Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte, já se v minulém těhotenství mazala poctivě od začátku. Nejdřív jsem používala běžné tělové krémy a mléka, co jsem doma měla a cc v 20 týdnu (na Vánoce) jsem začala mazat Bi-oil, co jsem dostala od Ježíška. A tím mazala až do konce šestinedělí. Teď se mažu tělovým krémem s kozím mlékem od Zaija. Miluju tu jejich vůni.
@Peave vidis to Zaija ma uzasne veci a ta kozi vune je fakt super. Jdu uz z krve a pujdu zpet pak, tak vletim do drogerky.
Vidíš to…Ziaja…Hlavně, že mám sprchový gel, šampony, krémy na obličej, ale krém na tělo ještě nemám …Budu to muset napravit 😂 😂 Ta vůně je božíí ❤️️
Tak holky, jsem doma… ufff. Dneska tedy to bylo na klinice naposled???, usmev i slza… jsem 7+4tt, vse ok, ❤️️ tukalo, hormony prej super, estrogen 3,35 progesteron 59,48 a hcg vice jak 60.000 (to se nad tuto hodnotu uz nemeri). Ult ok, vse jak ma byt. Huraaa injekce prolutex mam jen dopichat to, co mam (tj 6inj) a konec, dobrat anopyrin a presnison a vysadit a zbytek do 12tt a 13tt vysazovat postupne. Predali jsme flasku dobreho rumu a bombonieru a rozloucili jsme se. Budu si tam jezdit na tehu vitaminy, maji tam fakt dobrou lekarnu pro tehotne… a vam budu poctive porad drzet palecky ❤️️. Mimi ma 1,29 cm
.
Jinak ke sve gynde jdu v ut po Velikonocich, vychazelo to na ct pred velik ale jsme na dovci, tak az po velik… vsak ten plod nikam snad nezdrhne😅.
@Karolína117 uz jsem si ho koupila a v Tete maji bozi podprdo bolerko na bolave kozy ted… tak jsem hned vzala. Za 299 kc Belinda. Bez kostic, bez raminek. Mne to ted desne vadi vsechno na prsach
.
@3Lu Tak paráda 😍 A jaké vitaminy si z tama bereš? Lékárna je tam fakt bezva ❤️️Já beru ještě pregnafolin, ale ten se může jen do 12tt..pak se musím zeptat Dr. co můžu brát dal…Protože musím jod kvůli štítné žláze a kys. listovou mi napsala 800 microgramů…tak ať toho neberu zase tunu 🙈 😂
@3Lu píše:
@Karolína117 uz jsem si ho koupila a v Tete maji bozi podprdo bolerko na bolave kozy ted… tak jsem hned vzala. Za 299 kc Belinda. Bez kostic, bez raminek. Mne to ted desne vadi vsechno na prsach.
Nekeceeej, tak to tam budu muset asi taky vletět…Protože podprdu prostě teď nesnesu 🙈 😂 😂 Jak mám někam jet, tak je to peklo ji mít 😂 😂
@Karolína117 beru listovku a Fertipronu. Ale maji tam toho vice dobre kvality. ![]()
A co ostatni holky? Uz jste byly u svych gyndaru??? Co se deje na 1.navsteve u nich? Uz si tohle fakt nepamatuju ![]()
@3Lu píše:
A co ostatni holky? Uz jste byly u svych gyndaru??? Co se deje na 1.navsteve u nich? Uz si tohle fakt nepamatuju
Ahoj ![]()
Ano, já byla minulý týden a proběhl zase ultrazvuk, jinak nic extra. A měla jsem se objednat na ten 1. screening. Další kontrolu mám příští týden, to už bych měla dostat i průkazku.
@luckaxi uz se obj na screening? Vsak ten je az 12tt ne? Dokonce se divam, ze u dcery jsem byla az ve 13tt.
Holky, jak to mate s tim sexem? Ja toho mojeho zabiju, on se furt boji
, ze jestli nepockame prave do toho 12tt
. Mne asi odvezou…
Ahojte, já byla u mého hned minulý týden. Měl Covid a když jsem se konečně dovolala, tak mě sestra chtěla objednat až na polovinu dubna. Když jsem řekla, že jsem těhotná a že mě předávají ze Zlína, tak mě objednala hned na pátek a že se s Mudr domluvím dál. Tak jsem tam naklusala na čas (10hodin), který mi řekla. Prozřetelně jsem vzala ranní moč.
