Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky můžu se zeptat proč jsi neměla ani jeden KET v nativu?
Já nevím jestli mám jít do nativu nebo do řízeného ten řízený jsem už měla a nevyšlo to ![]()
A ten nativ by byl pouze kdyby tam bylo vše jak má být..
Do Zlína jedu na 1.ultrazvuk 2.5.
A co ty jak se ti daří?
@Slunicko2222 píše:
@3LuAhojky můžu se zeptat proč jsi neměla ani jeden KET v nativu?
Já nevím jestli mám jít do nativu nebo do řízeného ten řízený jsem už měla a nevyšlo to
A ten nativ by byl pouze kdyby tam bylo vše jak má být..
Do Zlína jedu na 1.ultrazvuk 2.5.
A co ty jak se ti daří?
Ahojky, nativu nevěřím…chtěla jsem mít dělohu dobře nachystanou a podporu progesteronem pak pro udržení embrya. Nakonec jsem si musela i píchat Prolutex, progesteron klesl a hrozilo, že se embryjko neudrží. Takže v nativu by to asi nedopadlo. Navíc progesteron a estrogen, to není žádná hrůza ani pro tělo, ty dávky nejsou nebezpěčné, mně osobně víc vadí pocit stimulace vaječníků. A první dcerka nám taky klapla v řízeném KETU, tak i proto. Kdy ty začínáš? ![]()
Jinak holky všechny vás zdravím, jakpak se máte
. Já jsem v 11týdnu a vše je v pořádku
.
No právě jsem si dost naběhla na ten řízeny KET skrz to že mám problém s nohou a že mě bylo řečeno od dvou neurologů že ty problémy mám právě z IVF hormonů
![]()
Tak mě Křenek navrhl ten nativ, ale taky tomu moc nevěřím a nechce se mě do toho..
A ani nevím jestli mám vůbec ovulaci dělala jsem si teď tento cyklus před MS a ovulaci jsem neměla podle ovulačních testů a ani podle bazální teploty ![]()
Už jsem mohla řízený KET začít teď v dubnu takto asi když bych šla do toho řízeného tak by to bylo až květen mám mít MS 19.5.
Tak že ty mě raději doporučuješ ten řízený?
Je to hrozné se rozhodování když mám pouze jedno embryo jinak bych třeba zkusila ten nativ a když by to nevyšlo tak pak hned řízený takto je to fakt na prd..
Jsem ráda, že u tebe je všechno v pořádku
![]()
@Slunicko2222 Já myslím ale že z hormonů - myšleno bylo z hormonů před OPU ne při chystání na KET, to jsou fakt neškodné dávky a spousta holek je bere celý život, aby srovnaly cyklus, neměly problémy atd…Určitě nemyslel že z Progesteronu..největší humus jsou ta pera atd…
Budu držet palečky, at ti to vyjde a jsi konečně štastná
![]()
No to si právě myslím i já to před odběrem vajíček to jsem i myslela nevěděla jsem ze tyto hormony na KET nejsou tak hrozné ale on a ta sestra pořad si stali při KETU v nativu prý to častěji vychází než ten KET v rizenem prý je to co nejvíc přirozené a prý on ty KETY umí a že když je řízený jsou i víc problémy
![]()
A jaké ty jsi brala hormony a tu injekci jsi dostala jako teď jak jsi byla u Rumpíka jestli tě můzu poprosit o rozpis co jsi všechno ty brala díky ![]()
@Slunicko2222 ahojky.
Jestli ti muzu radit, zkus dst na svoji intuici, jestli nativu neveris a byla bys radeji za rizeny cyklus a jsi smirena s tim, ze by ta noha mohla takhle bolet, ze to vydrzis, tak proste rekni, ze to zvladnes a jsi do rizeneho…
Ja pri prvnim IVF nemela ET, az KETy. Uz jsem psala, jeden rizeny, jeden nativ. Embryo se chytlo v tom nativu, ale biochemicke. Pri rizenem ani tuk. Dalsi IVF jsem mi doktor doporucil spise az KET, protoze hormony se
mnou cloumaly, ale rekla jsem mu, ze to preziju, stejne budu od transferu doma, tak bude jedno, ze se rozbrecim pomalu nad spinavou lzickou, ale ze chci ted ET. A ten vysel. Kazda jsme jina, mne celkove hormony nedelaji dobre, hlavne po psychicke strance a moje telo je taky moc nechce, i ten prvni KET, co byl rizeny, mi nechtela rust sliznice a musela jsem brat ty prasky o x dni dele, aby se dal sliznici cas dorust. V nativu bylo vse OK i bez hormonu. Ja bych proto urcite sla priste znovu do nativu. Ale proto, ze vim, jak to moje telo to vsechno bere. Kazda jsme jina a ty vis, a snad citis, co je pro tvoje telo dobre. I u nativu do sebe pak cpes progesteron, takze ten se pak navysuje pripadne taky…
Krenek ti dal alternativu kvuli tvym problemum s nohou, ale neznamena to, ze do toho nutne musis jit. Je to jen o tobe, ty tomu musis verit a ne pochybovat uz od zacatku. Takze jestli se na nativ necitis, proste mu to rekni. On si z toho hlavu lamat nebude, respektuje prani a pacientky. ![]()
@Slunicko2222 a opravdu jsou studie, ze KETy v nativu jsou uspesnejsi… kdyz jsem podstupovala prvni IVF, mela jsem ty studie najite a proctene… nebyly to vysledky z jedne kliniky, ale z x klinik..
