IVF září 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1516
28.6.17 21:59

Jo jo, snad to odplenkování brzo zvládnem, protože už jich bude od února potřeba víc :P ještě si musí Štěpulka odviknout na postýlku až koupíme postel a už to bude velký kluk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
29.6.17 12:03

@skubanek 86 Sany uz pokojik ma i velkou postel ale bohuzel tam spat jeste nechce :think: hraje si tam to jo ale spat chodi jeste porad k nam do sve postylky co mame v loznici. Snad to brzy odbourame ale zase Sany ma kamosku ktere je 2,5 let a pry to je tak 3 mesice co sla sama do velke postele :) tak jestli to bude mit Sany alespon podobne budu rada :palec:.
No jo tak to mas pravdu ze bude potreba vic plen :kytka: ;) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1516
29.6.17 12:28

No mi máme ložnici v přízemí a pokojíček budou mít prcci v 1 patře, takže počítám tak ještě 5 let jich budeme mít u sebe v ložnici :P ale uděláme tam Štěpulkovi jeho kouteček s postelí a pěkně mu to tam vyzdobíme, aby se do ní těšil a na postýlku už si ani nevzpoměl :lol: postýlku rozmontuju, alespoň na 2 měsíce aby si bez ní zvikl a v ůnoru ji zase smontujem, pro to naše druhátko :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
25.7.17 22:52

@skubanek 86 Ahojky tak jak se vam dari? :) Dnes tu byla moje kamaradka s manzelem se snazi o mimi a ona ma navic endometriozu dnes poprve navstivili CAR a bohuzel jim bylo sdeleno ze prirozene mit mimi nebudou :(. Ty jo jsem z toho v soku jsou teda manzele jen mesic ale jejimu manzelovi je pouhych 23 a ji je 25 a sli tam s tim ze vyresi hlavne tu endometriozu a necekali ze po spermiogramu by ani o nic jineho neslo. Ty jo jeji manzel ma pohyblivost pouhych 6% takze s kombinaci s endometriozou by se jim to prirozenou cestou podarilo po usilivnem snazeni asi tak na 5% a to jeste nekdy tak za 5 let 8o. Jeji manzel je z toho hodne spatny. My uz vime co to obnasi prosli jste si tim vy i my a vidim sama sebe jak jsem tehdy byla zoufala. Slova utechy jim nepomahaji no a nevim jak jim pomoct aby to zvladli :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1516
26.7.17 14:48

Ahojky, je to těžké něco takového slyšet, ale poraď jim, ať si nenechají zblbnout hlavu od doktorů, vše člověku naservírují v tom nejhorším světle. Je to jejich byznys a točí tam velké prachy, bohužel využívají na to nešťastné páry toužící po miminku. Určitě jsou z lékařského hlediska horší případ, ale nic není nemožné a tímto strašením jim jenom zablokují hlavu a tuplovaně se to nepodaří. Mluvím z vlastní zkušenosti a zkušenosti kamarádky. Brněnská Repromeda z nás vytahala nehorázné peníze, celou dobu nám tvrdili, že přirozené početí není nikdy možné, jediný způsob byl podle nich IVF. Můj měl katastrofální spermio a já nedostatek vajíček, podle nich takové minimum, že do roka nubudu mít žádné. Samozdřejmě jsme jim věřili každé slovo, proč taky ne, jsou to odborníci. Když jsem se poprvé paní doktorky ptala, jestli by nepomohli nějaké podpůrné byliné prostředky, tak se zatvářila vážně a řekla že rozhodně ne, že je to úplně zbytečné. Po 2 IVF,4 ketech, akupunktuře, intralipidu a fizioterapii, jsme docílili jediného, sklamání a absolutní psichycký propad. Totálně mě to zlomilo, nestydím se přiznat, že v té době jsem si vybírala trám, na kterém to vše ukončím. Tak jsem byla psichycky zničená. Na ulicích každá mamina kočárek a 2 děti vedle něj a já nemohla mít ani jedno vytoužené. Po posledním nepodařeném ketu se ve mě něco zlomilo, na vše jsem se vykašlala, doktorka nám nabízela půl roku počkat, aby nám část zase mohla hradit pojišťovna, ale já jsem odmítla, něměla jsem ani chuť ani sílu někoho z té kliniky vidět. Než jsme odcházeli, tak nám kupodivu paní doktorka poradila začít brát byliné preparáty :P chtělo se mi smát. Při každé návštěvě mi připadalo, že si ani nepamutují, co nám říkala v předešlé návštěvě a utvrzovali mě jen v tom, že jim jde víc o peníze než o člověka. Po odchodu jsem z kliniky jsem se rozhodla, že zkusíme zpomalit a začali jsme přemýšlet o pěstounské péči. Začala jsem cvičit, koupili jsme si byliné kapky, našla jsem si novou práci kde by mě hned vzali, protože do toho všeho naše firma skrachovala. Začala jsem myslet pozitivně a soustředit se víc na náš život než na snažení. A světe div se, hned měsíc po posledním nevydařeném ketu jsem zjistila, že jsem těhotná a to přirozeně :lol: na potvrzení hcg jsem naschvál jela do Repromedy, no paní doktorka neměla slov a jediné co nám na to řekla, že je asi něco mezi nebem a zemí :P :P jak profesionální :mrgreen: No a dál už náš příběh znáš, máme krásného dvouletého chlapečka :D vajíček mám stále dosti, protože jsem opět těhotná v 10 tt a přirozeně :mrgreen: Takže přeji kamarádce a manželovi hodně syl, pevné nervy a ať věří, že nakonec vše dobře dopadne :palec: omlouvám se za román a chyby, snad to někdy někomu pomůže :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
26.7.17 22:55

