IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
9.8.17 14:20

@Weki Já jsem učitelka, takže mám prázdniny :D Doma ale nesedím, zbláznila bych se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
9.8.17 14:36

Lexa88: Určitě ano, vítej. Takže také čekatelka dobrých zpráv. Držíme palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
9.8.17 14:37

Weki: no, tak možná to máme podobně. Já zatím ani duch. V pátek se ozvu, počítám až někdy odpoledne, mám na 10h krev a na 11:30h vyšetření. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
9.8.17 16:48

@elizcooper Brala jsem Prednison a utrogestan 2-2-2,bohužel neuznizdilo. Pořád dokola jsem si říkala, co jsem udělala špatně :nevim:. Byla jsem doma pěkně v klidu, nic jsem nedělala :). Jinak chodím do Pronatalu, tam jedu az 21.8. Když přišla menzes, Tak jsem po domluvě byla na krvi u mého gynekologa, abych se nemusela hnát k nim :D.
Držím palecky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
10.8.17 09:35

Evva21: Nic si nevyčítej, je to kruté, ale zkrátka to ber, že to tak mělo být. Lepší hned teď takto na začátku než kdyby se už mimi začalo vyvíjet a pak nastal nějaký větší problém. Třeba dáš pauzu a vymyslíte další postup v Pronatalu. Zbyly ti ještě nějaká embryjka zamražená? :mavam: Já jsem z Moravy, jezdím do Zlína. Držím Ti taky pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.17 10:02

Ahojky taky se zeptám i tady chystáme se s manželem na Ket, prý se nejdřív berou prášky pak nějáký ultrazvuky a pak je už ten tranfér? Kolik dní to trvá celkově a cena? Tady jedná přažská klinika chce 9500 Kč je to dobrá cena nebo drahý?
Předem děkuji za odpověd

• Citovat
  • Upravit
432
10.8.17 10:41

Anonymní: prášky a injekce si pícháš to je tzv. stimulace. Já jsem teda samoplátce a platila jsem léky, punkci a transfer, narkózu, zkrátka všechno a platila jsem 36500 Kč, takže 9500 Kč je cena výborná. Přeji hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.17 10:47

Elizcooper: A jak dlouho se stimuluje?

• Citovat
  • Upravit
339
10.8.17 11:09

Anonymní: myslím, že tu dochází trochu k záměně pojmů. KET = kryoembryotransfer - tedy zavedení embrya, které už bylo dříve odebráno a zamraženo.
Ty se ptáš asi na IVF, tedy na celý cyklus.
Doporučuju mrknout na stránky dvou tří center asistované reprodukce, mívají to tam pěkně vysvětlené včetně těch zkratek i průběhu.
Kdybys pak měla dotazy, ptej se ;) Ale srovnávat cenu celého IVF s KET prostě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
10.8.17 11:22

@elizcooper Jsem z jižních čech a do Pronatalu jezdim do ČB. Jsem už v pohodě :). Obdivuju spoustu holek tady na emiminu, co toho mají za sebou. Já jsem trochu mekkci povahy. Ze všeho si dělám hlavu, nad vším moc přemýšlím, No mazec… :mrgreen:

Mrazacky bohužel nemáme, měli jsme dvě vajíčka a prodlouženou kultivaci, zůstalo nám jedno na transfer a druhý nedopadlo. Tak opět další ivf od začátku :). Mně to vyšlo kolem 20 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
10.8.17 11:41

Anonymní: je více postupů i možností, začíná se po menstruaci, nejdříve léky, pak injekce. Mně to trvalo cca 14 dní do odebrání vajíček, nevím jak to měly holky. Některé psaly, že měly dlouhý protokol, to je prý stimulace přes dva cykly. Takže to může být různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
10.8.17 11:48

Evva21: Je fakt, že někdy je nejlepší to trochu házet za hlavu, ale ne každý to se svou povahou zvládne. Já jsem klidná v tom, že už jedno dítě mám a prostě to druhé bych brala jen jako bonus navíc. Myslím si, že je fajn mít sourozence, ať pak člověk není sám, když se rodiče ztratí. Takže bych to hlavně přálá své dceři, ona by si sourozence moc přála. To máš podobně s těmi vajíčky, mně vzali tři, ale oplodnitelné bylo jen jedno, takže nic do rezervy. Pokud to teď nevýjde, asi už do toho znovu nepůjdu. Je to spoustu peněz a často si musím brát volno z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
10.8.17 13:53
@Weki píše:
@dehors a jaké to bylo, TO vyslovit? Já měla úplně zvláštně krásnej pocit :srdce: Ale zároveň jsem si u toho oznamování uvědomila, že tomu sama ještě nemůžu uvěřit :)

Bylo to úplně normální o tom mluvit. Jen mě překvapilo, že sekretářka firmy, kterou jsem nikdy neviděla mi gratulovala a zeptala se, jestli to bylo plánovaný. to mě překvapilo a jen jsme kníkla, že „moc ne“. no, halt se asi člověk musí při tom oznamování připravit na různý otázky.
Jo a ještě jsem teď někde četla - a to mi přišlo hezký, že dřív se říkalo o prvních třech měsících, že žena „je v naději“, zatímco pak už „čeká dítě“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
10.8.17 13:56
@elizcooper píše:
Dehors: je to fajn pocit takhle odmítat zakázky, že? :)

nooo.. abych pak nebyla v situaci, že dítě nikde a práce taky nikde :-O ultrazvuk mám na konci srpna. do té doby se budu mírnit a neoznamovat :lol:
no, trochu divný je, že v pondělí jsem měla hcg 605, včera 1356… a stejně asi budu pokračovat v testech, abych aspoň rámcově věděla, že je všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
10.8.17 14:08

Dehors: Dítě už je ve Tvém lůně! To je skvělé, hcg ti roste závratným tempem. Máš takové citlivé testy nebo chodíš na krev? Žena v naději je hezky řečeno, takže my jsme taky ženy v naději. A ty už jsi dala výpověď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí