Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Budu mít určitě miliontý dotaz, ale omluvte mou nezkušenost.. mám za sebou 2 IUI a dneska hysteroskopii a hycosy a zjištěnou nepruchodnost vejcovodu a doporučené mimotělní… ve středu - 11 DC jsem objednaná na gyndu ke svému mudr, abychom probrali další postup. Jak dlouho vám trvalo zajištění IVF? Co se týče pojištovny, všech schválení atd.. jde mi o to, když to ve středui s mudr začnu řešit, za jak dlouho mám tak očekávat, že bysme se do toho mohli pustit ![]()
všem moc děkuju a držím palce!!!
@baru-ska píše:
Ahoj holky. Budu mít určitě miliontý dotaz, ale omluvte mou nezkušenost.. mám za sebou 2 IUI a dneska hysteroskopii a hycosy a zjištěnou nepruchodnost vejcovodu a doporučené mimotělní… ve středu - 11 DC jsem objednaná na gyndu ke svému mudr, abychom probrali další postup. Jak dlouho vám trvalo zajištění IVF? Co se týče pojištovny, všech schválení atd.. jde mi o to, když to ve středui s mudr začnu řešit, za jak dlouho mám tak očekávat, že bysme se do toho mohli pustit
všem moc děkuju a držím palce!!!
Já nemám vejcovodu ani jeden takže jsem to měla jasně asi jako ty. Za měsíc a něco od první návštěvy CARU jsem šla na první ET ![]()
@Jane 6985 já se právě ještě ted bnojim návštěvy gyndy, aby mě nehnali na laparoskopii nebo na odstranění vejcovodu.. uvidim.. tak to je docela rychlovka.. tak uvidíme. a byla si uspěšná nebo ještě stále zkoušíte? ![]()
Ahoj @baru-ska,
taky nemám za sebou IVF s tvojí diagnózou, u na jsem já OK, ale partner má lenochy ![]()
No nicméně s lékařem jsme se domluvili na IVF někdy v polovině prosince a v tu chvíli zažádal VZP. To jsem byla 8DC, museli jsme počkat na 17.-22.DC to bylo někdy 23.ledna., kdy mi dali injekci, která nastimuluju umělý přechod. Po té jsem normálně dostala menzes a začala jsem stimolavat 5.ledna, 18.1. OPU a 23.1.ET.
Měla jsem dlouhý protokol ![]()
Hodně štěstí ![]()
@baru-ska no… To mi nedošlo, já byla dvakrát na laparo, jednou na „profukovani“ vejcovodu kvůli právě nepruchodnosti a do roka jsem tam byla znova kvůli mimodeloznimu ve vejcovodu, druhý byl taky špatný a tak sebrali oba dva. To je dost možné že tě pozene na laparo, nemám páru zda je možné nechat v těle nepruchodne vejcovodu nebo jak to chodí…
Já na poprvé úspěšná nebyla přežilo jen jedno vajicko z 9ti odebranych a to se neujalo. Teď mě čeká druhý pokus s větší stimulací, vajíček mám teď dvakrát tolik tak uvidíme po odběru kolik jich to zvládne 🙂 na gyndu se neboj, bude to jak to má být. ![]()
@Jane 6985 @Barca2016 děkuju holky. sptva jsem se zorientovala v těch vyrauech okolo iui tak jdu načítat výrazy typu opu, ket, et, icsi apod
moc vám držím palce at to vyjde co nejdřív!
@baru-ska píše:
@Jane 6985 @Barca2016 děkuju holky. sptva jsem se zorientovala v těch vyrauech okolo iui tak jdu načítat výrazy typu opu, ket, et, icsi apodmoc vám držím palce at to vyjde co nejdřív!
OPU je odběr vajíček, ket je kryoembriotransfer tzn zavedení zmrazeneho vajíčka, et je embriotransfer, zavedení čerstvého vajíčka… DEJ VĚDĚT PAK JAK JSI DOPADLA ![]()
Trošku mimo mísu, ale napadlo mě… Když se zadaří a v Car vám potvrdí těhotenství. Pak už se objednáváte a přecházíte ke své lékařce (myslím gynekologovi) nebo do nějakého období dochazite na kontroly do CARu… Nebo to záleží na vás ![]()
Děkuju za odpovědi nebo zkušenosti ![]()
@Barca2016 Já jsem zůstala v CARu můj gynekolog byl na vesnici a chtěla jsem zůstat tam tak mi dali papír na vyplnění vybrala jsem si jednoho a tak jsem u něj už skoro 4 roky
Ahoj ![]()
Ve stredu jsem byla na ET a jeste mam 4 mrazacky, kdyby tohle prvni nevyslo ![]()
Jsem 3 den po ET uz me neboli v podbrisku, jen obcas, ale skoro to necitim. Jak je vam, co jste po ET? A copak delate? Jen se valite, nebo takove ty bezne domaci prace? Home office?
Ja mam doma uz jedno ditko 6let, tak funguju normalne, jen se snazim netahat tezke veci, v tom mi pomaha chlap ![]()
@Antiel Cauky, Ja jsem 4 den po Et a taky necítím nic.. první den jsem měla teplotu 37.5 ale ze bych byla nastydla to ne. Nic v podbrisku me nepicha ale někdy trosku tahne večer. Jsem poslední dobou víc unavená a to je vše… funguji úplně normálně, jen chodím spát dřív a nezájem těžké věci. strašně chci testovat ale zas nechvi vidět negativní test ;(
Držím palečky ať nám všem vyjde!
@Antiel píše:
Ahoj
Ve stredu jsem byla na ET a jeste mam 4 mrazacky, kdyby tohle prvni nevyslo
Jsem 3 den po ET uz me neboli v podbrisku, jen obcas, ale skoro to necitim. Jak je vam, co jste po ET? A copak delate? Jen se valite, nebo takove ty bezne domaci prace? Home office?
Ja mam doma uz jedno ditko 6let, tak funguju normalne, jen se snazim netahat tezke veci, v tom mi pomaha chlap
Ahoj, já jsem taky byla ve středu a doma 7leté dítě. A dělám vše. Když jsem utahaná, tak si lehnu, ale to spíš přisuzuju utrogestanu.
Jinak podbřišek mě táhnul ve středu. Včera taková bolest jako před menstruací a jinak pohoda. Tak se trochu bojím výsledku. Nic zamraženého nemáme tak bych musela vše od začátku ![]()
Ahoj holky, podstupujeme naše 1IVF a ve středu jsem byla na opu. Odebráno 16vajíček. Není to bolest, že bych nevstala z postele, ale pořád to cítím. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vás po zákroku bolelo břicho?
@pejsekakocicka33 ahoj, dlouho. Prvni 2-3 dny hodne, pak to byla mirna polest az do ET. Bud v pohode 😊 telo dostalo zahul, tak se musi vzpamazovat. Pokud nemas vylozene krece, netece ti krev po nohou, tak je to v poradku. Takto mi to rikala doktorka v Caru
@pejsekakocicka33 já do té doby, než jsem dostala MS, kvůli OHSS ani nebylo ET, takže strašně záleží, jak to komu sedne… držím palce, ať tě to brzy prejde
Dobrý den, jak často máme sexovat, když chci otěhotnět? Děkuji za odpověď. Odpověď