Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Slunicko2222
Nativ probíhal tak, že jakmile jsem v březnu dostala menstruaci, tak jsem volala do Zlína, měla jsem jít pak 10. den na ultrazvuk, můj lékař tam ale nebyl, tak jsem šla až 11. Udělal mi ultrazvuk, kde hledal jestli se mi tvoří dominantní folikul a jaká je výška sliznice. Vypadalo to, že by se měl vytvořit dominantní, ale ještě bylo brzo plánovat, tak jsem musela přijet za 3 dny znovu (to bylo 1.4.)ultrazvuk ukázal růst folikulu i sliznice, tím pádem mi naplánovali KET. 3.4. Jsem si píchla večer Ovitrelle a od 5.4. Jsem začala zavádět progesteron besins 2-0-2. Potom už jsem vlastně přijela 11.4. na KET. Od té doby beru jen ten progesteron. Chodím k Mudr. Křenkovi, když jsme řešili jestli Nativ nebo řízeně, říkal, že by u mě vyzkoušel Nativ, tím, že beru léky na tlak i na štítnou žlázu, prý by se s tím tělo mohlo lépe vypořádat než s dalšími hormony. Dnes jsem 9. Den po KETU. Dělala mi ho Mudr. Krupková, co jsem si tu tak četla, moc ji holky nechválí, ale já ji teda zatím měla jak u odběru vajíček i obou transferech a byla na mě vždycky milá, usměvavá a vše vysvětlila, takže nemůžu říct jediné špatné slovo. Ty chodíš ke komu?
No já právě chodila ke Krupkové a měla jsem predtim u ní KET v rizenem cyklu a vkládala mě i embryo a nevyšlo to ![]()
Krupkovou přímo nesnáším arogantní ženská na mě!
Skončila jsem u ní a od dnešního dne jsem u doktora Křenka..
Taky se právě lecim se stitnou zlazou beru dostinex a Euthyrox 100..
Mám teď nějaké zdravotní problémy s nohou po autonehode a neurolog mě řekl ze to prave mám zhoršené díky tem hormonum z IVF tak jsem se ptala doktora Křenka na ten KET v nativu a řekl mě ze by to bylo pro mě vhodne a prý mají hodně úspěchu prave s KETAMA v nativu než řízené, ale musí být vše na ultrazvuku jak má..
A ty teda beres teď jaké léky? Ten utrogestan jsi neměla nebo amelgen myslím jako zavádět vaginálně?
A chodila jsi teda jen ke Krenkovi cely ten KET?
Já chci aby mě transfer dělal pouze Křenek v žádném případě ne Krupková s ní už jsem skončila!
Nechceš ukázat fotku toho testu? ![]()
Držím ti moc palecky aby se to podařilo!!!
![]()
Jako takhle, já jsem spokojená, že jsem u Křenka, zatím jsem s Krupkovou vyloženě problém neměla, ale je pravda, že ji vidím vždy chvíli. No zavádím jen ten progesteron besins 2-0-2, jinak jen své léky na tlak teď dopegyt 1-0-1 a štítnou letrox 1,5 tabletky ráno, právě mě říkal, že by to u mě zkusil v nativu, ale nevím jak to máš ty třeba s ovulací atd., my primárně řešíme IVF kvůli špatnému spermiogramu. Jako jsem spokojená s Křenkem, jednak mě vždycky dokáže tak nějak uklidnit, i když třeba ten první transfer nevyšel, tak jsem odcházela z ordinace taková klidná a smířená, u kontrol je fajn, já si ho nemůžu vynachválit i tím přístupem k léčbě samotné. Na fotce je malý dušík, ale popravdě jsem test dělala až pozdě odpoledne, uvidíme co zítra ráno.
Moc bych ti přála, aby výměna lékaře pomohla co nejdříve, ale za mě je Křenek top. ![]()
@Slunicko2222 v předchozím příspěvku jsem zapomněla označit
Ty jsi teda u Krupkové byla už asi delší dobu, jak dlouho zkoušíte mimčo a kolik pokusů bylo??
No právě že já jsem si tento mesic dělala ovulacni testy s nevyšel mě žádný i měřila bazalni teplotu takže si myslím ze buď ovulaci ani nemám a nebo byli testy spatne nebo nevím kdy ji mám..
MC mám vždy přesnou za 28dní a trvá mě tak 6-7 dnů a ty mas za kolik dnů MC?
Super na testu je hezká čárka
![]()
Jen se zeptám když se picha ten ovitrele nemůže to být i na testu on? Moc tomu prave nerozumím, ale některé holky to resili ![]()
Tobě moc držím palecky!!!
![]()
1.IVF jsem měla u doktora Rumpíka zaváděl mě 3 denní embryo bohužel bez úspěchu..
Pak jsem přešla ke u Krupkové 2.IVF tam jsem měla 2 embrya jeden embryotransfer a jeden KET ano jedno nevyšlo a teď v tomto roce jsem začala v lednu 3.IVF z toho pouze 1 embryo a muselo se zamrazit protože jsem měla po její stimulaci polyp tak jsem musela embryotransfer přerušit a čekat až na KET který byl možný až po histeroskopii kde se udělala kyretaz a polyp odstranil bylo to 4.2. ten zakrok a musela jsem čekat 2-3 cykly MS a dnes jsem jela na kontrolu co a jak ale to už u Krenka tu Krupkovou jsem změnila po takovém neúspěchu a měla spatne chování ke mě a dokonce i lhala, ale ji už nechci nějak řešit.
