IVF/KET 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1480
14.12.25 20:10

@Ha-Ja ja na ně trpěla kdysi… a používala jsem na to Vitagyn C, doporučil mi to tenkrát gynekolog… pomohlo to a postupně se přestaly vracet úplně… neměla jsem tak 15 let 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
14.12.25 20:13
@Anonymní píše: Více

Moc mě mrzí čím jste si prošli 😔 a ten strach po ztrátě si nedokážu vůbec představit i bez toho je obrovský.
Moc ti přeji, aby to vánoční dáreček byl a za rok si užíval světýlka a baňky pod stromečkem 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
14.12.25 20:33

@Nikolla96 achjo rozumím 🙁 ale věřím že zázraky se dějí a hlavně o vánocích :hug: tak trochu pozitivity :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.25 21:05

@Ha-Ja
Ahoj, naprosto ti rozumím. Ja na to trpím celý život. Jeden čas jsem to mela každý měsíc a někdy dokonce i dvakrát do měsíce. Strasny. Rekla bych, ze nejvíce mi pomohlo, kdyz se mi srovnal cyklus. Pak dodržuji tyto věci. Omezit sladké, sladké pití, jen bavlněné kalhotky, doma chodit na ostro, spát na ostro, vložky bez barvy a parfemace (používám buď bavlněné vložky nebo nejlépe jen mensteuacni kalhotky), toaletní papír pouze bílý, intimní mýdlo ne každý den a nějaký šetrný z lékárny, žádná vana, jen sprcha. A ted mam ruk tuk více měsíců klid. A také je fajn po dobrání léčby brát nejake zaváděcí probiotika alespoň 14 dni. A nebo alespoň každou chvíli polykači. Treba tri mesice brat probio, pak vysadit a za 3 mesice zase nasadit. To mi taky pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
63
14.12.25 21:40

@86chm
Dekuji za tip. Mrknu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
14.12.25 21:40

@Jane486
Dekuji ta tip. Podivam se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5661
14.12.25 21:45

Zoladex je lék na utlumení produkce reprodukčních hormonů, takže ti to prakticky „vypne“ reprodukční procesy, jako tvorbu děložní sliznice, nebo růst folikulů. Chtějí aby vše bylo klidné a antrální folikuly pak po zahájení stimulace rostly rovnoměrněji, než u krátkého protokolu a lékaři měli lepší kontrolu celého cyklu.
Tím primingem myslíš estrogenový priming? Ten vyječníky nevypíná, ale spíšjen pomáhá tomu aby folikuly začaly růst zhruba stejně. S tím zoladexem je celý cyklus prý mnohem kontrolovanější.

Jinak teda ta injekce samotná je pěkně nepříjemná, ale je jen jedna, tak aspoň že tak. Má to fakt nechutně tlustou a velkou jehlu :cert:
Ještě nikdy jsme nebyla tak šťastná za svojí břišní pneumatiku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
14.12.25 21:45

Ty jo, tak to vypada fakt vychytane a je videt, ze zkusenosti jsou opravdu velke ;) Musim se jeste zamerit na ty vlozky. Mydlo mam specialni z lekarny a spim take na ostro, toal. papir mame jen bily… Probiotika jsem take mela, zavadeci i polykaci. Prilis jsem nevidela rozdil…Kazdopadne dekuji za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.25 06:34
@86chm píše: Více
🦋
Chápu že ses zastavila zda není brzy? V nějaké jiné diskuzi jsi nenašla bližší informace?
Já koukla a někde píšou že se vysazuje i dříve. Trochu se to info rozchází. Pokud si nejsi jistá zavolej na kliniku ať ti to vysvětlí. Přece jen u řízeného na něm závisí ta výživa plodečku než přebere plnou funkci placenta.

Z druhé stránky je dost pozitivní že pokud není potřeba brát hormony navíc tak nebudou tělo dal zatěžovat. 🍀

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.25 06:37
@muminek5 píše: Více
🦋
Děkuji za podporu :srdce: nebylo to lehké období následky si ponesu napořád. O to víc stojím nohama na zemi a vím že žádná tady nemáme lehkou cestu. Proto jsem rada ze jsem tady ve skupině kde cítím takové bezpečné místo a podporu. :srdce:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.25 07:21

@86chm Zajímavé. Mně řekli, že mám všechno brát do ukončeného 12. týdne. V minulosti to také tak bylo. :think:

• Citovat
  • Upravit
171
15.12.25 09:24

Děkuju holky, raději jsem tam napsala…..jako jsem ráda, že už bych nemusela, ale zase nechci nic pokazit 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
15.12.25 09:56

Odpověď je, po potvrzení srdeční akce se estrofem vysazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.25 10:09

@86chm A ty jsi mela jen estrofem? Já měla řízený ket a mám ještě Prolutex a Utrogestan, tak to je možná ten rozdíl. Minule jsem neměla Prolutex a chtěli také až ten 12. týden. Ale v jednom centru jsem slyšela o dřívějším vysazování.

• Citovat
  • Upravit
171
15.12.25 10:43

Do ted jsem mela Estrofem 1-1-1 a Amelgem 400 1-0-1 a ten zavádět do 10tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.