Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pp12 moja ráda bych ti poradila ale to je tezke… každá tady za sebou máme šílený věci a věř mi nezblaznis se
já jsem si časem zvykla a po těch letech a nespoctu pokusů a neúspěchu se spíš divis když tam ty dve čárky najdeš
hlavně věřit myslet pozitivně a těšit se ono i to štěstí se jednou unaví ![]()
Holky dva dny starý a dnešní test. Fuu 🤫 🤫 jen nic nezakriknout. Testovat mám až 18teho🌻 🌻
Ahoj holky, jdu si prosím pro radu podstupuji první ivf. Dnes jsem začala s první dávkou injekce Bemfola. Nevadi, že jsem si to pichla až teď navečer a ne ranno
@Katulina77 píše:
Ahoj holky, jdu si prosím pro radu podstupuji první ivf. Dnes jsem začala s první dávkou injekce Bemfola. Nevadi, že jsem si to pichla až teď navečer a ne ranno
Já jsem to u první stimulace taky pichala až večer. Ale prý lepší ráno no těžko říct. A ty další bych pichala dopoledne už kdyby to šlo…
@Jane 6985 nemůžu mám to na čas musím stejně jak dnešní. Děkuji ale za info. Snad jsem to nepokazila.
@Katulina77 píše:
@Jane 6985 nemůžu mám to na čas musím stejně jak dnešní. Děkuji ale za info. Snad jsem to nepokazila.
Jasný… Mě to zabralo i když jsem pichala večer…
@ButerflyP píše:
@Jane 6985Ahoj skvele zpravy, preji at carecka sili. Me silila dva dny a pak zacla slabnout, bylo z toho po prvnim ET jen biochemicke, vcera mi ten minipludek odesel, tak snad se telo da do poradku a bude na utz sliznice vhodna na KET, pry je pohnojino, tak uz jen vybrat spravne emryjko.
A co vy ostatni? @Barca2016 @nettee a spol??
Jak se Vam vede??
Dobré ráno všem,
Buterflyp díky za optání, mě se daří fajn, už občas začínají doléhat ranní nevolnosti, akorát vlastně nejsou ranní, ale až večerní, jak si lehnu, tak se mi začne chtít zvracet a nemůžu usnout.
Ale jinak necítím nic jiného, jen jsem celkově unavená, trošku bych to přirovnala ke stavu před nějakou chřipkou, kdy si říkáte „něco na mě leze“.
No a jak pokračujete vy? Na kdy máte v plánu další transfer? ![]()
Ahoj holky, potřebovala bych radu…absolutně nevím co mám dělat. Jsem bezradná. Po 2 letech snažení, teď tohle…
![]()
Byla jsem na tom odběru a vzali mi 7 vajíček, a po 5denní kultivaci zbyly 3 embrya. Doktor mi řekl, že na vyšetření genetiky
(zjistili nám translokace chromozonů) je to strašně málo. Doporučil mi následující postup: 1. bud se vyšetří ty 3 embrya - může se stát že nezbyde nic a nebo 2. druhá stimulace ať získám více vajíček a pak vše půjde na genetiku. Co myslíte? Nemáte někdo zkušenost? Já fakt nevím co mám dělat…
je mi z toho fakt smutno…už 3 dny bulím. V srpnu mi bude 30.
@Monisek666 ahoj, my posilali na genetiku jen dve a slo to. Taky nam byla nabidnuta moznost nasbirat dalsi, ale u nas s partnerem zadny geneticky problem nebyl (genetika embryi se delala kvuli chirurgickemu odberu spermatu u pritele TESE), takze jsem verila, ze to klapne
z genetiky se nam vratily obe jako zdrava, ale asi mit zjistenou nejakou genetickou vadu u me nebo u pritele, nasbirala bych si dalsi… Kazdopadne rozhodnuti je na tobe, s tim ti asi nikdo moc nepomuze
preju hoooodne stesti ![]()
Jinak me je 31 a mam za sebou teprve prvni transfer pred necelym tydnem ![]()
@Monisek666 jsi mlaďounká, být tebou, tak podstoupím druhou stimulaci a na genetiku pošlu rovnou víc kousků.
I když je to na dlouho (než budeš moci znovu stimulovat a než budou embrya po genetice), tak za ten klid to stojí.
Z věku rozhodně nezoufej, vždyť je ti 29 ![]()
Mě by spíš bylo smutno z těch 3 po PK. Zkusila bych inositol… Dost záleží na AMH, no.
Bude to dobré ![]()
@Jane 6985 Drzim palečky, ať se čarky neztratí a mimi je tam kde má být.
@nettee Ty jo uz
, to je uzasne, tak hodne zdravicka
@Barca2016
Teprve pujdu ted po bioechemicke gravidite na utz, takze nevim kdy pujdu na KET, ale mohlo by to byt asi v breznu.
@Monisek666
Bohužel ti neporadím, ale spíš bych vyuzila dalsi ivf a poslala jich na test vice, ale me uz je 37,5 ty mas jeste dost casu na dalsi ivf, udelej to podle toho co ti rika telo jak se citis, jestli zvladnes dalsi ivf, tak bych poslala na genetiku vice a pak uz bys mela jiste KET prenosy zkontrolovanych emryi.
@ButerflyP Nemám vejcovody… Doufám že bude 🙂 ale víme že to je jen začátek..
Tobě držím moc palečky v dalším pokusu, určitě to už vyjde.
@Monisek666 volila bych asi podobně jako píšou holky, zvážila bych, jestli me tělo je fyzicky a psychicky připravené na další stimulaci a na genetiku bych poslala více embryí. Jsi ještě mladá, určitě to bude v pohodě.
Mě bude za chvilku 35 a teď jsem podstoupila 1. KET.
Držím palce!