Bylo to pred cca 4lety a to mely i ruzne IVF kliniky na svych strankach statistiky a i to, jak sjou uspesne ETy, KETy v rizenem a nativnim cyklu. Divala jsem se tehdy snad na vsechny kliniky v CR. Ne vsechny to mely takhle rozepsane, ale par z nich to tak fakt melo… zkus pohledat…
Ale fakt dej na svoji intuici, kazda ti tu rika svoje zkusenosti, ale kazda jsme jina. Jedna bude jednoznacne pro rizeny, dalsi pro nativ. Ale tvoje telo znas nejlip ty.
Nativ je jen s progesteronem. Rizeny znas… jsou to fakt male davky. Me rozhodily teda uz i ty, ale tobe to nic delat nemusi, to vis ty, uz jsi prece ty prasky brala. Rid se svymi pocity. ![]()
@Slunicko2222 pak to pohledam, ale klasika, estrofem, amelgen, prednison, anopyrin, lenzetto, utrogestan. Pak jsem si 3 tydny pichala Prolutex a ted jeste porad beru nizsi davky amelgen, estrofem, utrog, lenzetto… vysazuji ve 13tt ![]()
@Karolína117 ahoooj
. Taky jsme velmi aktivni, mimi machalo rukama, nozkama, uzasne. 9.5.mam Prediko.
Ja uz mam docela i brisko, takze budu zase jako minule - vzducholod ![]()
@3Lu moc gratuji, hlavne at vse je v poradku
ja jdu zitra na krev u nas, at vime, zda vse prospiva, tak jsem takova nervozni z toho. Kontrolu mam presunutou na 2.5.protoze to mam do Zlina cca 2 hodinky cesty a byva me porad spatne, jinak jsem mela frcet zitra 🥴 pristi tyden jede semnou biomamča, tak alespon nebudu ridit, protoze pytliky u spolujezdce jsou moji nej kamaradi v posledni dobe 🤣 🤣
@Anonymní píše:
@Slunicko2222 a opravdu jsou studie, ze KETy v nativu jsou uspesnejsi… kdyz jsem podstupovala prvni IVF, mela jsem ty studie najite a proctene… nebyly to vysledky z jedne kliniky, ale z x klinik..
Bylo to pred cca 4lety a to mely i ruzne IVF kliniky na svych strankach statistiky a i to, jak sjou uspesne ETy, KETy v rizenem a nativnim cyklu. Divala jsem se tehdy snad na vsechny kliniky v CR. Ne vsechny to mely takhle rozepsane, ale par z nich to tak fakt melo… zkus pohledat…
Ale fakt dej na svoji intuici, kazda ti tu rika svoje zkusenosti, ale kazda jsme jina. Jedna bude jednoznacne pro rizeny, dalsi pro nativ. Ale tvoje telo znas nejlip ty.
Nativ je jen s progesteronem. Rizeny znas… jsou to fakt male davky. Me rozhodily teda uz i ty, ale tobe to nic delat nemusi, to vis ty, uz jsi prece ty prasky brala. Rid se svymi pocity.
Myslim si, ze je to hlavne o stesti, zda se mimi chyti. Jsem nahradni mamca, u me vse v poradku a prvni KET se nam nechytl. U bio rodicu je take vse v poradku, u mamci je problem zarustajici deloha, prvni dve tehu mela dost rizikove a u toho druheho ji slo o zivot a prisli prave tady na tu delohu. Ted mame po 2 KET a zatim se mimousek drzi.Mame nyni 13 dni po KET
Ahojte, já jsem dnes 12+2 a zítra máme první screening. Nakonec musíme do baťovky na Oscara. Původně jsme měli jít v úterý na Predico, ale manželovi zemřel děda a pohřeb je pochopitelně v úterý. Neměli mě kam přeobjednat, tak mi řekli, že mám zkusit baťovku, že je to větší pracoviště. Naštěstí tam měli termín. Takže zítra 7:40
Doufám, že bude vše ok.
@Simik1987 dekuji, jsi dobra za nahradni materstvi. A bio maminka uz 2 deti ma?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.