Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Antiel právě mě trošku vystrašila doktorka hyperstimulákem, že mám hodně pít,… Že jsem dost hubená, tak těch 16vajíček bylo prý dost. Já teda ani nešpiním a ani ta bolest není taková, že bych se svírala v křeči, ale cítím to, hlavně teda když mám plnej močák
.. děkuju za odpověď, už jsem klidnější. ![]()
@pejsekakocicka33 první dva dny to bylo opravdu nepříjemné, pak už lepší… Ale třeba na „malé“ mě trochu spodek tlačil ještě třeba do 10.dne po OPU.
Já měla vajíček 15, takže podobné… Je to hodně vpichů a musí se to zahojit.
Hlídala bych si teplotu a jestli nejsi nafoukla opravdu jako abnormalne ![]()
Hodně štěstí ![]()
Holky, všem moc děkuju
a přeju ať všechny najdete vytoužený // ![]()
Holky, mám dotaz…
Odebrali mi 6 vajíček, z toho 2 nezralá, tudíž máme 4.
A teď k dotazu, nevíte někdo, co to znamená? Naše klinika to má takhle přes web, takže si nevolám a v jejich vysvetlivkách nemůžu to druhé najít…
máme tam napsané: 1×2PN, 3×0/1, plus teda je napsané, že všechny 4 jsou vyhovující embrya.
2PN je oplodněné vajíčko, to vím, ale ty 3 vajíčka, co může znamenat to 0/1? Je to první den vývoje…
@ButerflyP taky mám už dost těch injekcí. Od září do silvestra jsem jich do sebe napichala asi 60. I když mi během stimulace i po OPU a transferech bylo dobře, tak chci chvíli klid a nemyslet, kdy si co píchnout nebo zavést.
Ahoj holky, jdu se s váma poradit než začnu plašit.. dopoledne jsem byla hrozně unavená tak jsem na chvilku usnula. Vzbudila jsem se s hroznýma křečema v podbříšku tak jsem si dala jedno magnézko. Pak to trochu povolilo a teď odpoledne zas. Dala jsem si druhý a vůbec mě nenapadlo řešit, jestli to nemůže negativně ovlivnit uhnízdění. Jsem 3.den od ET. Magnezko jsem brala už při IUI a stimulaci aby byla děloha v klidu. Ale teď si nejsem jistá, jestli jsem udělala dobře.. ![]()
@Anca12345 ahoj
o tom moc nevím ale tady jsem něco našla, dnes pomůže.
https://www.procreaivf.cz/faq/dotaz-263
Ahoj holky,
Jsem 6.den po ET a včera jsem začala trošku špinit, dneska je to o něco víc, ale nejde o krvácení. MS by měla přijít až za 3 dny. Máte s tím někdo zkušenosti? Doufám, že je ještě šance, ale bojím se, že je to jasný signál konce🥺
Ahoj, zalezi na barve toho spineni, snaz se zachovat klid, dokud doktori nepotvrdi konec je vzdy nadeje.
Jinak ja dnes take 6.ty den po ET a jelikoz me @Barca2016 nahlodala tim, ze chce vedet na cem je, tak jsem take testla a doufam ze nejsem jedina ktera pididusika vidi.
Drzim nam vsem palce at se tem dusikum dari silit ❤️️
A tobe @Jitule 1108 at spineni slabne, muze to byt z nidace
Příspěvek upraven 31.01.21 v 13:15
@ButerflyP
Jj vím, že dokud nepotvrdí konec, je šance, ale to čekání je peklo. Já test včera a negativní, ale to chápu, že je ještě brzy.
Každopádně nejsi jediná, taky vidím pididucha a my c mu držím ✊ ✊ ✊ ✊ ✊
Ahoj @Jitule 1108,
Těžko říct, co to může znamenat.. Bohužel i tu špatnou variantu, ale nezoufej.
U první těhotenství jsem zhruba týden nebo nějak pět dní před očekávanou menstruaci 2-3dny spinila, vcelku dost protože jsem si myslela, že jsem dostala o týden dřív menstruaci, drzim ti palce.
Celé těhotenství pak proběhlo naprosto v pořádku, takže uvidíš…
@ButerflyP, vidím ho
to je nádherný, já jsem teď tak prdlá, že od ducha jsem testovala každý den.
Já totiž nemám vůbec žádné příznaky, takže ta sílící čárka mě uklidňuje
a říkám si že po těch 3,5 letech kdy jsem čuměla na jednu čárku, si to prostě teď budu užívat
![]()
@ButerflyP já momentálně takto, 5.den sotva viditelný, 6. den takový pidi duch no a dnes jsem 8. a už tam jsou pěkný čárky ![]()
Včera večer mě bolelo v podbřišku, ale až večer a občas mě jakoby pálí prsa, ale to jsou vždy chvilky a pak ok.
No už abych měla i vyjádření z krve a to už se snad uklidním ![]()
Carecky ti krasne sili, verim ze te budem v tomto nasledovat.
Jinak prsa me pnou od chvile ET, uplne citlive bradavky, podbrisek zatim tuk tuk necitim, proto taky ten test.
No ja se uklidnim az tak ve 12tt kdy vyjde dobre triple test a bude bit srdicko.
Ale klidnejsi jsem, ze opet ta nadeje vykresana v CARu je ![]()
Vsem preji Fajn slunickovou nedeli, protoze ma byt zase tyden seda obloha a pliskanice a vitamin D je potreba.
Ahojte, tak při neděli update. Ze čtyř zralých vajíček máme po 48 hodinách po oplodnění (2.den kultivace) 2 šestibuněčná embrya. Další dvě se zastavily ve vývoji.
Mám trochu depku. Z celkového počtu 6, kdy 2 byly nezralá, máme už jen 2.
A to je prý nejkritičtější den 3.den, takže se děsím zítřka…
@123_nik píše:
Ahojte, tak při neděli update. Ze čtyř zralých vajíček máme po 48 hodinách po oplodnění (2.den kultivace) 2 šestibuněčná embrya. Další dvě se zastavily ve vývoji.
Mám trochu depku. Z celkového počtu 6, kdy 2 byly nezralá, máme už jen 2.
A to je prý nejkritičtější den 3.den, takže se děsím zítřka…
My meli 5 odebranych 1 selhalo hned do druheho dne a dve neprezily oplodneni, ted mame dve
vim jak se citis, musis porad doufat…ja se dozvim v utery jak to vypada 6ty den po odebrani a oplodneni a to jeste musi do re projit genetickym vysetrenim ![]()
Drzim palce ![]()