Moc bych si prala aby mě změna lékaře pomohla i psychicky a dotáhlo se to až ke konečnému úspěchu..
@Slunicko2222
Jako upřímně tomu sama moc nerozumím, když jsme přišla do Zlína, měla jsem v papírech od své gynekoložky, že mám cysty na vaječnících, při kontrole doktorem Křenkem, se tomu jen zasmál, že tohle u mě není problémem a ptal se mě jestli mám pravidelnou menstruaci, to mám, vždycky po 30 dnech. Já si myslím, že pokud by pro tebe Ket v nativu nebyl vhodný, nešel by do toho, mě zrovna řekl, že je potřeba, aby tam byl dominantní folikul v tom daném cyklu, ale že se může stát, že nebude a budeme muset čekat na další cyklus, v tomhle je to nevýhoda, nechává se to na přírodě, ale to si myslím, že by on zjišťoval, jestli tohle máš v pořádku, nevím jak to je, když si k němu přešla, jestli si dělá nějaké vstupní kontroly nebo to přebírá od Krupkové. No já právě jsem přemýšlela nad tím jestli to není injekcí, ale to bych řekla, že jsem měla celkově po tom prvním transferu, byla jsem narvaná všemi těmi injekcemi ještě ze stimulace a ani mě nebylo nijak divně, ale říkám si, že ovitrelle jsem si pichla 3.4. Je 21. A dneska je mi fakt zle, ani spát nemůžu, ale jak říkám ještě jsem velmi opatrná na to se radovat.
@Slunicko2222
Tak o to víc budu držet pěsti, a půjdete případně do dalšího IVF? Jako vím, že ani doktoři nejsou všemocní, ale pokud není důvěra, tak se to těžko daří. Věřím tomu, že Mudr. Křenek je správná volba pro obě
![]()
@Slunicko2222 píše:
@luckaxiA u koho jsi měla ten KET v nativu a kdo ti ho dělal?
Tak protože tam tehdy při kontrole bohužel zrovna nebyl Dr. Křenek, byla jsem na UTZ u Slovákové tuším, ale přišlo mi, že to celkem odbyla, sliznice byla prý sice OK, ale s tím folikulem nevím
Takže si ani nejsem jistá, jestli mi naplánovala správný den na transfer. No prostě mi to přišlo celé takové rychlé, jen aby mě měla z krku a moc to neřešila, ani mé dotazy
Neměla jsem z toho tehdy vůbec dobrý pocit a přišlo mi to jako zbytečně vyplácaný pokus. Křenek sice potom říkal, že se to obvykle stává, proto jsem pak šla už do toho řízeného cyklu
A při tom samotném transferu už nevím, kdo byl, možná zase Krupková, tu jsem mívala celkem často a jak už jsem psala, mě přišla v pohodě na sále ![]()
@Slunicko2222 tak to koukam na tu Krupkovou
ted 11.4 me delala transfer, byla semnou na sale i bio mamča a uplne suprova byla, oproti treba p. Chovancovi. Nebyl neprijemny, ale taky se ani nepousmal, nic, byl takovy „chladnejsi“ proste. Krupkova jeste se smala, srandicky no byly jsme tam same zeny
Nastesti teda (pevne v to doufame) se nam uchytilo, dnes jsme 10 den po transferu, test dve carky a vcera hcG (samoplatce) 188,8 tak snad. Je to nas 2 KET na klinice ve Zline. Mam to sice 2 hodiny cesty, ale jsou lepsi nez v Brne.
Se mnou zadne srandicky nedelala a vždy mě nas odbyla nepustila si nás k tělu strasne arogantní a honem aby nás měla co nejdříve z krku!
A ty mas KET v nativu nebo v rizenem cyklu?
Držím palce aby to vyšlo!
![]()
Tak to mě moc mrzí a doufám ze bude u mě po celou dobu Křenek nechci aby do toho zasahoval nikdo jiný a hlavně ne Krupková tu už nechci s psychických důvodu..
A teď jsi na tom jak? ![]()
@Slunicko2222 to se me ptas moc. Ale asi v tom rizenem? Zkratka v den MS, kdy dorazila, jsem nasadila leky (Estrofem a Amelgen) a 10.den jsem mela kontrolu utz skrz sliznici, jak roste a kdyz to bylo dobre, tak nasazeny par dni na to dalsi leky ( anopyrin a Duphaston ) A transfer byl tyden na to. U nas problem zadny neni, jsem nahradni maminka pro kamaradku
Jinak koukam teda na tu Krupkovou :/ To ke mrzi, ze byla takova ![]()
@Slunicko2222
Příští týden jdu na 1. screening, tak se uvidí, zda je vše v pořádku ![]()
Jinak snad dobrý
A doufám, že brzy ustoupí i ty nevolnosti
Edit: A hlavně se těším taky na to, až konečně vysadím ty prášky ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.