Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@skubanek 86 Ahojky, u nas uz take vse dotahuji do konce. V patek jeste probehne velky uklid, ozdobime vecer stromecek, az se rano Sandra probudi bude stat v obyvaku (ale ne moc dlouho asi
). Jinak mi teda zbyva zabalit jeste asi 3 darky, ale na to potrebuji vic času. Tak to udelam streda, nebo ctvrtek, az bude manzel doma
. Jinak si svatky uzijeme v klidu a v pohode v kruhu rodinném.
A kdyby jsem uz nestihla napsat, tak vam preji krasne prožití svátků vánočních, i mnoho zdraví do Noveho roku
. Uzijte si pohádkový štědrý večer ![]()
V Novem roce zase tady pa ![]()
Opožděně přejeme se Štěpánkem krásné a pohodové svátky a šťastný Nový rok
u nás proběhl ježíšek na jedničku, Štěpánka víc zajímal balící papír a mašle jak dárky
Na večeři si strašně pochutnal, udělala jsem mu rybí prstíky a vařenou bramboru ve slupce, ty on miluje a hříbkovou polívečku, no mlaskal si jak nikdy
okolo stromečku pořád pobíhal a poskakoval, snaží se chytat světýlka a sundavá nám třásně
potm písni, jak to prožívala Sandruška, papa po Novém roku
![]()
@skubanek 86 Ahojky dekujeme
. U nas to probehlo v pohode jen teda presne na stedry den mela Sandra reakci na to ockovani mela 38 teplotu a dopoledne byla uplakana a mrzuta vecer uz to bylo dobry
. Stromecek stale stoji bez úhony
vubec si ho nevsima okukovala asi 10 minut chtela ho zacit likvidovat ale rekla jsem ze nesmi ze by nas Jezisek potom uz nenasel tak rekla jo a sla od nej no a uz si ho pak ani nevsimla
. Sandra mela k veceri hovězí vyvar domaci vinnou klobasku pecenou v troube bez oleje s bramborovou kasi no sprdla to rychleji nez my
.
Tak je fajn ze jste si Vanoce taky pekne uzili
. A co Silvesta jdete nekam? My ne mamka je po operaci takze se o malou nemuze starat takze bzdeme doma odpocivat ![]()
Ahojky, tak mi jsme byli na silvestra u našich na chatě s míma sestrama, ale moc jsme si ho neužili, Štěpánek dostal 31 prosince ráno teloty a na večer už to šlo rychle na horu, měl 40 stupňů, dělali jsme zábaly, byl chudák úplně hotový, před 12 hod mu to začalo klesat, jinak by jsme jeli hned na pohotovost.Tak jsme si připili děckým šampaňským a s mojím jsme si lehli za malým, do rána jsme ho hlídali. Ráno už horečky neměl, jen byl strašně uplakaný a protivný, držel se mě jako klíště. Dnes už je to zas ten náš koblížek ![]()
@skubanek 86 No teda
chudacek maly
hlavne ze uz je v poradku
. A co to bylo? Viroza myslis? Teda ted toho řádí plno Sandra se teda zatim drzi ale to jen proto ze chodime ven tady u nas bydlime 2 km od Kutne Hory takze tu je klid jak na vesnici. Zrusila jsem vsechny navstevy az ta chripkova epidemie skonci a do zadnych detskych heren prozatim nechodime. Proto se Sany drzi ale kdyz to clovek ma chytnout tak to proste chytne a neubranis se ani kdyby jsi nechodila vubec nikam..
