Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky… jsem 3.den po ET s přestalo mě bolet břicho, ty dva dny po bolelo, dneska nic. A já už jsem tak zblbnutá, že nevím, jestli je to dobře nebo špatně. ![]()
Pravidelně mi bývá odpoledne špatně od žaludku, ale to asi může být práškama, že? Beru progesteron a estrofem…
Na test jdu rovnou na krev 17., prý testovat se doma předtím nemá moc smysl…
Jsem z toho celkově hodně nervózní, i když se snažím hodit do pohody, ale pořád mám spíš obavy, protože je to naše jediné embryo, zbylé 3 to nedotáhly ani do stadia moruly, transferovali mi blastocystu… a umocněno je to ještě tím, že jde o naše 2.ivf, při 1.nezískali žádná vajíčka, tak si říkám, jestli nebude problém v kvalitě mých vajíček…
Asi se potřebuju jen vypovídat
![]()
Ahoj holky,
Zítra jdu na HCG po 14dnech od ET v patek bylo jen 23,66 ale na testu alespoň slabé dvě čárky, dnes ze zvědavosti testy úplně sněhobílé, takže počítám s nejhorším, ale nechce se mi s tím smířit.
Také si myslíte, že když už na testech není ani duch, ze to bylo biochemické, že?? Nebo je tu někdo kdo měl podobně a ještě to dopadlo úspěšným těhotenstvím??
Každopádně zítřejší krev ukáže zda se nemohou ty počůrávací papírky přecejen ještě mýlit.
Jediné co mě uklidňuje jsou ještě 3 zamražení miláčci.
Jak je to s následnou MS po nevydařeném ET?? Jen vysadí léky a dorazí? Nebo sledují jak klesá hcg?
@ButerflyP to mě mrzí… U mě hned vysadit léky a do dvou dní MS přišla sama. Myslím že to je tak všude… Mě má dneska přijít email ale moc naději z 12ti odebranych na zamrazení mělo jen jedno… Zavedli mi včera blastocytu. Minule mi zaváděli HB a taky to nedopadlo… Taky svoje naděje moc nevidím… Ani na mrazácky.
Se zbytkem ti neporadím, já měla bílé testy od začátku 🌻 mrazacci jsou super že máš ❤️️
@Jane 6985 píše:
@ButerflyP to mě mrzí… U mě hned vysadit léky a do dvou dní MS přišla sama. Myslím že to je tak všude… Mě má dneska přijít email ale moc naději z 12ti odebranych na zamrazení mělo jen jedno… Zavedli mi včera blastocytu. Minule mi zaváděli HB a taky to nedopadlo… Taky svoje naděje moc nevidím… Ani na mrazácky.
Se zbytkem ti neporadím, já měla bílé testy od začátku 🌻 mrazacci jsou super že máš ❤️️
Moc děkuji, můj partner věří, že mohl být test vadný
no já měla dnes sen o dvou normálních čárkách na testu, ale bohužel jsem se probudila a na testu sněhobílo, což mi na základě hcg v krvi v pátek kdy bylo 23,66 nesedí že by to neukázal test, ale stává se to už aby bylo zítra 14h a já věděla alespoň zda tedy je naděje a malé bojuje, nebo už se mám loučit.
Moc ti držím palce ať se tentokrát blastocysta chytne, to jsi do toho šla hned?? Obdiv, ale to dělají jistě hormony, já si říkám že hned do toho nepůjdu ale třeba je pohnojeno pro další, no vůbec nevím, tak moc si miminko přeji. A přeji ho všem tady.
Děkuji za podporu, že jste tu se mnou. jdu vařit ať zaměstnám hlavu.
@ButerflyP první stimulaci jsem končila v půlce prosince. Druhou teď… Šla jsem hned protože měsíce ubihaji a roky se plní pro úhradu pojišťovnou… Dej vědět jak dopadla krev ✊
@123_nik nemá cenu se pozorovat, i když je to těžké nad každým píchnutím nepřemýšlet… A po ivf procesu je to ještě náročnější.
Mě břicho různě pobolívalo od půlky stimulace a bolest i nafouknutí zmizely až tři dny po vysazení progesteronu.
Progesteron zavádíš vaginálně nebo polykáš? Žaludek často dráždí, prober s dr.
