Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@KokoNic píše: Více
Některé kliniky už vůbec ET dělat nechtějí, je méně úspěšný než KET na rozdíl od doby před cca 10 lety.Je to tak od doby co se jiným způsobem mrazí. Kam chodíš na kliniku?
@Anonymní píše: Více
Do pronatalu v ČB, mě teda neříkali nic o tom že by et neměl proběhnout. Ba naopak, že když vše půjde dobře, tak po pěti dnech kultivace bude et. 🤷♀️
@KokoNic píše: Více
Jsou kliniky kde již Et nedělají, nebo jen zcela vyjímečně/např. Helios, Repromeda atd…Ket má v dnešní době o 15 procent vyšší úspěšnost Tyto kliniky nedávají ani 2 embrya..Ale samozřejmě pokud má tvoje klinika dobré zkušenosti s obojím, tak proč ne. Vyjít může i nemusí Ket i Et.
Tak to jsem vůbec netušila, no uvidíme jak to nakonec bude. 😊
@Jambula píše: Více
Beru 2× denně a k tomu ještě píchám prolutex.
Ahoj, mohu se pridat?
Čeká me nejspis KET ted v únoru, mam ms a beru estrofem a 18.2 mam kontrolu. Jdeme si pro poslední zamrazené embryo. Doma mame skoro 3 leteho syna z druhého IVF a druhého KET
. Všem držím palce. ![]()
@Jambula ja už ho mam teď podruhé, v prvním těhotenství jsem ho mela snad do 11tt nebo tak něco. Teď už před KET jsem byla děsně nafouklá, furt mi z toho bublalo v břiše, ale tělo si zvyklo. Teď jsem 6tt, tak ještě nějakou dobu budu brát… ☺️ 🐞
@KokoNic píše: Více🦋
Toto je názor Dr Texla z Helios.,mozna mají různé kliniky různé zkušenosti..______.pokud žena menstruuje, vždy dám přednost přirozenému cyklu. Kontrolní UTZ dooroučuji kolem 11. dne cyklu a až podle výšky endometria eventuelně uvažuji o přidání estrogenů. Při zjištění dominantního folikulu podporuji ovulaci Ovitrellem.
Transfer čerstvého embya neprovádíme, protože endometrium je po stimulaci hyperplastické a KET v následujícím cyklu má proti ET o 15 % vyšší úspěšnost (výsledky v letech 2009 a 2010, kdy jsme ještě dělali obě metody ET i KET). Od roku 2011 jednoznačně preferujeme KET v následujícím cyklu po stimulaci.
Řízené cykly před transfrerem, stimulaci s antgonisty bez kontroly hladiny hormonů v krvi prosazují většinou lékaři kteří si nepamatují doby začátků IVF. Kdy se přesně toto řešilo a bylo napsáno mnoho prací o stimulacích a transferu embryí. Já začínal v roce 1985 na I. ženské klinice v Brně.
@Jambula píše: Více
Těžko říct. Je mi furt na zvracení, ale nepoznám za co mohou léky a za co těhotenství. Kdyz jsem ho začala brát bylo mi dobře.
já jsem si připlácela premium, jelikož vím, že proběhnou max dva pokusy, ale snažím se myslet pozitivně, hodně lidem se povedl první pokus. Já bych měla být ok, až na nižší sliznici, a prý se moje vaječníky vykazují jako lehce pcos, ale pcos nemám
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Tak pod to se k Vám podepíšu. Tohle jsou fakt šílený částky. Nám řekli mezi 30 až 50 sami neví ydopředu přesně.
A podle ceníku jsem se fat nedopočítala 🙉