Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky vy kterým se povedl KET jste si dávali embryoglue nebo ne?
Přemýšlím jestli si ho dat nebo ne?
@Slunicko2222
Právě tyhle jsem na genetice neměla, tak uvidíme, co bude a nebude.
Drž se, budu na tebe myslet a sledovat, jak pokračuješ. Moc bych ti přála, aby se ti tento pokus vydařil
![]()
@Simik1987
Děkuji, já doufám, že se podaří příště, hold musím bojovat, tak jak všechny holky tady, ale za ten výsledek to stojí.
Přeji, ať vše probíhá jak má a budu držet pěstičky. ![]()
@Slunicko2222 ahoj, já měla 3 transfery s embryoglue a nepovedlo se ani jednou… Myslím, že o tom to úplně není, člověk si ho pro lepší pocit dá, ale stejně to pak záleží na embryjku z 80%
Holky, hodně tady teď píšete o řízeném KETu, co to vlastně všechno znamená? Kolik kontrol? Jaké léky? Komu se primárně navrhuje-chapu, že pokud správně neroste sama sliznice a pokud není ovulace nebo pokud nevychází nativ?
Děkuji!
@Slunicko2222 prvni KET s embryoglue neuspesny a druhy KET take s embryoglue uspesny, alespon zatim je uspesny, tak snad to cvrcek zvladne ![]()
@Slunicko2222 moc,moc dekujeme
chodime k dr. Křenkovi a ano, pri obou transferech chtela hlavne biomamca pouzit embryoglue
Kontrolu jsem mela mit dnes, ale tim, ze bych jela sama a mam to zhruba 2 hodinky cesty, tak jsem se s dr. domluvila, ze si udelam hcG u nas a zavolam mu. Jinak dalsi kontrolu mame 2.5.,to uz jede i biomamca, tak budu moct se venovat sáčku po ceste 🤣 🤣 🤣 🤣
@Slunicko2222 Embryoglue jsme dávali a vyšlo to 🍀 Zaváděli dvojkovou kvalitu a zítra jsem přesně 12tt ❤️️❤️️ Tak držím pěstičky ať Ti vše vyjde a jsi taky šťastná 🍀 ✊🏻 ❤️️
@Slunicko2222 já měla embryoglue v obou transferech. Při čerstvém ET i při KET. Oba vyšly. Při ket už jsem nechtěla, přecejen je to skoro polovina mě rodičovské, ale Mudr mě přesvědčil, že půjdeme stejnou cestou jako minule. A je tam 13tt.
@Slunicko2222
Já embryoglue neměla nikdy, přišlo mi to zbytečné a vyšlo to i tak ![]()
Podle mě opravdu záleží hlavně na tom embryjku, jestli se udrží.
Každopádně přeji hodně štěstí, ať ti to taky konečně vyjde ![]()
Holky prosím Vás, jak to máte s koupáním? Sprchujete se nebo dáváte vanu? Já se zapomněla Dr. zeptat, zda už můžu do vany 🙈 Úplně bych si v ní chvilku poležela 😂 😂
@Karolína117 ja teda predtim pri tehotenstvi se normalne koupala
jako doma ve vane. Do verejneho bazenu jsem mela strach, to jsem sla az v 15tt a jeste s tamponem, ale doma do vany uz od 6 tydne jsem sla. Ale radeji se zeptej
Ted mame 15 dni po transferu a jen se sprchuju
@Simik1987 Tak na veřejné nechodím už od střední, protože jsem si z tama vždy dotáhla mykózu 😞 Takže já raději bazén doma 😊 Ale děkuji, raději ještě počkám a zeptám se 🙂 Já jsem dnes 12tt..
@Summmer píše:
Holky, hodně tady teď píšete o řízeném KETu, co to vlastně všechno znamená? Kolik kontrol? Jaké léky? Komu se primárně navrhuje-chapu, že pokud správně neroste sama sliznice a pokud není ovulace nebo pokud nevychází nativ?
Děkuji!
Ahoj, rizeny KET se dela za pomoci estrogenu (napr. Estrofem), ktery zabrani ovulaci a napomaha rustu sliznice. Pred KETem se pak prida progesteron (napr. Amelgen) podle poctu dni stari embrya. Progesteron pomaha otevrit implantacni okno pro vklad. Bez nej by se embryo nemohlo uhnizdit a rust, protoze v tele nedoslo k ovulaci a tudiz telo si samo progesteron nevytvari - jako u nativu, ktery by sel teoreticky provest zcela bez pomocne medikace.
Kontrola probehne na zacatku cyklu (zda nejsou cysty nebo neco, co by branilo zahajeni pripravy). Dalsi kontrola cca 10 az 12 DC, kdy zkontroluji vysku sliznici a zda je opravdu potlacena ovulace. Pokud je vse v poradku, tak na teto kontrole obvykle reknou, kdy zacit s branim progesteronu a pak se jede uz na KET. Pokud by byl nejaky problem (napr. nizsi sliznice), tak by kontrol bylo asi vice.
Vyhoda rizeneho cyklu je v tom, ze je mozne jej snadneji nacasovat, da se hybat s transplantacnim oknem apod.
Rizeny cyklus je vhodny pro zeny bez ovulace, pak kdyz jsou problemy s vyskou sliznice. Casto se pouziva u starsich zen proto, ze se nemusi cekat na ovulacni cyklus a setri se cas. Nekdy ho pry pouzivaji i proto, ze v rizenem jsou schopni hormony lepe vyladit a zvysi se tim sance na uspesny KET u zen, co maji hormony „rozhazene“. ![]()
@Karolína117 po dobu, co zavádíš vaginálně léky (progesteron) se koupat nesmíš ani doma. Léky se tím mohou naředit a nefungovat.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.