tak to u sebe vidím bledě..
@riana12 Já bych to nehrotila, neb si myslím, že sestra ví a má přehled. Ale můj muž to prostě řeší do poslední podrobnosti. Už je takový. Podle mě by byl problém, kdybych si třeba místo 250 píchla 150. Ale pár jednotek se ztratí… Ale muž už ráno uhnal sestru v CARu a že si bublinek nemáme všímat a jednotek je tam prý navíc až 75… =DD Myslím, že z nás mají srandu, protože pořád řeší něco ![]()
@Oliinka já si jdu pro Zoladex v pátek a za 10dni na Utz. Minule jsem měla stimulaci stejnou.Po Zoladex mi nebylo nic, akorát ms byla docela bolestivá. Pak jsem od 5dne MS píchala gonal. Když jdi byla ba tom Zoladexu, řekli Ti od kdy budeš píchat gonal nebo jen objednali na Utz? U koho jsi byla? Ohledně narkozy. Jelikož jsem byla dost nafouklá a bolelo mě všechno, tak jsem se na odběr fakt těšila. Napíchnou Ti kanylu, cítíš pár vteřin teplo v ruce, pak otevřeš oči a jsi na pokoji. Já se vzbudila úplně odločatá, žádný stav jak po opici, žádná bolest. Dokonce se mi něco zdálo. Fakt se toho neboj. Když bys šla bez narkozy, může se stát, že s sebou cukneš a dr Ti tou jehlou prořízne vaječník. A máš po IVF. Říkal, že po stimulaci jsou vaječníky prokrvený a byl by to průser jak Brno, ztráta krve, vaječníku a operace. Dokonce mi to bez narkozy odmítli udělat.
Holky, právě ležím v CAR po KETu a čeká mně stresování, jestli tam konečně ty vysněné // budou. Podle embryoložky by to prý měl být kluk, tak jsem zvědavá…
@Sashie za mna teoreticka otazka. aka velka chyba sa moze stat, ked ti proste bude par jednotiek chybat? myslim si osobne, este ako nezaujata, ze celu tu stimulku v CAR iba odhaduju. 10 zien s rovnakym HP a rovnakymi liekmi a davkami a aj tak kazda bude inak reagovat. par chybajucimi ml by som si az tak hlavu nelamala, ked dolezitejsi je spravny zaciatok stimulacie, ked sa este len rozhoduje, kolko folikulov a vajicok bude.