@skubanek 86 Ty blaho muzu ji to preposlat? Myslim ze by jim to dodalo treba trochu vic sil pac jsou z toho hodne spatny. A jak jsi zminovala prvni co jim rekli ze prirozene mit dite urcite nebudou pouze pres IVF.. za roman se neomlouvej precetla jsem to jednim dechem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1516
27.7.17 15:01

Jasně, klidně jim to přepošli, snad jim to dodá novou naději a hlavně jim vzkaž, ať se těma doktorskýma řečma nenechají ovládat a mají svůj rozum. Ať si užívají toho, že se na vzájem mají rádi a vemou život za druhý konec a uvidí, že to přijde samo ani nebudou vědět jak :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
28.7.17 12:03

@skubanek 86 Moc dekuji vyridim ;)
Jinak jsem jim to preposlala a kamoska se z vaseho pribehu rozbrecela. Jeji manzel to pry precetl take jednim dechem a uz je na tom o dost lip :palec:. Děkuji, dekuji, dekuji.. mam vyridit :potlesk: :palec:
N a co ty jak si uzivas tehulkovani :kytka: a co Štěpánek jak se mu daří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1516
28.7.17 16:10

Není vůbec zač :palec: hlavně, že to alespoň někomu pomůže. No těhulkování už docela dobrý, jako kdybych ani těhotná nebyla :P ze začátku jsem byla hrozně unavená, sotva jsem navařila a uklidila a teď začínám 11 týden a mohla bych tu energii rozdávat :P uklízím skříně, pletu košíky, šiji, no prostě blázen :mrgreen: ale jak jdu delší trasu s kočárkem, tak mě začne píchat v podbřišku, tak se pohybově šetřím. Na kontrolu jdu 8 srpna, tak jsem zvědavá :potlesk: Štěpulka je rarach, všechno si snaží vybrečet a vyvztekat, ale jinak je s ním sranda. Když se ho zeptám, kde má maminka miminko, tak ukazuje na sebe a prý je on to miminko :P :P ale když jsem se ho zeptala, jestli si bude s miminkem hrát, tak se usmívá, těší se a říká že jo :P tak jsem zvědavá, jestli mu to vydrží i po porodu až budeme doma čtyři. A co Sany, jaké máte pokroky? Mi už jezdíme i do obchodu bez plíny, ale na spinkání ji pořád má, co mám kamarádky, tak i někeré 3 leté mají na spaní plínu, tak jsem zvědavá, jak dlouho ji budeme mít mi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
22.8.17 20:47

@skubanek 86 Ahojky, promin ze jsem se tak dlouhou neozvala, ale porad jsme cestovali a taky ted ma Sany spatne obdobi. Je vztekla, vse si snazi vyrvat a kdyz se nastve nebo ji za neco pokaram hazi s hrackama, takze je fakt hodne vzdorovita :zed:. Jinak pokroky, s plinkou se zasekly. Plinku doma nema, ale ven a na spani porad ano, ale pry to nemam resit, kdyz si to jeste neuvedomuje do skolky s plinkou uz nepůjde :D. A co kontrola? Co miminko ma se dobre? A jak probehla oslava 2 narozenin? My uz pomalu pripravujeme, uz mam i vse na vyzdobu. Jeste dokoupime par hracek a pak uz jen cekat na 17.9. :) Stepulka bude vyborny bracha :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
22.8.17 20:50

@skubanek 86 Jinak ta moje kamoska s manzelem jdou zitra na prvni IUI, ale uz to berou s nadhledem. Ze kdyz to nevxjde ted zkusi jeste tak 2× IUI a pak se rozmysli, co a jak dal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1516
23.8.17 15:45

