Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@dusanka to nemate prodlouženou kultivaci. Když jsi měla v so odběr a zítra transfer. Tedy jestli jsem pochopila, dle toho co píšes ![]()
@Akulínek85 mě doktor řekl cca 5dní po ovu, protože mi budou dávat 5denní embryjko, tak aby to asi časově korespondovalo
@dusanka aha, já myslela, že když už máte dvě děti, že raději zvolíte 1.
@Akulínek85 Nám řekli úplně to samé. Teď už ti to bude utíkat. Co si pichas za pera? Ja mela gonal a brala jsem taky Prednison.
@edika85 Aha, no já si musím předoperační zařídit sama, takže zítra mažu k doktorce a ona mi to napíše - myslela jsem, že mi také jen vezmou krev a udělají základní vyšetření u praktické lékařky, ale moc to nevypadalo
tak jsem zvědavá, co mi zítra poví.
@Evva21 Já mám gonal a cetrotide + prednison. V sobotu mi dají další dávky.
@Akulínek85 mě doktor řekl, že záleží na věku, ale že se snaží už omezovat vícečetná těhotenství, že jsou několikanásobně rizikovějśí. Ale myslím si, že kdyby sis dupla, že chceš dvě, tak ti to nemůžou asi zakázat. Je to jen formou doporučení. Mě moje embryoložka řekla, kolik mám embryí a Vzhledem k mému věku mi doporučuje vložit pouze jedno.
@Akulínek85 Tak to mi pak dej vědět, jak to probíhalo. Je možné, že jinde to předoperační řeší více. Já jsem byla taky překvapena, že to byla taková rychlovka.
@edika85 Vidíš me se nikdo neptal na kouření ani kafe. Vyplnila jsem s přítelem dotazník, ptali se nas na různé onemocnění i v rodině, alergie atd… to byla první schůzka. Druhá schůzka byl odběr v době menzes a třetí schůzku jsem vyfasla pera.
Hodně přečtu přes zimu, úplně se těším na vikendy a relax s knihou. Přes léto mám mene času. Jezdíme na ryby, tak se venuji čtení a nebo na dovolené ![]()
Holky nikdo z vás tady nezačínal s Decapeptilem? Nevím, proč mě naordinoval dlouhý protokol. Nevíte, na co to může mít vliv?
@Akulínek85 Ja jsem docela cumela, ze jsem musela mít i ekg na predoperacni. Nikdy dřív ho po mě nikdo nevyžadoval. Cetrotide jsem měla taky, někdy kolem 18.00 jsem si ho pichala.
@edika85 jsem zvědavá co naordinuji teď me. Poprvé jsem měla krátký protokol, Ale docela vysoký jednotky. Po druhé zkusíme jiný protokol. Počítám, ze budu mít dlouhý
@Evva21 A to bylo to před operační vyšetření? Mě krev brali někdy asi týden před odběrem vajíček. 3. den cyklu mě brali krev akorát, když mi dělali hormonální profil, jinak na tom před operačním vůbec neřešili jaký den cyklu jsem. Jo vím, že jsem si ještě musela zažádat o kartičku s krevní skupinou. Jinak to asi bylo vše.
Já právě čtu hlavně v létě u vody nebo v dopravních prostředcích. Doma jsem si hodně navykla na tu televizi, vím, je to ostuda ![]()
@Evva21 tak ekg jsem taky neměla. Pane jo, na mě jde panika, že tady nejsou tak precizní
a to jsem byla na jedné z nejlepších klinik.
@edika85 Predoperacni jsem si obehla tři dny před odběrem. To mi vzal praktický lékař krev, měřil tlak. Druhý den jsem měla výsledky a napsal závěr, ještě dodal, ze jsem alergik. Na to vyšetření EKG jsem si obvolabala ordinace kardio, kde by byli ochotný mě vzít.