Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tulipankaa Ono právě i malé výkyvy těchto hormonů velmi ovlivňují plodnost, bohužel.
Já si taky plodnost navrátila díky hormonální józe a měření bazálky, nebýt toho, tak za sebou nemám tolik potratů, ale jen hromadu cyklů IVF a bez výsledků… Ale já měla problém s jinými hormony.
Mrkni i na tu hormonální jógu, ta je dostupná po celém světě, určitě i v Norsku. A ten Cenap si pročti, jsou i skupiny na FB ohledně přirozeného sledování cyklu a tam i vyhodnocujeme ty záznamy holek, co si nejsou jisté, nebo začínají, je nás tam několik, které tomu rozumíme víc do hloubky a chodí tam i Dr. Lázničková z Cenapu.
Myslím, že to by pro tebe byla teď mnohem lepší cesta než zkoušet další a další IVF a vrážet do toho spoustu peněz.
@raflash presne presne takovou radu jsem fakt potrebovala!!!diky moc!!!
tady ti doktori katastrofa kdo nezazil ani si nedokaze predstavit!!!opravdu jo hned napisu nebo zavolam a zeptam se te pani dr co doporucujes! a vse zkusim diky moc za rady!!!
tady kazda rada draha ![]()
Já jsem dnes byla na kontrolním UTZ 11 den a sliznice 9. dárkyně bude mít OPu v pátek
no prý jde vše jak má. tak manža musí darovat kamarády. a uvidíme jak to dopadne. nevím tedy kolik folikul má darkyně nějak jsem se zapoměla zeptat
no nevadí aspon se nebudu nervovat.no a když vše půjde tak jak má tak transfer by mohl být středa čtvrtek pátek no uvidíme.
@raflash
tak jsem jako první z tvých odkazů koukla na tu doktorku Lázničkovou, no a nemá teda moc dobré reference
https://www.znamylekar.cz/…rno.Rozhovor sem si také přečetla a skoro bych řekla, že je to prostě jednoduchá rovnice. Je to prostě o „zdravém životním stylu“. Což se pro mě rovná především zdravá duše, zdravé sebevědomí a láska sebe sama, pohyb a přiměřená strava s převahou zeleniny, luštěnin, ovoce…Tím nikterak nezavrhuji hormonální jógu! Jen je to prostě vše o tom najít sebe sama a být se sebou spokojená a mít se ráda. a vím, že v tomhle já mám velké rezervy. Takže rozhodně je co zlepšovat
.
@Pučmeloun Mno samozrejme, ze ji kolegove nepisou dobre reference, kdyz vystupuje otevrene vuci nim a vuci hormonalni antikoncepci ![]()
To by snad ani nikdo necekal, ze doktro, ktery jde proti proudu bude mit na znamem lekari dobre reference. Vzdyt to pisou kolega na kolegu… Uprimne mnoho mych kolegu, kteri jsou podobne jinde jako ona si ten profil tam uz zrusilo, aby meli klid.
Ona ale tvrdi, ze za ni stoji jeji prace a nasrani kolegove jsou ji u zadele. Znam ji roky a chapu jeji postoj. Kdybys mela zajem o realne hodnoceni jejich klientu, najdes jich mnoho v ruznych skupinach ohledne prirozeneho planovani cyklu.
Hormonalni jogu jsi asi nepochopila, joga ovlivnuje prave ty zlazy, ktere hormony vyrabi, zdravy zivotni styl je sice skvely, ale zlazy s vnitrni sekreci potrebne pro reprodukci nema jak ovlivnit. Pokud tedy nemas na mysli to, ze zena, ktera vazi 150kg zhubne a tim ji zacnou pracovat lepe vsechny organy ![]()
V kazdem pripade neni podstatne to se mnou jakkoli resit, ja radila oboji Tulipance, ktera je z meho pohledu jasny a vhodny kandidat na oboji. Ale chapu, ze tolik zmen neni pro kazdeho, mnoho lidi dnes vyhledava rychle reseni a pro ne je pak asi vhodnejsi nasypat 100 tisic do IVF a doufat, ze to klapne…
Problem je tehdy, kdyz ty zeny netusi, jak na tom jsou v ramci sveho prirozeneho cyklu a pak podstupuji IVF podle protokolu na prumernou zenu a nevyjde to pak kvuli uplne prkotine typu vhodneho nacasovani.
Proto jsem zde sdilela myslenku, ze to lze i jinak. Kdo chce a rezonuje to v nem, ten to zkusi, kdo ne, dela to jinak. Mame na vyber ![]()
Gratulujem k dobrym spravam z tehu kontrol ![]()
ja odpocitavam pomaly do MS. snad uz len tyzden. spinim ruzovo stale. sem tam trosku krvi. dokonca to neprestalo ani po nasadeni utrogestanu. ale nevadi, cakam MS, takze mam sancu, ze nebudem cakat na 1DC prilis dlho.
Krásný fotecky miminek
jentak dál ![]()
Nás zítra čeká 1.screening ![]()
@Tulipankaa to se divim ze to nedelali! Zkus si to vyzadat protoze nam genetika hrala velkou roli. Vezmou tobe i pritelovi(manzelovi)krev primo na genetiku.nam ji poprve taky nedelali a na druhe IVF uz ano. Melo by to tak byt, ze po prvnim neuspechu by to meli delat