Tak hodne zdravicka v Novem roce ted uz se to pomalu bude blizit k jaru a bude to zase krasny
![]()
@skubanek 86 Ahojky dlouho jsem se neozvala od Vanoc se nas drzela chripka a meli jsme ji vsichni na stridacku Sany asi nejdyl 16 dni a ja byla za mesic 2× nemocna
. Jak se vam dari co noveho? Sany je obrovska vsichni kdo nas neznaji si mysli ze ji jsou 2 roky a uz se mi stalo ze se me i maminky ptali jake ma postizeni
jako ze je opozdena… Neni ted ji bude 17 m a podle dr je na svuj vek hodne napred ale tim jak vypada o dost strasi se bohuzel setkavam s temito reakcemi
. Trapi me to… Sany je sikovna uz krasne mluvi teda spis opakuje slova ale uz dava do spojeni i kratke vety jako napr. Tam ne… nebo hapalo to… umi asi 20 slov a dokaze je pouzit v tu spravnou chvili. Ale to ze mi ted tak casto maminky rikaji to jeste neumi to a to a ona ma nejakou vadu? To me uplne ničí ![]()
@Petka199 Ahojky,nic si z toho nedělej, těm sečtělím a moooc chytrým maminám hned odpověz, že není opožděná, ba naopak je hooodně dopředu, že na svůj věk nevypadá a ať si každá trhne. Náš Štěpulda neumí spojovat slova jak Sandruška a to je starší
je takový bojácný a nemá rád, když na něho malé děti sahají a muchlají ho, hned začne pištět, taky by si mohli jiné maminky myslet, že je asociální, hned bych je hnala
měli jsme u nás karneval, Štěpulda si kostým užíval a pořád běhal mezi lidma a ukazoval se ![]()
@skubanek 86 Juu Štěpánek je fesak moc mu to slusi
.Sany je kolektivni rada tanci s detma i si s nima hraje. My jdeme na karneval ted v sobotu tady u nás uz se moc tesime
. Poslu pak fotku
. Drkuji za uklidneni uz jsem z toho na nervy jak se porad kazdy pozastavuje nad tim jak je velka a co umi a neumi… ![]()
@skubanek 86 Ahoj jak se vam daří? U nas je to porad na stridacku Sany je bud nastydla, pak zdrava a pak zase ryma kasel.. Ted jsme teda ok ale zase to pocasi
dva dny hezky a pak tyden dest a zima. Uz aby bylo jaro. Poridili jsme ted novy kocar valco snap 4 Sany jak uz je obri tak jsme museli volit kocarek s výší nosnosti coz tenhle ma az 20 kg. Pouzivame ho ale jen na vylety a delsi prochazky jinak uz v kocaru mic byt nechce
Je to tyden co se prorezaly spicaky takze to byl tyden hruzy a navic mela rymu a kasel takze to bylo narocne. Ale jinak se hodne sklidnila umi spoustu veci uz i pouziva hodne slova takze uz vime co zrovna chce. Kazdy vecer v 18:39 bezi do koupelny a rika koupat tam nebo ze chce piti, papat umi si nazout boty je to nase sikulka. Za tyden nas ceka 18m kontrola tak jsem zvedava co nam dr rekne. Pred mesicem mela 86 cm a 13,5 kg je to jedlik ![]()
Ahojky, tak to je šikulka, umí toho hodně.
Štěpulka když chce jíst, tak začne mlaskat, nemůžu ho naučit slovo papat
boty si taky nazouvá, ale moje nebo taťkovi, svoje si dá jen na špičku a to ještě na opačnou nohu
mi jezdíme v britaxu, ale taky raděj běhá po svích. A jaký byl karneval, byli jste na něm? Mi jsme stihli ještě jeden, ale tam se malému moc nelíbilo, tak jsme za hoďku šli domů. Teď se chystáme malému pořídit štěňátko, tak vybíráme a hledáme ![]()
@skubanek 86 Štěpánek je uzasny a jak mu to slusi
. No byli jsme ale taky jen hodinku Sany ten den nebylo dobre a chtela domu a od druheho dne mela, rymu, kašel a zvysene teploty takze jsme to tam zabalili ani ne po hodine ani fotku jsem nestihla jak byla mrzuta
. No snad uz bude jaro planujene koncem brezna do zoo ale chceme asi do Jihlavi tam pry muzou byt deti s kozickama a krmit je a Sany kozicky miluje dnes se naucila nove slovo kdyz jsme sli na prochazku u nas ted budou kopat v ulici tak tam byl bagr. Nejdriv rikala auto a pak jsem ji vysvetlila ze to je bagr tak to to ted porad říká
. Je uzasne jake delaji ty nase deticky pokroky kdyz si vzpomenu ze se jeste v 7 m neumela ani otocit a ted uz mluvi
. Strasne to utika az je mi z toho nekdy smutno..
Štěpulda byl taky mrzutý a uplakaný, rychle jsme ho vyfotili, ale už to líčení měl celé rozmazané, tak vypadal spíš jako boxer
A za co byla Sandruška? Také se chystáme do konce března do zoo, snad se na nás to počasí trošku usměje
to je šikulka, je učenlivá, ten náš raubíř nechce moc mluvit, ale jak se mu vzdálím z dohledu, tak volá mama mama
a nejčastější slovo na všechno je néééé a ještě k tomu nahodí ksichtík
jo letí to a děti nám rostou před očima ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.