Lidí tam bylo milion. Na řadu jsem se dostala o půl jedenácté 🤦. Sestra zmatená jak lesní včela, nemohla najít moji kartu a podávala mi formulář pro novou pacientku. Když jsem řekla, že sem chodím už 20 let, tak hledala mezi těhotnými, no, nakonec mě našla. Do počítače psala špatně příjmení. Pak klasika, váha, tlak a pak ta moč. Pak k Mudr…koza a kontrola čípku - trochu jsem ráno špinila. Ultrazvuk. Vše ok. Pak žádanka na screening. Prý, jestli jsem na lačno, kvůli krvi - no skoro v 11 bych chcipla hlady a poblila jim celou ordinaci, takže ne, nejsem🤣 🤦. Objednal mě teda na odběr krve v 10tt, jdu zítra. Ale to bude bez kontroly, jen krev na lačno. Na další kontrolu jdu 20.4., to mi dá i těhotenskou průkazku. Dřív nedává. Na screening jsem si volala hned cestou domů. Chtěla jsem Predico, konkrétně Mudr Kovalčíka (u něj jsme před lety na Tomášově začínali, pak přešel na Predico). Při ultrazvuku dcery to byl úplný koncert a navíc nás vítal slovy „Vítám vás,…, no konečně!“ Takže si nás zřejmě pamatoval i po těch asi 5 letech, co na Tomášově skončil. Jdeme 26.4. odpoledne, to budu 13tt.
Jdu spát, vstávám brzy ![]()
@Peave jaky luxus dojit na 10 a vzali te 10:30! To u me gyndy cekani vetsinou hodinu dve klasika…
Ja mela jit taky ted zitra, jsem 7+5 dnes, ale prijde mi to uz prehnane furt chodit nekam na kontroly kdyz je vse ok. Chtela jsem nejaky trosku uz pohov od cekaren atd. A on i ten ult plodu skodi, neni potreba porad dokola podle me. Ma mamka se mnou mela ult 2× a tim to koncilo…
Juuu Kovalcik, ten mi kontroloval dcerku pred 10ti lety na Prediku taky. Ale tam jsme v klidu, ty hlavni vady mame vysetrene uz na embryu. Jasne, ze je plno jinych vad, muze se stat cokoliv, ale snad ta zaruka je diky pgd embrya proste vetsi. My si tam chceme nechat geneticky vysetrit i tu krev jak nabizi, sam Rumpik nam to doporucil, ze je to 100% a pak ma clovek do konce tehot.klid a nemusi se bat…
Takze ja jdu po velikonocich hned a to budu na gynde cekat, protoze to vzdy po nejakem volnu je tam narvano, takze beru knizku. Nastesti dcerka konecne chtela do druzinky a libi se ji tam, tak jsem rada a nemusim spechat pro nic na pul 12 presne, ale az kolem 2! Coz je pro me velky rozdil casovy…no a na Prediko jsem minule byla 13tt a pohoda, takze to mi vychazi na druhy tyden v kvetnu
.
@Peave Ahoj ![]()
Tak můj Dr. po mě moč ani krev nechtěl (ani na příště se nezmiňoval), to samé s tlakem
Prostě jako by snad ani nevěděl, co se mnou má dělat. No úplně jiný přístup než na klinice, až jsem se divila.
@3Lu
Jinak já jsem za ty časté kontroly ráda, aspoň tak vím, že je stále všechno v pořádku a uklidní mě to. Vím, že pořád ještě není vyhráno, i co se týče třeba možných vad.. Já jdu taky na screening až po 12.tt
@luckaxi to sice ano, ale ten casty ult neni pro plod dobry… sviti to na nej neprirozene a zahriva ho to. Ja bych se bez castych ult obesla. Kdyz se ma neco pokazit, stran vad neresitelnych - to se stejne nijak neda resit. To neovlivnime. A vyhrano bohuzel nemame nikdy… moje kamoska na podzim porodila mrtveho chlapecka - listerioza a druha porodila holcicku a ta za mesic umrela na neresitelnou srdecni vadu. Ani u jedne z nich ult nic mevyresil, porad bylo vse v poradku dle kontrol
… takze ja se asi bez toho sezeni v cekarne aji obejdu
.
Nastesti moje gynda je kamaradka pana Rumpika a je naprosto stejne prepecliva a dokonala, takze tam budu zase jako v bavlnce.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.