Ahoj Peti, psala jsem ti soukromou zprávu, ale asi se špatně odeslala, psala jsem ji už před 2 týdny. Na kontrole jsem byla, ale dopadla špatně, miminko nám ve 12 týdnu zemřelo, stalo se to den před kontrolou, nikdo mi doteď nedokáže říct proč se to stalo, podle ultrazvuku bylo zdravé, žádné vývojové vady nemělo :,(.Přišla jsem celá natěšená na kontrolu, že zas uvidím tu naši prďolku a odcházela jsem se zlomeným srdcem. Řekli mi to v úterý a v pátek mi udělali revizi. Už to budou 2 týdny, teď čekám na výsledky placenty. Pomaličku se z toho vzpamatováváme a snažíme se jíd dál, nic jiného nám nezbývá. Štěpánek nás potřebuje a to je hlavní. Jinak narozeninky bude slavit pozdějc, zase s náma,3 narozky v jednom, ale v den narozenin jsme mu dali bagr, bazének plný balónků a skluzavku, tak je spokojený. Jen na nás něco leze, tak se snažíme vykurýrovat. A neboj, to je jen malý vzdor od Sany, za chviličku nebude mít plíny vůbec :palec: Štěpa jich má taky na spaní a na delší cesty v autě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
27.8.17 12:42

@skubanek 86 Ani nevim jak zacit, ale moc me to mrzi :,(,je mi to lito :,(… tohle se nema dit zadne zene je to krute a bolestive…
Ale jak pises, Stepulka vas potrebuje a neni vsem dnum konec, mimiko urcite prijde pozdeji, moc vam to preji a budu drzet palecky, aby bylo vse tak, jak ma byt :srdce:
Tak alespon si oslavu uzijete vsichni najednou. Budu rada za nejake fotecky potim z oslavy. Take pak poslu az budeme mit po oslave uz se nam to blizi 17.9. te nasi vztekline budou 2 roky. A ty plinky ted ji to nejak nejde. 3× si venku rekne ze chce curat a po 4 se pocura a nejhorsi na tom je to, ze i kdyz je pocurana, tak ji to nevadi. Takze ani tudy cesta nepovede. S kakanim to si nerekne vubec venku. Jen doma chodi sama na nocnik jak kakat tak curat, ale jen kdyz ma treba saty, nebo tricko a je na ostro :think:. Jaknile doma dostane kalhotky pocura se a i pokaka to si nerekne :zed:
A ten jeji vzor nas docela ubiji, nedokazeme ji to ani vysvetlit proste nam tu porad ječí a vzteka se… Kdyz je po ruce neco s cim by mohla prastit, tak s tim prasti a jeste se urazi :zed:
Jinak prejeme vse nejlepší, hodne zdravicka a stesticka Stepulkovi :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
30.8.17 11:23

@skubanek 86 Ahojky tak od patku prozivame zase pekna muka.. Sany se rozhodla ze nebude spat v ppstylce pri jakem koliv naznaku jit spat do postylky strasne breci a vzepre se.. Takze skousime vse mozne vcera nam poprve usnula v nasi posteli ale jen do pul 3 rano a chtela jit do obyvaku na gauc. Po obedove spani ma obcas v obivaku na zemi nebo taky na gauci a nebo jednou spala v kocarku. Uz jsem zoufala vubec si nevime rady navstivili jsme pediatra a rikal ze to vypada ze mela zly sen hodne emotivní a proto tam nechce spat nebo ze je to spojene s jejim obdobim vzdoru. Od patku jsme poradne nespali kdyz uz teda vecer usne pravidelne se v 2:30 v noci vzbudi a spat nechce usina potom az mezi 4 a 5 h ranni :zed: :nevim:
Dostala bylinné kapky na sklidneni mela by po nich spinkat dobre jen zacnou pusobit az po par dnech. Je to teda hodne vysilujici jsme dost podrazdeny jak nespime a i Sandra je z toho nervni :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1516
1.9.17 14:38

Ahojky, jejda, tak to je hodně nepříjemné. Třeba měla oravdu zlí sen a bude chvilku trvat, než na to zapomene, asi bude nejlepší ji do té postýlky nenutit a ono to přijde samo, že se tam zas bude ráda vracet. Šťěpánek když chce za náma do postele a nemůže tam usnout, tak chce hned k sobě do postýlky a tam je do 5 minut tuhý :think: Zkus si její ostýlku přitáhnout úplně ke své posteli a lehni si vedle ní, třeba se tak bude cítit líp :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.