Netestuj, i když je to o nervy, řiď se pokyny dr, jestli máš testovat za 14 dní nebo jít na krev, tak proč testovat dřív, když příroda to stejně může zamýšlet jinak…
Jakou máš hladinu amh? Kolik bylo folikulů při prvním odsátí a jak dr vysvetlil nezralost vajíček? Jestli bylo i málo folikulů, kolik dní a jakou dávkou jsi stimulovala?
S kvalitou vajíček by mohl pomoct inositol, čistý prášek. Žádné další preparáty nemají moc smysl.
Pokud na druhý pokus vajíčka získali, ale embrya se pak přestala vyvíjet, do třetího dne je to kvalitou vajíček, od třetího dne je to problém spermií.
Meli jste metodu icsi?
Genetiku obou máte?
@ButerflyP ahojky, to me moc mrzi
bohuzel, i kdyz s tim nemam zadne zkusenosti, si myslim, ze to bude biochemko
kazdopadne se drz, vim, ze to musi byt hrozny napor na psychiku
ja vzdycky, kdyz se stane neco spatneho, snazim se na tom vsem hledat to „dobre“… Vim, ze se to dela tezko, casto to nejde hned, ale zpetne se k tomu vratim a vzdycky tam aspon neco malo „pozitivniho“ najdu… Mozna je to jen takova „berlicka“, ktera mi pomaha se se vsim spatnym lip smirit, ale muzes to taky zkusit, treba ti to taky trosku pomuze
![]()
Zdravím,
holky, bylo někomu špatně 2 dny po KET?, nebo bolesti v podbříšku?
@makystu1 tady je většina po první stimulaci, pár holek po ET, lepší ptát se v diskusích ke KET ![]()
Ahoj holky,
Bohužel dnes HCG méně než 4, takže první IVF nevyšlo ![]()
Prý bych to měla do týdne dostat…
Všem ostatním co to vyšlo přeji ať to dotáhnou až do října
![]()
@ButerflyP To mě mrzí. první se povede málokdy. Příští už je větší šance
Držím palce. Já jsem teď po inseminaci, další IVF kdyžtak až v květnu.
Tobe nezbyly zadne zamrazene?? Omlouvam se mozna jsi to psala, ale je nas tu dost, tak se nepamatuji.
Chces dat telu oddych? Ja ted take presne nevim jsk se zavhovsm chvili si rikam bude pohnojino, zkusime hned KET, protoze to pry stavi kdyz 13dni od MS mi zkontroluje sliznici a kdyz to bude ok, tak muzu jit na KET jeste ted na konci unora, pokud to tedy dostanu brzy. No a jinak take premyslime nad moznosti pockat, jenze ja uz budu mit za 15mesicu 39, takze abychom eventualne jeste dve placene IVF cykly pojistovnou stihli…
Dnes mi rekli ze KET pojistovna nehradi, takze ono dalsi vydaj v jednom mesici take nic moc, ale je mi jasne ze bez penez se da nejak zit ale zit nadale bez deti se mi nechce…
@ButerflyP Je dobré zkusit hned KET, jelikož tělo býva nějak těma hormonama nakopnuté. Proto nám i doporučili hned alespoň i to IUI. Já být tebou tak určitě jdu hned.
I za tu cenu, že na tom finančně teď vykrvácíš.
Mně bohužel odebrali 6 nezralých vajíček (přitom 18 folikulů).. Příště jiný protokol. A na to už musím dát tělu pauzu. Je mi 32.
Když jsem byla v 8 letech na slepáku, odebrali i jeden vaječník - do teď jsem to nevěděla. Odhalila to až laparoskopie v říjnu 2020. Ovuluji každý měsíc z toho jednoho vaječníku, takže on převzal funkci toho chybějícího. Mám pocit, že díky tomu mám nižší rezervu vajíček..( ale to mi nikdo nepotvrdil/nezkoumal).
Vlastně celou dobu „čerpám“ jen z toho jednoho.
Holky. Prosím vás. Vyšlo mi nic moc predoperacni vyšetření. Zvýšený tep a zvýšený cukr. Zítra mám mit odber. Myslíte. Ze se uskuteční? Mam strašný strach…
![]()